Världen Idag > Nyheter

Thursday, 24 September, 11:13

Världen Idag - 17 sep 20 kl. 00:00

När oljan inte kan vara deras allt söker stater fred och utbyteDet finns ett gammalt judiskt skämt om varför det tog fyrtio år för israeliterna att komma till sitt land, Israel: för att man fick gå omvägar för att komma till det enda landområdet i Mellanöstern där det inte finns olja . Ett typiskt judiskt skämt förstås, men jag kom att tänka på det häromdagen när jag läste att oljebolaget BP kommit med en prognos. De talar om en närmast total kollaps för oljemarknaden under det kommande decenniet. Innan har man trott att ”peak oil”, höjdpunkten för oljeanvändning i världen, skulle inträffa år 2030. Nu säger man att denna höjdpunkt redan kan ha nåtts under förra året. BP tror att marknaden aldrig kommer att återhämta sig efter corona­pandemin.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Mellanöstern, BP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När oljaninte kan vara deras allt , söker, stater, fred och utbyte


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.