Aftonbladet > Nöje

Monday, 28 September, 03:52

Aftonbladet - 16 sep 20 kl. 22:14

Kanyes kissattack mot skivbolagenvarning för starka bilder ”Ger mig inte”.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Ger

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kanyes, kissattackmot , skivbolagen
Cornucopia - 19 maj 17 kl. 14:15

Vad händer med Spotify när skivbolagen sålt sina aktier?

Sedan 2009 har de stora skivbolagen varit delägare i Spotify, till ett löjligt lågt pris. Affärsidén kan sägas vara att blåsa upp värdet på bolaget och tjäna pengar på en framtida börsintroduktion, istället för de låga royaltyersättningar som bolaget betalar ut. Med börsintroduktionen allt närmare blir då frågan om de för Spotify trots förlusterna förmånliga royaltyavtalen kommer bestå när de stora skivbolagen sålt sina aktier?

Nyheter 24 - 09 maj 11 kl. 16:01

Spotifykonkurrent anmälde skivbolagen


- De skapade ett oligopol. I dag har de fullständig kontroll över marknaden. Spotify var lösningen på allt.

Posh24 - 10 nov 13 kl. 08:14

Fans startar namninsamling: Vill att Beyonce bojkottar Kim och Kanyes bröllop!

Uppståndelsen kring Kanye West och Kim Kardashians förlovning är långt ifrån över. Det kommande bröllopet, som enligt uppgifter ska vara av kungliga proportioner, kommer att ha en kändistät gästlista med tanke på Kanyes gigantiska umgängeskrets. Så fort förlovningsrapporterna läckte ut började Beyonces fans att ifrågasätta huruvida RnB-drottningen kommer att närvara vid ceremonin eller inte.

YLE - 28 jun 12 kl. 06:51

Spotify näststörsta inkomstkällan för skivbolagen

Online-musiktjänsten Spotify har blivit den näststörsta inkomstkällan för skivbolagen, skriver amerikanska Business Insider. Det är Apples iTunes som ger skivbolagen mest pengar. Enligt Business Insider är gapet mellan iTunes och Spotify ännu stort.

YLE - 28 jun 12 kl. 07:01

Skivbolagen tjänar storkovan på Spotify

Online-musiktjänsten Spotify har blivit den näststörsta inkomstkällan för skivbolagen, skriver amerikanska Business Insider. Det är Apples iTunes som ger skivbolagen mest pengar. Enligt Business Insider är gapet mellan iTunes och Spotify ännu stort.

Cornucopia - 06 feb 15 kl. 13:59

Spotifys avgifter går till skivbolagen, inte artisterna

Artister åt höger och vänster beklagar sig över att Spotify betalar dem så dåligt per spelad låt på tjänsten. Men artisternas och upphovsmännens låga ersättningar beror helt enkelt på att skivbolagen tar 73% av utbetalningarna och stoppar i egen ficka, och kvar till upphovsmännen blir det 10% och artisterna 7% av vad kunden betalar enligt en ny rapport.

Ett Spotifyabbonemang kostar i teorin 99:- SEK i månaden (se nedan för att detta inte nödvändigtvis gäller längre), eller för den delen 9:99 EUR.

Dagens PS - 07 jun 18 kl. 11:30

Spotify lockar artister – rundar skivbolagen

Spotify uppges erbjuda förhandsbetalningar till managers och artister i utbyte för direkt licensiering av deras musik på streamingtjänsten. Det rapporterar Billboard med hänvisning till källor. Erbjudandet uppges vara på flera hundratusentals dollar för direktlicens av bara ett fåtal låtar.

Cornucopia - 08 aug 18 kl. 10:44

Skivbolagen dumpar Spotify

De stora skivbolagen dumpar sina Spotify-aktier, nu när aktien är börsnoterad. Frågan blir vad som händer med skivbolagens tolerans för dåliga avtal med Spotify när de inte längre äger aktier i bolaget.
Foo Fighters på Nya Ullevi.

Posh24 - 09 jan 14 kl. 12:49

Skivbolagen slåss om Agnes: "Hon är hetare än Avicii!"

2013 blev ett händelserikt år för sångerskan Agnes Carlsson, 25, på hemmaplan. Efter hennes medverkan i succéprogrammet Så mycket bättre har hennes karriär fått ett rejält uppsving i Sverige, och hon har även släppt en samlingsplatta. Nu säger skivbolagen att hon är artisten alla drömmer om.

SvD - 07 maj 14 kl. 01:26

Skivbolagen visar piratanda

Upphovsrätt Trots att skivbolagen inte har nämnvärda kostnader när musik säljs digitalt tar de 90 procent av intäkterna. De osunda avtalstolkningarna drabbar många artister vars inspelningar redan bidragit med stora intäkter till skivbolagen, skriver en rad artister i samband med att de nu stämmer bolagen..

Posh24 - 08 apr 12 kl. 15:12

Kris Humphries om Kim och Kanyes förhållande: Kunde inte bry sig mindre!

Vi trodde att Kim Kardashian och Kanye West precis offentliggjorda relation skulle göra Kims kommande ex-man Kris Humphries upprörd, men vi hade fel. Kris uppges vara helt likgiltig till hela situationen och för varje dag som gång blir han alltmer säker på att Kim inte var kvinnan i hans liv och att hon hade helt andra värderingar än honom.

Vi kan också meddela att ihärdiga rykten säger att Kim och Kanye har dejtat i flera år, även under tiden då Kim och Kris var gifta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.