Vimmerby Tidning > Nyheter

Monday, 28 September, 13:27

Vimmerby Tidning - 16 sep 20 kl. 23:30

Sydafrika öppnar sina gränserI Sydafrika meddelar landets president Cyril Ramaphosa att gränserna mot flertalet länder kommer att öppnas från och med den 1 oktober..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Sydafrika, Cyril Ramaphosa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sydafrikaöppnar sina , gränser
Cornucopia - 04 jun 16 kl. 11:16

Gästinlägg: Lärdomar kring identitetspolitiken att ta med sig till Sverige från Zumas Sydafrika

Jag förblir sjuk, men är diagnosticerad, kommer inte dö, få hjärnskador eller i övrigt bli funktionsnedsatt, och håller på att återhämta mig. Så länge får ni nedanstående insiktsfulla inlägg signerat Tomas Klingström, som tar med sig erfarenheter från ett Sydafrika som påminner mycket om utvecklingen i Sverige just nu.

Sydafrika är ett fantastiskt land och en inspirationskälla för alla de medborgare som önskar en framtid där vi; avstår investeringar i kol & kärnkraft, satsar mer på att omfördela möjligheter till mindre bemedlade grupper och där nationalstaten får stå tillbaka för olika samhällsgrupperingars kultur och politiska behov.

BT - 30 aug 14 kl. 13:30

"Det finns en rörelse som gillar gränser"

Läs Karin Samuelssons krönika om nationalism och att leva tillsammans. Vi vill ju bara vara tillsammans, utbrast han uppgivet. Det kan vara svårt nog när två personer ska försöka leva tillsammans.

HBL - 15 okt 13 kl. 04:13

"Staten kunde lika gärna bryta diamanter i Sydafrika"

Trafikminister Merja Kyllönen (VF) vill veta om de summor Trafikverket betalar för att kombiisbrytarna Nordica och Fennica ska vara redo för isbrytning här hemma vintertid ingår i de vinster Arctia Shipping redovisar. En rapport från 2012 föreslår att kombiisbrytarna säljs som onödiga.Biståndsminister Heidi Hautalas (Gröna) avgång har fått känslorna att svalla kring Finlands och det statliga isbrytarbolaget Arctia Shippings roll då det gäller arktisk isbrytning.

YLE - 28 feb 16 kl. 08:56

På TV i dag: Jakt efter finska rekord och VM-gränser i inomhus-FM i friidrott

Den andra dagen av inomhus-FM i friidrott i Tammerfors bjuder bland annat på VM-gränsjakt i tresteg och de korta häckloppen. Yle Sporten listar fem höjdpunkter under den andra tävlingsdagen i Tammerfors. Leif Lampenius, som refererar tävlingarna på svenska, lyfter fram grenar att hålla ett extra öga på.

SVT - 14 okt 16 kl. 19:38

Maktens grepp om medierna hårdnar i Sydafrika

Den sydafrikanske satirtecknaren Jonathan ”Zapiro” Shapiro utmanar ständigt det fria ordets gränser i Sydafrika. Men samtidigt som trycket växer på ANC hårdnar greppet om yttrandefriheten. Nu är han i Sverige för att uppmärksamma att den svenska tryckfrihetsförordningen fyller 250 år..

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 04:31

Nationell bönedag i Sydafrika


På söndagen samlas sydafrikanerna i kyrkor, moskéer, tempel och synagogor för att minnas Nelson Mandela, vars budskap om fred och försoning trotsade ras- och religionsgränser.Den nationella bönedagen är den formella starten på den veckolånga statsbegravningen som slutar med att Mandela läggs i sin grav den 15 december i sin barndomsby Qunu.President Jacob Zuma har varit tydlig med att söndagens ceremonier ska sträcka sig förbi sorgen och med sång och dans hylla Mandela som avled i torsdags 95 år gammal.

UNT - 08 dec 13 kl. 04:31

Nationell bönedag i Sydafrika

I dag samlas sydafrikanerna i kyrkor, moskéer, tempel och synagogor för att minnas Nelson Mandela, vars budskap om fred och försoning trotsade ras- och religionsgränser.(TT).

SvD - 08 dec 13 kl. 04:31

Nationell bönedag i Sydafrika

I dag samlas sydafrikanerna i kyrkor, moskéer, tempel och synagogor för att minnas Nelson Mandela, vars budskap om fred och försoning trotsade ras- och religionsgränser..

NT - 08 dec 13 kl. 04:31

Nationell bönedag i Sydafrika

På söndagen samlas sydafrikanerna i kyrkor, moskéer, tempel och synagogor för att minnas Nelson Mandela, vars budskap om fred och försoning trotsade ras- och religionsgränser..

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 13 kl. 04:34

Nationell bönedag i Sydafrika

På söndagen samlas sydafrikanerna i kyrkor, moskéer, tempel och synagogor för att minnas Nelson Mandela, vars budskap om fred och försoning trotsade ras- och religionsgränser. Den nationella bönedagen är den formella starten på den veckolånga statsbegravningen som slutar med att Mandela läggs i sin grav den 15 december i sin barndomsby Qunu..

BT - 08 dec 13 kl. 04:33

Nationell bönedag i Sydafrika

På söndagen samlas sydafrikanerna i kyrkor, moskéer, tempel och synagogor för att minnas Nelson Mandela, vars budskap om fred och försoning trotsade ras- och religionsgränser. Den nationella bönedagen är den formella starten på den veckolånga statsbegravningen som slutar med att Mandela läggs i sin grav den 15 december i sin barndomsby Qunu.President Jacob Zuma har varit tydlig med att söndagens ceremonier ska sträcka sig förbi sorgen och med sång och dans hylla Mandela som avled i torsdags 95 år gammal.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.