Sydsvenskan > Sport

Tuesday, 29 September, 15:23

Sydsvenskan - 17 sep 20 kl. 05:16

Kärnkraftsägare vill ha pröjs för mer än elRekordlåga elpriser under vår och sommar ledde till att kärnkraftsreaktorer stod stilla. Nu vill kärnkraftsägarna få betalt för mer än bara el. – Det är ett kostnadseffektivt sätt att säkerställa fungerande elsystem med hög kapacitet, säger energiminist.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kärnkraftsägarevill ha , pröjsför , mer, änel
BT - 12 okt 12 kl. 13:09

Så kan vi få mer småskalig solenergi

En klimatsmart energiproduktion är en förutsättning för det långsiktigt hållbara samhälle som alliansregeringen vill vara med och skapa. Full kapacitet i befintliga kärnkrafts- och vattenkraftsanläggningar är två viktiga pusselbitar, en fortsatt kraftig utbyggnad av förnybar energi en annan. Nu har regeringen beslutat att underlätta framväxten av en förnybar energikälla med stor potential ?

Supermiljöbloggen - 31 mar 16 kl. 08:53

Gröna Studenter: Kärnkraft står för en uråldrig energipolitik

C-studenter tog i veckan tydlig ställlning för kärnkraften. "Centerstudenter är oärliga i sin argumentation om att energisektorn väljer mellan status quo och utfasning av kärnkraften", menar Gröna Studenter, Miljöpartiets studentförbund i en replik till C-studenternas. I en debattartikel publicerad på Supermiljöbloggen den 29/3 tar Centerstudenter ton för kärnkraftens överlevnad.

SmålandsPosten - 18 jul 14 kl. 07:28

Önsketänkande och glädjekalkyler rörande kärnkraften

?Bo C Petterson ägnar sig åt önsketänkande och glädjekalkyler när han i Smålandsposten den 15 juli påstår att jag har fel rörande kärnkraften. Om man nu ska kunna­ bilda ett konsortium som vågar helförsäkra kärnkraftsverk så skulle med all sannolikhet statliga­ Vattenfall ingå, alltså ingen­ skillnad mot nu, det vill säga staten tar yttersta ansvaret.

Barometern - 09 nov 13 kl. 15:35

Argumenten om vindkraft är myter

Kjell Lingeblad skrev att vindkraften är onödig, dyr och miljöförstörande. Han menar att Sverige redan har kolidioxidfri el och i stället borde satsa pengarna på vägar, välfärdssektorn och ny kärnkraft. Tyvärr bygger argumenten på ett antal gamla myter om vindkraft och förnybar el.

Supermiljöbloggen - 11 sep 15 kl. 07:55

Johan Ehrenberg, ETC: ”Sluta bekämpa solelen. Det är genant S och MP!”

Ni kan ta era stödmiljoner och lägga det på internutbildning på finansdepartementet och näringsdepartementet istället. Jag ryser lite grann när jag läser Åsa Westlund och Lise Nordin skriva om solenergi här (SMB debatt 27/8). Så snabbt ni förvandlades och började använda samma byråkratiska bortförklarande plattityder som era borgerliga föregångare.

Barometern - 28 jun 14 kl. 08:37

Åt den som har skall varda givet

Att det är dyrt att vara fattig är särskilt sant när det handlar om energikostnader. Den som har pengar kan göra mycket för att sänka sina energikostnader: Installera bergvärme, tilläggs­isolera, byta fönster, köpa nya energisnåla vitvaror, byta till en bränslesnål bil, för att nämna några exempel.
Familjer med små ekonomiska marginaler har inte råd med sådana investeringar.

YLE - 27 mar 15 kl. 06:01

Inte bara grönt på agendan för De gröna

Mycket miljö, men också medborgarlöner, flexibelt jobb och försvaret är på tapeten när fyra gröna riksdagskandidater från Västnyland berättar om sina visioner i Yles valgalleri. I senaste riksdagsval gick De gröna back i alla kommuner i Västnyland utom i Sjundeå. De gröna fick i Sjundeå 340 röster i riksdagsvalet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.