DN > Opinion

Friday, 18 September, 13:09

DN - Igår: 21:00

”Vinst för samhället att stoppa storskaliga Östersjöfisket”Tre debattörer: Myndigheter och ministrar hävdar att detta fiske bidrar till samhällsekonomin. Vår nya analys visar på motsatsen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Östersjöfisket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vinstför , samhälletatt , stoppa, storskaliga, Östersjöfisket
Supermiljöbloggen - 30 maj 15 kl. 13:25

“Vattenfalls kolkraft kostar samhället miljarder i hälsoeffekter”

De samhällsekonomiska kostnaderna i form av hälso- och miljöeffekter av att elda kol är mycket högre än den vinst som energibolagen gör, menar Greenpeace. När tankesmedjan Fores häromveckan höll ett seminarium om Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet förklarade Annika Jacobson, chef för Greenpeace i Sverige, att en utfasning av den tyska brunkolsverksamheten inte innebär att pengarna slängs i sjön, i alla fall inte sett ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. – Kostnaden för samhället att elda kol är mycket högre än den vinst som energibolagen gör på kolet.

SmålandsPosten - 17 jun 13 kl. 06:25

Alexander vill förändra samhället från grunden

Älmhultsbon Alexander Moser Uppström vill förändra samhället och få fler ungdomar att engagera sig i politiken. Därför har han startat ungdomsförbundet Ung vänster tillsammans med några kompisar. De fyra personerna som än så länge utgör hela Ung vänster i Älmhult hade nyligen sitt första styrelsemöte.

Cornucopia - 09 maj 20 kl. 14:48

Volontärsarbete och företagsinitiativ visar hur samhället anpassar sig till kris

De allra flesta människor är hederliga personer med empati, och utgör grunden i det självorganiserande samhället vid kris. När krisen uppstår uppstår även strukturer som löser problem i smått och stort, och detta utan överhöghet eller krav på en tidigare existerande krisorganisation. Verkligheten vid kris är inte att folk beväpnar sig och blir egoister - annat än för de empatistörda eller kriminella som redan var det normalt.

Sydsvenskan - 14 nov 15 kl. 14:25

Krig mellan det öppna samhället - och dem som vill förgöra det.

"Krig!" vrålar löpsedlarna i Paris.Och för terrororganisationen Islamiska staten är det ett krig som rasar.

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 15 kl. 14:25

Krig mellan det öppna samhället - och dem som vill förgöra det.

"Krig!" vrålar löpsedlarna i Paris.Och för terrororganisationen Islamiska staten är det ett krig som rasar.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 13:23

Bankerna medger: Kontantfria samhället är bara för att öka bankernas vinster

Nya EU-omfattande regler för kortbetalningar ska införas, vilket innebär att kortavgifterna för handeln kommer halveras (IDG, IDG). I Sverige innebär det en besparing på ca 5 miljarder för handeln, och minskade intäkter för bankerna på lika mycket. De svenska bankerna förklarar att om de nya reglerna införs tänker de minsann sluta arbeta för det kontantfria samhället och medger alltså att kontantfritt enbart är något som drivs för att öka bankernas vinster.

Barometern - 13 nov 13 kl. 08:01

Samhället blir förloraren

”Vi vill inte att skattepengar riktade till barn, ung­domar och äldre ska gå till vinstutdelning, spekulation, räntesnurror och skatteparadis.” Vem behöver vinster i välfärden? Sverige har blivit en experimentverkstad för privatiseringar av välfärden.

YLE - 16 jan 17 kl. 13:24

Flera domar för hatbrott att vänta – ”Samhället har insett allvaret”

Sannfinländaren Sebastian Tynkkynen är den tredje politikern som döms för hets mot folkgrupp år 2017. Domarna för hatbrott kommer troligtvis att bli fler då både polisen och justitieministeriet i år lägger mera resurser på att bekämpa hatbrotten. Sebastian Tynkkynen (Sannf.

Cornucopia - 20 mar 18 kl. 16:54

Bra SF: Altered Carbon ställer väsentliga frågor om mänskligheten och klyftor i samhället

Netflix teveanpassning av Richard K Morgans cyberpunkroman Altered Carbon är kontroversiell politiskt inkorrekt, men bra science fiction, som vågar ställa väsentliga frågar om vad det innebär att vara människa och segregation och klyftor i samhället. Sevärd och tänkvärd, även om många lär sätta i halsen.
Altered Carbon är en någorlunda väl genomfört teveanpassning av den litterära förlagan.

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

Fler nyheter från DN

DN - 16 timmar sedan

”Vi handelsanställda vill klimatsäkra vår bransch”

Handelsanställdas förbund: Branschens lönsamhet kan inte bygga på att det ska ske en ständigt ökande försäljning av nya varor..

DN - 17 timmar sedan

”Kreativitet krävs för att lösa problemen på elmarknaden”

Fyra elkraftsexperter: Elförsörjningens framtid kräver öppen syn på ny teknik, ny syn på produktionsplanering i kombination med….

DN - 17 timmar sedan

”Våra kritikers argumentation är en övertydlig illustration till problematiken”

Peter Esaiasson och Bo Rothstein: Problemet är när teorierna man använder är så absoluta och ideologiskt stängda att det inte ges någon….

DN - I förrgår: 21:00

”Den sekulära normen i skolan marginaliserar kristna elever”

Tre författare till ny rapport: Troende elever i den svenska skolan utsätts för kränkningar från både skolkamrater och personal..

DN - 15 sep 20 kl. 10:59

”Generaliserande påståenden om ideologidriven forskning”

Forskarna Kristina Gustafsson och Jesper Johansson: Forskning har som vi vet alltid luckor, men det betyder inte att det som görs i övrigt….

DN - 15 sep 20 kl. 10:55

”På pappret låter en sjökabel som en god idé”

Lowina Lundström och Per Eckemark, Svenska kraftnät: Men nödvändiga förstärkningar av anslutande nät måste genomföras..

DN - 15 sep 20 kl. 10:52

”Långa fängelsestraff för grovt kriminella unga är nödvändigt”

Fredrik Kärrholm: Men korta fängelsestraff bör undvikas för unga som begår mindre allvarliga brott..

DN - 15 sep 20 kl. 09:47

”Ett EU-direktiv om minimilöner är helt oacceptabelt”

Svenskt näringsliv, LO och PTK: Vår ståndpunkt är inte unik för Sverige utan delas av arbetsgivare, fackförbund och regeringar i hela….

DN - 14 sep 20 kl. 21:00

”Låt nyanlända kvalificera sig till välfärden genom arbete”

Stefan Fölster och Emanuel Örtengren: De svenska bidrags- och socialförsäkringssystemen försvagar drivkrafterna att arbeta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.