SVT > Sport

Saturday, 19 September, 19:59

SVT - I förrgår: 21:11

Magdalena Eriksson om jämställdhet: ”Extrem snedfördelning från UEFA”Landslagets och Chelseas Magdalena Eriksson menar att det svenska damlandslaget inte kan kräva att få lika stor ersättning som herrarna – på grund av hur UEFA fördelar ersättningen. ”Just nu är det sån extrem snedfördelning från UEFA kan vi inte hävda att vi ska få lika av vårt förbund, säger hon till SVT Sport..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Eriksson, UEFA, Chelseas Magdalena Eriksson, SVT Sport

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magdalena, Erikssonom , jämställdhet, Extrem, snedfördelningfrån , UEFA
Sydsvenskan - 20 jul 15 kl. 04:00

Det är upp till oss att skapa jämställdhet

År 2205 kommer jag och min elvaåriga lillasyster vara helt jämställda inom kategorier som börsbolagsstyrelser, börsbolagsledningar, löner, föräldraledighet, vård av barn och hemarbete. Då är jag 209 år gammal och hon är 201 år gammal. Med all säkerhet befinner sig ingen av oss i livet vid detta årtal.

Expressen - 07 okt 16 kl. 17:18

Jämställdhet ska lyfta den globala ekonomin

Ökad jämställdhet kan boosta världsekonomin med flera triljoner.I dag anordnar Magdalena Andersson (S) ett möte i Washington med finansministrar från fyra kontinenter för att lyfta den globala tillväxten genom ökad jämställdhet.– Världen skulle bli mycket rikare, säger finansministern..

Nerikes Allehanda - 31 jan 17 kl. 19:54

Finansministern: "Jämställdhet är inte bara rätt och riktigt. Det är ekonomiskt smart också"

Finansminister Magdalena Andersson var en av invigningstalarna på Forum Jämställdhet i Örebro. Förbundskapten Pia Sundhage talade om att jämställdhet är något alla vinner på..

Regeringen - 31 jan 17 kl. 06:00

Regeringen representerad vid Forum Jämställdhet i Örebro

Tisdag den 31 januari och onsdag den 1 februari pågår Forum Jämställdhet i Örebro. Från regeringen deltar statsråden Magdalena Andersson, Gustav Fridolin, Ylva Johansson, Åsa Regnér och Annika Strandhäll..

Nerikes Allehanda - 31 jan 17 kl. 07:39

Ministertätt på konferens om jämställdhet i Örebro – fem statsråd kommer till stan

Fem ministrar besöker Örebro under tisdag och onsdag. Magdalena Andersson, Gustav Fridolin, Ylva Johansson, Åsa Regnér och Annika Strandhäll ska alla delta på konferensen Forum för jämställdhet på Conventum..

Realtid - 07 mar 19 kl. 16:45

"Jämställdhet är basic för oss"

Redovisningsföretaget Aspia har inte ens fyllt ett år som eget bolag. Nu toppar de tidningen Balans lista på jämställt ägande med 33 procent kvinnor i partnergruppen. -Jämställdhet och övrig mångfald är oerhört viktigt för affären, säger Magnus Eriksson, vd på Aspia..

Realtid - 07 mar 19 kl. 16:45

"Jämställdhet är naturligt för oss"

Redovisningsföretaget Aspia har inte ens fyllt ett år som eget bolag. Nu toppar de tidningen Balans lista på jämställt ägande med 33 procent kvinnor i partnergruppen.–Jämställdhet och övrig mångfald är oerhört viktigt för affären, säger Magnus Eriksson, vd på Aspia..

Expressen - 21 apr 18 kl. 23:00

Ministern hyllade svensk jämställdhet på toppmöte

Den svenska jämställdhetspolitiken stod i centrum under några timmar på Internationella valutafondens (IMF) vårmöte i Washington på lördagskvällen svensk tid.Magdalena Andersson (S) höll ett långt anförande om svensk barnomsorg, föräldraförsäkring, pappaledighet och Metoo.– Det möttes med stor entusiasm.

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 09:50

Jämställdhet inte F-kassans styrka


Jämställdhetsperspektivet har en "undanskymd roll hos Försäkringskassan", enligt Inspektionen för socialförsäkringen (ISF), som har granskat Försäkringskassans handläggning av sjukförsäkringsärenden ur ett jämställdhetsperspektiv.Skillnaderna i sjukfrånvaro mellan kvinnor och män är stora, och de har ökat. Nu pekar ISF på att Försäkringskassans handläggning av sjukpenning skiljer sig mellan kvinnor och män.

BT - 15 nov 13 kl. 09:52

Jämställdhet inte F-kassans styrka

Jämställdhetsperspektivet har en "undanskymd roll hos Försäkringskassan", enligt Inspektionen för socialförsäkringen (ISF), som har granskat Försäkringskassans handläggning av sjukförsäkringsärenden ur ett jämställdhetsperspektiv. Skillnaderna i sjukfrånvaro mellan kvinnor och män är stora, och de har ökat. Nu pekar ISF på att Försäkringskassans handläggning av sjukpenning skiljer sig mellan kvinnor och män.

BT - 15 nov 13 kl. 09:59

Jämställdhet inte F-kassans styrka

Jämställdhetsperspektivet har en "undanskymd roll hos Försäkringskassan", enligt Inspektionen för socialförsäkringen (ISF), som har granskat Försäkringskassans handläggning av sjukförsäkringsärenden ur ett jämställdhetsperspektiv. Skillnaderna i sjukfrånvaro mellan kvinnor och män är stora, och de har ökat. Nu pekar ISF på att Försäkringskassans handläggning av sjukpenning skiljer sig mellan kvinnor och män.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.