Sydsvenskan > IT

Tuesday, 29 September, 15:20

Sydsvenskan - 17 sep 20 kl. 05:15

Staten tar större nota för landsbygdsstödDet ser inte ut att bli någon neddragning av det svenska landsbygdsprogrammet de närmaste åren. Regeringen, C och L föreslår att staten tar en större del av notan när pengarna från EU minskar. – Vi har drivit på stenhårt för att den svenska medfinansier.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Staten, tarstörre , notaför , landsbygdsstöd
Cornucopia - 21 aug 17 kl. 14:56

Staten tar ut vinster från rättsväsende och försvar på upp till 53% av kapitalet

Nu när vinster inom sk välfärdsutförarbolag ska begränsas kan det vara intressant att titta på hur staten själva tar ut vinster från statliga kärnverksamheter som rättsväsende och försvar. Detta via sk affärsverk eller statliga företag. Upp till 53% av det sk myndighetskapitalet togs ut som vinst 2016, att jämföra med de motsvarande 7% av operativt kapital som välfärdsutförare ska få ta ut.

YLE - 06 nov 14 kl. 12:26

"Staten tar över Talvivaara"

Näringsminister jan Vapaavuori meddelade i dag staten tar över Talvivaaragruvan. Han bedömer att rätten kommer att ge beslutanderätten till staten på grund av de stora miljöproblem som gruvan kan orsaka också i fortsättningen. I en normal konkurs får gäldenärerna makt över konkursboet då styrelsen förlorar makten, men i sådana fall som Talvivaara som har betydande miljöeffekter kan beslutanderätten dömas till staten.

Nyan - 29 maj 15 kl. 06:00

Staten tar hand om bilen

En man som kört bil utan körkort otaliga gånger har dömts till 25 dagars villkorligt fängelse. Staten tar bilen som brotten har begåtts med. Mannen har kört med sin personbil främst i västra och norra Mariehamn fem gånger från den 5 till den 10 februari i år utan att ha giltigt körkort.

BT - 06 nov 14 kl. 17:41

Staten tar över omstritt gruvbolag

Finländska staten tar över det problemtyngda gruvbolaget Talvivaara. Verksamheten har länge varit förknippad med allvarliga miljöproblem. Efter att ha ansökt om konkurs har Talvivaara, som bedriver gruvbrytning i den östfinska kommunen Sotkamo, tagits över av staten.

YLE - 15 apr 13 kl. 19:11

Hautala: Staten tar starkare grepp om Talvivaara

Staten tar ett starkare grepp om gruvbolaget Talvivaaras verksamhet. Det försäkrar statens ägaransvariga minister Heidi Hautala i och med att staten via sitt placeringsbolag nu har gått upp som största ägare i Talvivaara. Det betyder att Solidium nu har en större skyldighet att se till att gruvbolaget avhjälper sina problem, säger Hautala till Yle Nyheter.

BT - 06 nov 14 kl. 16:42

Staten tar över gruvbolag

Den finländska staten tar över det problemtyngda bolaget Talvivaara, som bedriver gruvverksamhet i den östfinska kommunen Sotkamo. Staten kan tvingas gå in med upp till 400 miljoner euro (cirka 3,7 miljarder kronor). Näringsminister Jan Vapaavuori kallar Talvivaaras konkurs för "en av vår tids största industrikatastrofer", enligt mediebolaget Yle.

YLE - 07 aug 15 kl. 07:41

Staten tar över Talvivaara

Staten tar över Talvivaara då det helt statliga bolaget Terrafame Mining Oy köper upp gruvans konkursbo. Affären gör det möjligt att få igång gruvverksamheten i Talvivaara igen och samtidigt förbättras miljöskyddet kring Talvivaara. Konkursboets arbetstagare kommer att få jobb hos den nya ägaren.

HBL - 28 aug 14 kl. 19:29

Staten tar 4,5 miljarder i lån

Staten tar nya lån på cirka 450 miljoner euro nästa år. Enligt finansminister Antti Rinne (SDP) behövs det bland annat för att skatteprognosen har försämrats.Skuldsättningen blir ändå långsammare än tidigare, säger statsminister Alexander Stubb (Saml).

Expressen - 21 nov 15 kl. 08:28

Nu kräver Malmö att staten tar sitt ansvar

Flyktingar tvingas sova på marken när Migrationsverket inte har plats. Nu kräver Malmö att staten tar sitt ansvar. - Jag förstår inte varför man inte tar ett samlat grepp och använder de statliga byggnader som står tomma, säger Annelie Larsson, förvaltningsdirektör på Sociala resursförvaltningen..

Skånskan - 08 nov 18 kl. 17:00

Vill att staten tar ansvar för stranderosionen

TRELLEBORG Liberalerna i Skåne ger sig nu in i debatten om hur man ska hantera erosionen, som har drabbat Sydkusten.– Situationen är mycket allvarlig. Om vi tillåter sandstränderna att försvinna ut i havet, försvinner inte bara stora ekonomiska värden utan även artrikedom och rekreationsmöjligheter.

Nyteknik - 22 dec 11 kl. 14:32

Staten tar kontroll över Tepco

Japanska staten tar enligt japanska medier ett fastare tag om energiföretaget Tepco, som tyngs av stora utgifter efter Fukushimahaveriet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.