GT > Nyheter

Saturday, 31 October, 20:14

GT - 18 sep 20 kl. 00:14

Expert: Gäng rekryterar barn som är under tio årBarn som är så unga som åtta år rekryteras av kriminella gäng i Göteborg och det saknas övergripande metoder för att komma tillrätta med hur kriminella nätverk påverkar situationen för boende.Det är några av slutsatserna som dragits efter en stor undersökning gjord om Göteborgs särskilt utsatta områden, skriver Göteborgs-Posten..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, Göteborgs, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expert, Gäng, rekryterar, barnsom är under , tio, år
YLE - 22 nov 14 kl. 15:00

Asylsökande barn bakom galler

Ferhat Alar flydde det upptrappade våldet i hemlandet till Finland, eftersom flera av hans släktingar bor här. I Finland har Ferhat suttit inlåst i två månader. Ferhat Alar kommer från staden Sirnak i sydöstra Turkiet på gränsen till Syrien.

Expressen - 16 mar 15 kl. 22:33

SD rekryterar från Moderaterna igen

Sverigedemokraterna rekryterar en topptjänsteman från Moderaterna - igen. Madeleine Eriksson, tidigare politisk sekreterare på M:s riksdagsgrupp, blir SD:s politiska expert i Socialutskottet. – Jag har varit långt ifrån ensam om att vilja ta klivet över från Moderaterna till Sverigedemokraterna, säger hon..

Skånskan - 25 nov 15 kl. 11:00

Prisas för sin insats för barn

Eslöv Fostersonen som flyttade in när han bara var två år fyllda, bor kvar i sitt gamla rum trots att han nu blivit 25. Och hans fosterbror, som bott i familjen Weibull i 18 år, har en egen stuga på lantbrukets marker.
– Det är inte placerade hos oss längre – med de är ”våra pågar” ändå, säger Ewa Weibull som nyss valts ut som Eslövs biståndscenters stipendiat för ”förtjänstfull insats för barn”.

Resume - 10 apr 15 kl. 15:45

Pyramid rekryterar varumärkesexpert

Tomas Bäckefjord har börjat på Pyramid i Helsingborg som account director och expert inom strategisk varumärkesutveckling..

GT - 11 mar 17 kl. 06:00

Hells Angels rekryterar unga i Västsverige

Hells Angels har funnits i Ale i några månader – och deras nätverk växer.Enligt polisen har mc-gänget börjat rekrytera unga män från närområdet.– De går ut och tar till sig personer som delar deras åsikter, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst..

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 11:13

Fackets metoder chockar expert

”En sådan här smutskastning har jag faktiskt inte sett tidigare”, säger kommunikationsproffset Rebecca Weidmo Uvell till Dagens PS. Rebecca Weidmo Uvell reagerar med förvåning på fackförbundet Säljarnas Riksförbunds angrepp på den privata säljskolan Arndt`s Sales Academy, som funnits i sex år och erbjuder unga gratis säljutbildning med praktik. ”Givetvis är ett fackförbunds roll att bevaka sina medlemmars intressen, men det är skillnad på att använda sin mediaplattform att först göra ner ett bolag i en ‘granskning’ och sedan företräda motståndare till bolaget i en rättsprocess.

YLE - 26 apr 15 kl. 08:05

Allt yngre barn får för lite motion

Många undersökningar pekar på att det inte bara är de vuxna i Finland som rör på sig alldeles för lite, utan också barnen. Att inte få tillräckligt med motion har blivit ett problem i allt yngre ålder och det kan hämma inlärningen och utvecklingen hos barnen. Barn i daghemsåldern får inte tillräckligt med motion i sin vardag.

HBL - 18 aug 13 kl. 16:19

Rättspsykiatrisk expert avfärdar trenddiagnoser

Var och varannan tidskrift erbjuder läsarna tio-punkts-listor över hur du kan känna igen både narcissister och psykopater i din omgivning. En negativ modetrend, bedömer professor Hannu Lauerma, ansvarig överläkare för Psykiatriska sjukhuset för fångar.Nej, det går inte att tillförlitligt ringa in varken psykopatiska chefer eller narcissistiska livskumpaner med hjälp av listor på tio karaktärsdrag.

BT - 17 jul 14 kl. 14:11

Allt fler ensamkommande barn

Hundratals ensamkommande barn har redan tvångsplacerats ut i kommuner. Detta bara ett halvår efter lagändringen som tvingar kommuner att ta emot barnen. Och hittills i år har det redan kommit fler barn än det kom under hela förra året.

Kristianstadsbladet - 05 dec 12 kl. 10:38

Vänj barn vid annat än sött

Foto: Mayak/Shutterstock.com
Lördagsgodis, fredagsfika och fiskdamm på kalaset. Barn vill ha sötsaker, men det är svårt som förälder att veta när det blir för mycket.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 14:12

Allt fler ensamkommande barn

Hundratals ensamkommande barn har redan tvångsplacerats ut i kommuner, bara ett halvår efter lagändringen som tvingar kommuner att ta emot barnen.Och hittills i år har det redan kommit fler barn än det kom under hela förra året.
Reglerna om hur ensamkommande barn placeras i landets kommuner ändrades efter att antalet ensamkommande flyktingbarn ökade och det blev allt svårare att hitta platser hos kommuner som frivilligt ville ta hand om dem.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Tappade (nästan) allt efter säsongens bästa

Tio måls ledning med 25 minuter kvar.Ändå lyckades Sävehof med nöd och näppe hålla undan till 28–27 mot Lugi.– Det var jätteskönt när slutsignalen gick, säger Sebastian Karlsson, 25..

GT - 2 timmar sedan

Många målskyttar i Sävehofs kross

Landslagsspelaren Mathilda Lundström, 23, bytte från Skuru till Sävehof.Men efter sex omgångar ligger Sävehof två poäng bakom Skuru i tabellen.– Sävehof har levt upp till förväntningarna.

GT - 2 timmar sedan

Larm om ”street fights” i industrilokal – stor polisinsats

Polisen har en insats i ett industriområde i Älvängen på lördagskvällen efter tips om att ”street fights” ska äga rum i en lokal där.– Man arrangerar någon form av kontrollerat slagsmål.  Det är mycket folk på platsen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen..

GT - 4 timmar sedan

Söder beredd att starta igen

GÖTEBORG. Bara Mattias Bjärsmyr saknades på Blåvitts lördagsträning.Och Robin Söder kommer allt närmare sin första allsvenska start sedan 18 juni.

GT - 4 timmar sedan

Fyra personer skadade efter olycka på E20

Fyra personer är skadade – varav två allvarligt – efter att två personbilar krockat på E20 i Mariestads kommun.Det skriver polisen på sin hemsida.Trafiken är avstängd i båda riktningar..

GT - 6 timmar sedan

Flera fordon i olycka på E20

En trafikolycka med flera fordon har inträffat på E20 mellan Vara och Skara.Framkomligheten är begränsad, skriver Trafikverket på sin webbplats..

GT - 9 timmar sedan

Maskerade män rånade kvinna i hennes bostad

Natten mot lördag vakande en kvinna i 70-årsåldern av att två maskerade män tittade in i hennes sovrum i Kungsbacka.Männen tog sig sedan i bostaden.– Kvinnan är oskadd, men en sån här händelse ger ju andra sår, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 13 timmar sedan

Covid-19-sjuk sköterska kom tillbaka till jobbet

En undersköterska vid hemtjänsten i Göteborg vägrade hålla sig hemma efter att ha insjuknat i covid-19. Trots att chefen gång på gång förbjöd honom dök han ändå upp på arbetsplatsen.– Det är en oerhört allvarlig händelse, säger Birgitta Thielen, sektorchef med ansvar för äldreomsorgen i Majorna-Linné.

GT - 14 timmar sedan

Sveriges gröna vingar är på väg att sträckas ut

Det är dags för flygskammarna att börja bli flygpositiva..

GT - 14 timmar sedan

Vet VGR:s anställda att S nallar på pensionspengar?

GrönBlå Samverkans budget innehåller åtgärder för att minska vårdskulden, skriver alliansen och Miljöpartiet i en replik till Socialdemokraterna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.