SR > Nyheter

Monday, 26 October, 01:46

SR - 18 sep 20 kl. 10:35

Polens regering kan vara på väg att fallaPolens regeringskoalition, som leds av det nationalkonservativa partiet Lag och rättvisa, kan vara på väg att braka samman efter att koalitionspartierna röstat olika i frågan om flera djurskyddslagar i parlamentet i går kväll..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polens, regeringkan vara på , vägatt , falla
E24 - 23 mar 11 kl. 14:48

Portugals regering riskerar att falla

Ett nytt sparpaket från den portugisiska regeringen ser ut stoppas, vilket riskerar att leda till nyval. Debatten i parlamentet pågår under eftermiddagen..

BT - 16 sep 14 kl. 19:48

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten. Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

BT - 16 sep 14 kl. 19:50

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten.Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

Barometern - 16 sep 14 kl. 21:36

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten. Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

DI - 05 nov 14 kl. 14:58

Finlands regering kan falla på fredag

Statsminister Alexander Stubbs regering kan falla på fredag. Nu mobiliserar regeringspartierna och oppositionen alla riksdagsmän inför interpellationsomröstningen..

Cornucopia - 26 nov 14 kl. 13:13

Hur kommer budgetomröstningen falla ut?

I det vänsterdominerade gammelmedia förs det fram en massa alternativ till att regeringens budget fälls i omröstningen (nästa vecka)? Men från alliansen är beskedet tydligt, man kommer rösta på sin egen budget, så avgörandet ligger hos (sd).
Den för mig lokale (m)oderate riksdagsmannen Jan Ericsson skrev följande på Twitter:Många konspirationsteorier inför nästa veckas budgetomröstning.

Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 06:30

Den 2 augusti kan USA gå i konkurs En global katastrof Kina intar förstaplatsen 2016 Bitter blockstrid i budgetfrågan USA är för stort för att tillåtas falla Efterlyst president vill hylla det nya landet Sudans president Omar al-Bashir planerar att delta vid ceremonin i morgon när Sydsudan officiellt blir en egen stat.

Ingen luft under vingarna. Om världens största ekonomi ställer in betalningarna störtdyker dollarn och vad som helst kan hända, varnar experterna. Men några av dem säger att så blir det inte.

YLE - 04 mar 15 kl. 18:35

Suomenmaa: Vårdreformen kommer falla

Enligt tidningen Suomenmaa, Centerns partiorgan, kommer vårdreformen att falla i riksdagen på torsdagen. Det här skulle innebära att det blir nästa riksdag och regering som får ta sig an saken. Tidningen rapporterar att grundlagsutskottet väntas ge ett utlåtande som stoppar riksdagsbehandlingen.

SR - 24 mar 20 kl. 13:55

Kosovos regering kan falla på grund av corona

Kosovo har slungats in i en politisk kris på grund av en konflikt om hanteringen av coronaepidemin. Regeringen riskerar nu att falla – och allmänheten visar sitt missnöje med politikernas oförmåga att styra på ett lite speciellt sätt..

BT - 23 mar 11 kl. 18:46

Portugals regering ser ut att falla

Ett nytt sparpaket från den portugisiska regeringen ser ut stoppas, vilket riskerar att leda till nyval.
Portugals högerinriktade Socialdemokrater meddelade på onsdagskvällen att de kommer att rösta emot regeringens sparpaket.
Portugals höger-centerinriktade Socialdemokrater kommer att rösta emot regeringens sparpaket, meddelade en partitalesman på onsdagskvällen.

Sydsvenskan - 07 nov 15 kl. 09:38

Vänstern hotar Portugals regering

En nybildad koalition mellan Portugals socialistiska och kommunistiska partier hotar nu att fälla Portugals svaga center-högerregering.Efter valet den 4 oktober var läget mycket låst, men högerledaren Pedro Passos Coelho lyckades till slut bilda regering tillsammans med centern.Men nu ser den ut att spricka.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Parlamentsval i Litauen – oppositionen tippas vinna

I Litauen hölls det i dag den andra och avgörande valomgången i parlamentsvalet. Mycket tyder på att det blir regeringsskifte..

SR - 6 timmar sedan

Militär kapplöpning om Arktis trappas upp

En avvecklad och tidigare topphemlig örlogsbas i norra Norge skall åter tas i bruk av den norska försvarsmakten. Samtidigt ökar USA sin militära närvaro i området. Norge och USA för därför nu samtal om att amerikanska flottan i ökad omfattning skall kunna använda norska hamnar för sina ubåtar..

SR - 6 timmar sedan

Köerna långa när Chile röstar om ny konstitution

Idag folkomröstar Chile om en ny konstitution och det handlar om landet ska ersätta den konstitution som militärdiktaturen införde för 40 år sedan..

SR - 7 timmar sedan

”Guldbron” invigd – åsikter går isär bland besökarna

Idag invigdes bron vid Slussen i Stockholm, guldbron som den kallats, av kung Carl-Gustav och kronprinsessan Viktoria. Men under invigningen idag, gick åsikterna isär om vad besökarna tycker om bron..

SR - 7 timmar sedan

Kamerun i chock och sorg efter skolattack

Kamerun är i chock och sorg efter att nio barn dödades och ett tiotal skadades i en attack på en skola igår. Regionen har i fyra år plågats av en konflikt mellan engelsktalande separatister och regeringsstyrkor..

SR - 8 timmar sedan

Arabländer bojkottar franska varor

En kris mellan Frankrike och den muslimska världen är under uppsegling. Uppmaningar att bojkotta Frankrike sprider sig efter att president Macron kritiserat Islam i samband med mordet på den franske läraren som visat bilder av Mohamedkarikatyrer. Turkiets president Erdogan har uppmanat Macron att genomgå en psykiatrisk undersökning, vilket lett till att Frankrike kallat hem sin ambassadör från Turkiet..

SR - 8 timmar sedan

Finsk politiker utpressad efter att patientjournaler spridits

Läckan som orsakats av hackare har på nätet spridit hundratals känsliga patientuppgifter och journaler från ett psykoterapiföretag..

SR - 10 timmar sedan

Kraftig ökning av cannabisodlingar

Odling av cannabis i Sverige verkar öka kraftigt under coronapandemin. Det visar preliminära siffror från Polisen som Ekot tagit del av..

SR - 10 timmar sedan

Nationellt nödläge i Spanien

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez har för andra gången i år utlyst ett nationellt nödläge som han hoppas gälla i sex månader. Anledningen är den nya smittvågen av coronaviruset.

SR - 11 timmar sedan

Studenter som begått grova brott ska lättare kunna stängas av

Regeringen vill att studenter som begått grova brott lättare ska kunna stängas av från högskolor och universitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.