Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 29 September, 16:27

Sydsvenskan - 17 sep 20 kl. 05:45

Kommuner med många nyanlända får mer pengarKommuner som har haft ett högt mottagande av nyanlända i förhållande till sin befolkning får dela på ett riktat statsbidrag på 200 miljoner kronor nästa år. Det föreslår regeringen och samarbetspartierna Centern och Liberalerna i budgeten för 2021. Stat.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Centern, Liberalerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunermed många , nyanländafår , mer, pengar
Cornucopia - 18 aug 19 kl. 18:47

Regeringen föreslår att borgerliga kommuner ska ge mer pengar till socialdemokratiska

Regeringen vill ta mer pengar från borgerligt styrda kommuner och omfördela till mindre välmående socialdemokratiska kommuner. Cirka 1.6 miljarder ska enligt en utredning omfördelas.

Kristianstadsbladet - 11 jun 19 kl. 21:00

SD går fram med två förslag gällande nyanlända: ”Ger pengar till kommunen i stället för att kosta något”

Utred möjligheten till etableringslån för nyanlända och att begränsa tolkrätten. Det föreslår Sverigedemokraterna i sitt förslag till ny mål- och resultatplan..

Länstidningen i Jämtland - 30 okt 19 kl. 11:45

Fattiga kommuner behöver mer pengar från rika enligt Riksrevisionen – Göran Bergström (S): ”Vi brottas med att överleva”

Förslaget där mer pengar överförs från ekonomiskt starka kommuner till svaga behöver öka mer än....

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 04:00

Ge alla nyanlända en jobbcheck som gör det lättare att anställa dem

Varje dag cyklar jag förbi Malmö Centralstation där det ständigt står människor som nyss klivit av tåget och sätter sin fot i Sverige för första gången. De allra flesta har lämnat hela sina liv bakom sig och bär allt de äger i händerna. Deras nya liv i Sverige börjar nu.

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 04:00

Ge alla nyanlända en jobbcheck som gör det lättare att anställa dem

Varje dag cyklar jag förbi Malmö Centralstation där det ständigt står människor som nyss klivit av tåget och sätter sin fot i Sverige för första gången. De allra flesta har lämnat hela sina liv bakom sig och bär allt de äger i händerna. Deras nya liv i Sverige börjar nu.

DN - 17 dec 17 kl. 00:02

Kommuner får mer pengar för hjälp åt hemlösa

Tio kommuner får dela på 25 miljoner kronor nästa år för att bekämpa akut hemlöshet. Det beslutar regeringen på måndag. – Hemlöshet är det yttersta exemplet på när trygghetsnäten inte håller måttet, säger finansminister Magdalena Andersson (S)..

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Modulhus ska ge nyanlända bostäder

MALMÖ Sociala resursnämnden begär extra pengar för att kunna hyra små modulhus av MKB.
De 102 modulhusen är en del av de boenden som planeras för att klara den nya bosättningslagen och ge nyanlända tak över huvudet.Lagen innebär att alla kommuner är skyldiga att ta emot nyanlända flyktingar som fått permanent uppehållstillstånd i Sverige och ge dem någonstans att bo.

Skånskan - 24 dec 15 kl. 14:00

Simrishamn får mer pengar för flyktingarbete

SIMRISHAMN Simrishamns kommun får 7,5 miljoner kronor i extra anslag för sitt arbete med nyanlända elever i skolan.
– Det är en bra och välkommen julklapp, säger kommunalråd Karl-Erik Olsson (S).Pengarnar kommer att betalas ut redan vid årsskiftet.

BT - 19 mar 14 kl. 14:24

Mer pengar till nyanlända

Regeringen anslår 100 miljoner kronor extra i vårbudgeten till nyanlända flyktingar. I dag sitter över 6 000 personer som fått uppehållstillstånd på Migrationsverkets anläggningsboende i väntan på en kommunplacering. Detta försenar integrationen, enligt regeringen som därför anslår 50 miljoner kronor redan i år till kommunerna för att anordna svenskundervisning på anläggningsboendet.

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 14:24

Mer pengar till nyanlända


Regeringen anslår 100 miljoner kronor extra i vårbudgeten till nyanlända flyktingar. I dag sitter över 6 000 personer som fått uppehållstillstånd på Migrationsverkets anläggningsboende i väntan på en kommunplacering. Detta försenar integrationen, enligt regeringen som därför anslår 50 miljoner kronor redan i år till kommunerna för att anordna svenskundervisning på anläggningsboendet.

Sydsvenskan - 24 jan 16 kl. 00:44

Så ska nyanlända etableras bättre

En offensiv mot rasism, utbildningsplikt för nyanlända och enklare regler för boende, skola och socialtjänst. Det är några av punkterna i de åtta initiativ för bättre etablering av nyanlända som regeringen presenterar på DN Debatt.I artikeln påpekas att Sverige tog emot 160 000 asylsökande förra året,"Vi är ett litet land som tagit ett större ansvar än något annat land i västvärlden", skriver statsminister Stefan Löfven (S) och vice statsminister Åsa Romson (MP).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.