Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 21 September, 02:38

Dalarnas tidningar - 17 sep 20 kl. 06:13

De vill bygga 23 bostadsrätter på nya gräddhyllan – kan dra igång nästa sommarFöretaget Lillskär drog sig ur det tänkta projektet på Laggarudden utanför Ludvika. Men nu har en....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Lillskär, Laggarudden, Ludvika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vill bygga23 , bostadsrätterpå nya , gräddhyllankan , dra igång nästa sommar
YA - 04 dec 13 kl. 06:30

Firma planerar bygga 112 hyreslägenheter

Foto: Mark Hanlon
Här planerar Ystadsföretaget Bosses bygg att bygga 112 nya hyreslägenheter. Företaget väntar bara på klartecken från kommunen för en planändring för att dra igång projektet.
Området ligger i kvarteret Högtrycket norr om det nya äldreboendet på Väderleksvägen i Västra sjöstaden.

Trelleborgs Allehanda - 11 jun 13 kl. 08:30

Glasskampen i Beddingestrand fortsätter

Det har varit många turer kring glasskiosken i Beddingestrand som brann ner förra sommaren. Kommunen har nekat nytt bygglov och konsultfirman, som försäkringsbolaget anlitat för rivningen av den förstörda kiosken, vägrar att riva den om det inte finns bygglov för en ny kiosk. Men för några dagar sedan kom en ljusning.

DI - 04 feb 16 kl. 19:59

Bra att bankerna drar i kreditbromsen

Varningsklockorna om att priserna har slagit i taket klämtar när en storbank nobbar var tionde bolåneansökan. I takt med att bostadspriserna har rusat i väg under nästan två decennier har bolåneaffären blivit allt viktigare för bankerna. Dessutom har bankerna använt beviljade bolån som en mindre snygg metod att låsa in kundens övriga affärer i banken.

Kristianstadsbladet - 11 dec 13 kl. 07:00

"Det är deras attityd som stör mig"

Foto: Mark Hanlon
Fejden mellan Ulf Lundell och Kivik Art Centre har varat i flera år. Nu berättar Lundell hur han ser på situationen och besvikelsen över att få ett utkikstorn som granne, när det var ifred han ville vara.
Sedan 2008 har den pågått, konflikten mellan Ulf Lundell och Kivik Art Centre.

YLE - 22 maj 16 kl. 15:41

Byggföretag vill satsa - hittar inte kunnigt folk

Byggföretag i Västnyland har svårt att hitta utbildat folk. Hangö elektriska söker med ljus och lykta efter folk att anställa, men kan inte utveckla verksamheten eftersom det inte går att få tag på tillräckligt med arbetstagare. VN Bygg får inte heller tag på byggarbetare på grund av olika krav som ställs på branschen.

YLE - 13 apr 17 kl. 11:55

Metgrundets skarvskrämmare är nöjd

Nästan varje dag åker Jouni Kannonlahti till Metgrundet för att visa skarven att ön inte är till för dem. Han tycker själv att det är en bättre taktik än att olja äggen, som man ska göra på grannön. Det är mitten av april och skarven har kommit tillbaka till Vasa skärgård för ungefär en månad sedan.

Alingsås tidning - 25 sep 17 kl. 09:30

Tågtrafiken påverkas i flera veckor

Banarbetena vid Alingsås station orsakar förseningar och en del inställda tåg i elva veckor framöver. Från måndag 25 september till den 8 december är ett av de två spåren på Västra stambanan avstängt på dagtid, måndag till fredag, mellan Alingsås och Algutsgården, halvvägs till Vårgårda. Först är det ena spåret avstängt i fyra veckor och sedan det andra i sju veckor.

PrivataAffärer - 12 jun 20 kl. 11:24

Hernhag: Fyra aktier att ha under sommaren

Berndt: Kan du tipsa om tre till fem aktier att köpa nu och ha under sommaren, och kanske längre?
Marcus: Canadian Utilities för grön energi, chansaktien Lime för lovande mjukvara, Lazard som är bästa investmentbanken, och Arjo som säljer sängar och madrasser till sjukvården vilken verkligen behövs nu. Misswee: Hej Marcus!

Cornucopia - 31 mar 20 kl. 09:28

Jordbruket kan inte vänta ut coronakrisen

Nedstängningarna av gränser på grund av coronakrisen hotar akut världens jordbruk när säsongsarbetare inte kan korsa gränser för att dra igång odlingssäsongen på norra halvklotet. Samtidigt kan inte jordbruket vänta och om det inte sås och planteras nu blir det helt enkelt inte någon mat på norra halvklotet framöver. Nationellt arbetslösa kommer inte dra ut på fälten och ersätta utländsk lågavlönad arbetskraft då de ännu inte nått misär och desperation nog.

Skånskan - 29 jan 20 kl. 11:55

Tegelbrukets sista hus på gång

SVEDALA Tegelbrukets sista tomt i Svedalas södra del bebyggs nu.
18 nya gatuhus i två plan ska stå klara hösten nästa år.Svedala fortsätter att växa och i området Tegelbruket har nybyggnationen avlöst varandra sedan exploateringen av marken vid Aggarp i södra Svedala inleddes 2003.

Skånskan - 16 aug 19 kl. 05:00

Ägarjakt i Brasilien försenar VA-beslut

LÖVESTAD/ÄSPERÖD Det blev ingen byggstart i sommar för överföringsledningen för dricksvatten från Lövestad till Äsperöd.
En markägare ifrågasätter ännu kommunens ledningsdragning. Och på lantmäteriet jagar man ännu besked från en markägare som flyttat väldigt långt från Lövestad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.