Världen Idag > Nyheter

Saturday, 19 September, 08:51

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Kristenheten får unik möjlighet till nystartKanske ljusnar det för ett corona­drabbat Sverige? För nu föreslår Folkhälsomyndigheten att det tillfälliga besöksförbudet på särskilda boenden för äldre ska upphöra efter den 30 september. Samtidigt har kulturminister Amanda Lind skickat ett förslag på remiss om undantag från regeln om att man inte får mötas fler än 50 personer vid offentliga samlingar. Med avstånd mellan platserna och med sittande deltagare kan det bli möjligt med större sammankomster från den 1 oktober. Det sistnämnda kravet med sittande deltagare blir en intressant utmaning för kyrkorna – både för högkyrkliga liturgier och karismatisk lovsång – men den utmaningen går säkert att lösa!
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, Folkhälsomyndigheten, Amanda Lind, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristenhetenfår , unik, möjlighettill , nystart
Vimmerby Tidning - 19 apr 13 kl. 08:14

Unik möjlighet att få hjälp

Det finns en rad aktörer i samhället som är till för att hjälpa företagen att växa och utvecklas. Företagen i Hultsfreds- Vimmerby och Högsby kommuner hade en unik möjlighet att få hjälp att hitta rätt i den djungel det kan vara att komma till rätt ställe..

Resume - 18 sep 13 kl. 12:52

Guldrullen ? unik möjlighet för unga kreatörer


Resumé lanserar Guldrullen ? en digital kortfilmsfestival för obetalda kreatörer. Det är en unik möjlighet för talanger att så sig fram i branschen..

SvD - 11 maj 16 kl. 23:00

”Toppmötet är en unik möjlighet för Norden i USA”

De nordiska ledarna, inklusive statsminister ­Stefan Löfven, har nu en unik möjlighet att stärka sin ställning som några av USA:s viktigaste allierade och partnerländer, ­skriver debattörerna András Simonyi och Erik Brattberg..

YLE - 07 dec 16 kl. 15:37

Team Johaug ska experimentera: ”Unik möjlighet”

Trodde ni att avstängda Therese Johaug ligger på latsidan? Då trodde ni fel. Staben runt norskan är utsedd.

NSD - 11 jan 17 kl. 06:00

"Unik möjlighet för tillväxtarbetet"

En utmaning att förena två olika arbetssätt – och samtidigt en unik möjlighet att bygga upp en ny kultur inom det regionala utvecklingsarbetet..

DI - 19 nov 18 kl. 21:58

Hållbarhetschefen: ”H&M har en unik möjlighet”

Med höga ambitioner har klädjätten H&M korats till vinnare i Hållbara bolag 2018. En plats bolaget delar med Electrolux. ”H&M har en unik möjlighet”, säger Anna Gedda, hållbarhetschef..

Barometern - 05 dec 18 kl. 10:28

M: ”Unik möjlighet” att rusta upp Haga Park

Den förra majoriteten ser kommunstyrelsens nej till att köpa tillbaka badplatsen Haga Park som en unik möjlighet som gled kommunen ur händerna. – Nu hade äntligen förhandlingarna burit frukt. .

Kristianstadsbladet - 21 nov 19 kl. 09:30

Efterlyser folk som vill lära sig att ramla: ”En unik möjlighet”

Efterlyses: 20 äldre som vill träna balans och teknik hos judoklubben i Knislinge. – Vi har fått en unik möjlighet att delta i en forskningsstudie om hur fallträning kan minska fallolyckor, berättar Anders Bengtsson, Knislinge Budoklubb..

Dagens Media - 02 sep 20 kl. 15:12

Discovery om C More-samarbetet: ”En unik möjlighet för oss”

Dplays nya sportpaket-satsning tillsammans med C More beskrivs som en unik möjlighet av Discoverys kommunikationschef Jessica Linman. Tv-experten Jonas Rydholm Birmé tror det är rätt väg att gå om Discovery vill skapa en Viaplay-utmanare på sportområdet..

Vimmerby Tidning - 29 mar 18 kl. 11:36

"Hultsfred står inför en unik möjlighet"

"Hultsfred står inför en fantastisk möjlighet att skapa en unik mötesplats" Regionförbundet i Kalmar län har beviljat ett bidrag på 200 000 kronor till en förstudie i som det så vackert heter Social Innovation..

GöteborgsPosten - 20 okt 17 kl. 11:57

"Förbundet har en unik möjlighet"

Caroline Jönsson leder internationella spelarfackets damkommitté. De och Uefa medlar nu i den danska konflikten – och Jönsson hoppas att det svenska förbundet nu tar täten i jämställdhetsfrågor. – De har en unik chans, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.