UNT > Nyheter

Friday, 25 September, 22:11

UNT - 16 sep 20 kl. 21:05

Skogars kolupptag slogs ut under torkan 2018Spannmålsskördar gick om intet, bränder rasade i markerna. En ny studie visar att extremvädret 2018 också slog hårt mot hur mycket kol europeiska skogar band. Den skånska skogen Hyltemossa fick sitt kolupptag utraderat..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Hyltemossa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogars, kolupptag, slogsut under , torkan, 2018
Supermiljöbloggen - 13 sep 15 kl. 18:31

Klimatförändringarna förvärrar torkan i Kalifornien

70 procent av Kalifornien har extrem torka och torkan är den värsta på över 1200 år. Det är särskilt allvarligt eftersom Kalifornien producerar två tredjedelar USA:s frukt och en fjärdedel av USA:s livsmedel. En forskningsrapport från augusti säger att klimatförändringarna har förvärrat torkan i Kalifornien.

Cornucopia - 19 jul 18 kl. 10:08

Torkan kan dra upp inflationen - och med det bolåneräntorna

Elpriserna stiger på grund av torkan, och matpriserna riskerar stiga framöver av samma anledningar. Det senare kan problematiseras, men Bloomberg spekulerar i att svensk KPI-inflation kommer stiga och att Riksbanken kan behöva höja räntan, och med det kommer bolåneräntorna börja stiga.
Brist på grädde kan leda till högre boendekostnader på gryddhyllan.

Cornucopia - 07 jul 18 kl. 10:35

Torkan: Varken djur eller människor kan äta pengar

Torkan fortsätter och det höjs nu politiska röster om att ordna fram hundra miljoner kronor till de svenska bönderna som kompensation. Men torkan 1992 kostade bönderna 3 miljarder och oavsett kan inte vare sig människor eller de svenska tamdjuren äta pengar.
Torkan syns i gräset i Almedalen när Jonas Sjöstedt (v) håller tal.

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 12:54

Villaägare - lär dig mer om din tomt i torkan

"Spik i foten? Jajajmensan!" - Hasse & TageInget ont som inte har något gått med sig.

Kristianstadsbladet - 28 jul 14 kl. 01:03

Sju slogs av blixten på Venice Beach


Södra Kalifornien drabbades av ovanliga sommarstormar, med regn och åska, på söndagen. Upp till sju personer skadades av ett blixtnedslag vid Venice Beach i Los Angeles, rapporterar CNN.På ön Catalina utanför den amerikanska storstaden träffades en man av ett annat blixtnedslag, enligt Los Angeles Post.

BT - 28 jul 14 kl. 01:03

Sju slogs av blixten på Venice Beach

Södra Kalifornien drabbades av ovanliga sommarstormar, med regn och åska, på söndagen. Upp till sju personer skadades av ett blixtnedslag vid Venice Beach i Los Angeles, rapporterar CNN. På ön Catalina utanför den amerikanska storstaden träffades en man av ett annat blixtnedslag, enligt Los Angeles Post.

Kristianstadsbladet - 28 jul 14 kl. 01:56

Nio slogs av blixten på Venice Beach


Södra Kalifornien drabbades av ovanliga sommarstormar, med regn och åska, på söndagen. Nio personer skadades av ett blixtnedslag på välbesökta Venice Beach i Los Angeles, rapporterar AFP.De nio fördes till sjukhus.

BT - 28 jul 14 kl. 01:56

Nio slogs av blixten på Venice Beach

Södra Kalifornien drabbades av ovanliga sommarstormar, med regn och åska, på söndagen. Nio personer skadades av ett blixtnedslag på välbesökta Venice Beach i Los Angeles, rapporterar AFP. De nio fördes till sjukhus.

YLE - 01 aug 13 kl. 05:52

Torkan leder till tidig skörd

Torkan har lett till att skörden på olika håll i Västnyland inleds tidigare än normalt.
Det blir inga rekordskördar denna torra sommar. Jordbrukare Peter Siggberg i Ingå hör till dem som kommer att inleda skördearbetet uppskattningsvis närmare två veckor tidigare än vanligt.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 20:56

Drabbade skåningar i stormöte om torkan

Sjöbo LRF höll under gårdagen möte om situationen kring torkan.
Lantmännen, slakterier, länsstyrelsen och flera olika banker medverkade för att tala om sina strategier.Mötet inleddes med att Hans Ramel, ordförande för LRF Skåne talade inför alla om konsekvenserna som värmeböljan fört med sig.

Supermiljöbloggen - 29 jul 18 kl. 19:58

SD-riksdagskandidat: torkan är bevis för att ”klimatalarmister” har fel

I förra veckan lyfte Thoralf Alfsson, Sverigedemokratisk f.d. riksdagsledamot, den nuvarande värmeböljan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.