Corren > Nyheter

Wednesday, 23 September, 13:37

Corren - 16 sep 20 kl. 22:00

Kattunge var uttorkad och undernärd - djurägaren dömdEn 46-årig Motalabo har dömts för djurplågeri samt misshandel i samband med en fest..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Motalabo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kattungevar , uttorkadoch , undernärd, djurägaren, dömd
Kristianstadsbladet - 13 jun 13 kl. 08:30

Förra ägaren får djurförbud

Inge Larsson, före detta ägare till Knorrevången Slakt AB, förbjuds att ha hand om och äga djur. Länsstyrelsens beslut gäller tills vidare.
Beslutet om djurförbud sätter punkt för ett djurskyddsärende som startade för fyra år sedan, då det uppdagades att det enligt veterinär fanns en svårt skadad häst liggande i en beteshage i södra delen av kommunen.

Skånskan - 25 jun 19 kl. 15:01

Djurägare hade 25 katter

Länsstyrelsen bedömer att ägaren inte har uppfyllt för kravet för djurhållning. Därför har länsstyrelsen beslutat att ägaren endast får behålla två av katterna.Det var vid ett besök under maj månad som länsstyrelsen besökte djurägaren och upptäckte allvarliga brister i djurhållningen.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 14:00

Skadade djur kom till slakt - ägare anmäls

Två kor var undernärda och hade halsledsinflammation när de kom in till slakt. Nu polisanmäler länsstyrelsen djurägaren som finns i Kristianstadstrakten.
En ko var kraftig avmagrad och hade dubbelsidig hasledsinflammation.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 13:36

Lantbrukare förbjuds att inneha djur

SJÖBO Döda djur, undernärda djur och vanvårdade djur – den synen mötte länsstyrelsens djurskyddsinspektörer vid en kontroll av en gård utanför Sjöbo i januari.Ägaren lovade att åtgärda bristerna. Men vid en ny kontroll hittades inspektörerna fler döda djur och sjuka djur som inte fått vård.

GT - 13 dec 14 kl. 23:38

Hästen dog – ägaren anmäld för djurplågeri

Det undernärda stoet krampade så svårt att kvinnan inte kunde lämna det. Innan polisen, länsstyrelsens djurskydd och veterinär kom till platsen dog hästen i hennes händer. Den västsvenska djurägaren i är nu anmäld för djurplågeri, men fortfarande vandrar flera hästar i hagen – som är fylld av avföring – utan mat och vatten.

Sydöstran - 18 nov 15 kl. 11:35

Djurägare hotas med vite

När länsstyrelsen kom för att göra en kontroll på en bondgård i Ronneby kommun hittade man ett 20-tal kor som hade rymt genom ett trasigt stängsel. Man hittade även metallskrot i kornas ligghall, och flera undernärda katter påträffades. Nu har djurägaren fått ett föreläggande..

GT - 16 feb 14 kl. 10:08

Åtta undernärda och sjuka hästar upptäckta

UDDEVALLA. Vid upprepade kontroller har Länsstyrelsen hittat undernärda och sjuka hästar hos en hästägare i Uddevallatrakten. Fler hästar var så svaga att revbenen syntes.

Skånskan - 21 okt 15 kl. 06:00

Polisen kräver Asp på 400 000 kronor

Rydsgård Efter att länsstyrelsen beslutat att omhänderta 200 av Samantha Asps djur fick polisen i uppdrag att sälja eller avliva djuren. Nu har polisen stämt Asp på närmare 400 000 kronor eftersom hon inte ersatt polisen för deras omkostnader.Det var i maj 2009 som länsstyrelsen beslutade att 210 av de djur Samantha Asp hade på sin gård i Rydsgård skulle omhändertas omedelbart.

DalaDemokraten - 16 nov 14 kl. 09:15

Dom för vanvård kvarstår

När Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer besökte djurägaren i maj 2013 hittade de ett dött djur och resten av besättningen klassades som undernärda..

Dalarnas tidningar - 16 nov 14 kl. 09:15

Dom för vanvård kvarstår

När Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer besökte djurägaren i maj 2013 hittade de ett dött djur och resten av besättningen klassades som undernärda..

Västerbottens Folkblad - 17 jul 14 kl. 11:24

Vanvårdade katter omhändertogs

Den 65-åriga mannen från Nordmaling hade närmare 18 katter som levde i misär i sitt hem. Vid länsstyrelsens kontroll hittades bland annat en död kattunge. Mannen uppgav att till Länsstyrelsen att han hade åtminstone tio katter hemma hos sig.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.