Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 31 October, 17:26

Sydsvenskan - 18 sep 20 kl. 10:22

Hilma af Klint förlängs på Moderna i MalmöNästa år väntar Annika Elisabeth von Hausswolff och Zvi Goldstein..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Klint, Moderna, Malmö, Annika Elisabeth, Hausswolff, Zvi Goldstein

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hilmaaf , Klint, förlängs, Modernai , Malmö
Kristianstadsbladet - 12 feb 13 kl. 13:28

Hilma af Klint på väg ut i världen

Moderna museet tar sats för att rucka på historieskrivningen. Hilma af Klint, obemärkt kvinnlig konstnär och abstrakt pionjär, kräver sin plats i konsthistorien.
Det är de manliga geniernas år: Edvard Munch, Richard Wagner och Giuseppe Verdi firas med pompa och ståt över hela världen 2013.

SR - 24 jul 13 kl. 18:07

"The legacy of Hilma af Klint": anledning nog att byta flagga

Arvet efter Hilma af Klint har diskuterats flitigt i samband med vårens stora utställning av hennes verk på Moderna Museet. Var hon egentligen den första abstrakta målaren?Vad som står klart är att hon i dag är en av de mest egensinnig och inflytelserika svenska konstnärerna - och det är också ett av hennes verk som utgör det officiella svenska bidraget till årets konstbiennal i Venedig.

Västerbottens Folkblad - 06 dec 12 kl. 16:24

Moderna lyfter fram Hilma af Klint

Moderna museet inleder nästa år med en storsatsning på Hilma af Klint. När ?Hilma af Klint ?

YLE - 15 aug 14 kl. 13:34

Hilma af Klint målade framtiden - som är nu

Hon målade framtiden - som är nu, utbrister kuratorn för Moderna museet i Stockholm, Iris Müller-Westermann entusiastiskt vid pressvisningen av Hilma af Klints (1862-1944) abstrakta målningar som fyller Konsthallens väggar fram till den 28 september. En abstrakt föregångare fyller KonsthallenHilma af Klint (1862-1944) målade abstrakt långt före stora namn som Kandinsky och Malevich men hon höll sina arbeten hemliga. Nu har de tagits fram och fyller Konsthallen med sina sällsamma liv om olika verkligheter - framtiden - kroppen och dess förhållande till omvärlden.

Skånskan - 26 apr 16 kl. 10:29

Moderna Museet i Malmö får ny chef

Kultur och Nöje Moderna Museet i Malmö har fått en ny chef. Det blir Iris Müller-Westermann som i dag arbetar som senior intendent vid Moderna Museet i Stockholm, Hon tillträder tjänsten i Malmö den 1 januari 2017. Iris Müller-Westermann är född 1955 och har arbetat på Moderna Museet i Stockholm sedan 1997 och bland annat ansvart för några av museets mest uppmärksammade utställningar: Louise Bourgeois – I Have Been to Hell and Back, Lee Lozano, Jutta Koether, Rosemarie Trockel, Munch själv, Max Ernst – Dröm och revolution, och inte minst utställningen Hilma af Klint – Abstrakt pionjär.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 12:19

Hilma af Klint till Venedigbiennalen


Fem målningar av Hilma af Klint kommer att visas på Venedigbiennalens huvudutställning i år. - Årets biennal väcker frågor om hur drömmar och visioner tillverkas och gestaltas. I det sammanhanget kommer Hilma af Klints verk att framstå som helt centralt, säger Venedigbiennalens kurator Massimiliano Gioni.

SR - 16 jun 20 kl. 07:00

Sakralt och tidlöst när Hilma af Klint visas i Malmö

När Hilma af Klint avled i oktober 1944 lämnade hon efter sig hundratals målningar, som först långt senare delvis skrivit om konsthistorien. Nu öppnar Moderna Museet i Malmö utställningen "Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium"..

Sydsvenskan - 22 apr 13 kl. 06:30

Beiruts af Klint

Många har i år upptäckt Hilma af Klint, svenskan som redan före Kandinsky skapade abstrakt konst baserad på en inre värld, genom ?Hilma af Klint ? abstrakt pionjär?

DN - 25 jun 12 kl. 11:22

Moderna storsatsar på Hilma af Klint

Hilma af Klint är en för många okänd gigant i den svenska konsthistorien. Våren 2013 presenteras hon större än någonsin tidigare i en omfattande utställning på Moderna museet..

Sydsvenskan - 02 jul 19 kl. 11:21

Hilma af Klint på Moderna i Malmö

Hilma af Klint står i fokus på Moderna Museet i Malmö första halvan av nästa år. Den 4 april är det premiär för en ny utställning med den svenska konstnärens verk. Enligt ett pressmeddelande från museet visas bland annat "De tio största", af Klints giga.

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 19 kl. 11:21

Hilma af Klint på Moderna i Malmö

Hilma af Klint står i fokus på Moderna Museet i Malmö första halvan av nästa år. Den 4 april är det premiär för en ny utställning med den svenska konstnärens verk. Enligt ett pressmeddelande från museet visas bland annat "De tio största", af Klints giga.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.