DN > Opinion

Friday, 18 September, 12:46

DN - Igår: 21:00

Gunnar Jonsson: Israelisk-arabiska avtalet får inte palestinierna att försvinna
Läs mer på DN
Läs mer om:
Jonsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gunnar, Jonsson, Israelisk-arabiska, avtaletfår inte , palestiniernaatt , försvinna
Världen Idag - 11 mar 20 kl. 00:00

Har Israels arabiska partier mod att göra sig själva relevanta?

Det parti som har varit det stora samtalsämnet efter det senaste valet är det arabiska samlingspartiet Gemensamma listan, lett av Ayman Odeh. De fyra partier som tillsammans utgör Gemensamma listan fick femton mandat – fler än någon gång tidigare. Om man räknar in partiet i vänsterblocket, har Benny Gantz och hans parti Blåvitt majoritet i parlamentet, knesset.

Dagen - 28 okt 11 kl. 03:00

Israelisk apartheid finns inte

Debatt Israels kritiker anklagar ofta staten för att praktisera apartheidpolitik gentemot de palestinska araberna. Men tål detta påstående en kritisk granskning?

I Sydafrika gav det av regeringen genomförda apartheidsystemet för åtskillnad mellan raserna medborgarskap och rösträtt endast till vita.

Sydsvenskan - 16 nov 12 kl. 06:30

Israelisk offensiv rycker närmare

Konflikten i Gaza trappas upp efter Israels dödliga flygattack mot Hamas militäre befälhavare Ahmad al-Jabari.En israelisk markoffensiv kryper närmare. Palestinierna fruktar ett nytt ?

BT - 10 nov 14 kl. 13:06

Israelisk polis knivhöggs i Tel Aviv

En israelisk soldat är allvarligt skadad efter att ha blivit knivhuggen vid järnvägsstationen i Tel Aviv. Polisen säger att angriparen är en palestinier från Västbanken. - Det var uppenbarligen en attack med nationalistiska motiv.

Dagen - 30 mar 11 kl. 10:19

Facebook stoppar anti-israelisk grupp

Facebook ändrade sitt beslut och stoppar nu en grupp som propagerade för en tredje intifada. Beslutet kom efter massiva protester - inte minst från kristna grupper.

Facebook stoppar en anti-Israelisk grupp efter protester.

FriaTider - 17 jun 13 kl. 12:55

F.d. fransk ministern: Storbritannien planerade krig i Syrien långt innan arabiska våren

Enligt Frankrikes förre utrikesminister planerade Storbritannien för krig i Syrien långt innan den arabiska våren ? eftersom den syriska regeringen är "anti-israelisk"..

BT - 23 jul 14 kl. 13:21

Israelisk politiker: Avväpna Gaza

Försöken att få stopp på den över två veckor långa konflikten mellan Israel och Hamas fortsätter - och "några steg" har tagits mot att få ett slut på den, säger USA:s utrikesminister från Tel Aviv. USA:s utrikesminister John Kerry landade i Israel i morse och ska träffa FN-chefen Ban Ki-Moon och senare den palestinske presidenten Mahmud Abbas på Västbanken.- Vi har säkerligen tagit några steg framåt, men det återstår jobb som måste göras, säger han efter några timmar i landet.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 13:21

Israelisk politiker: Avväpna Gaza

Försöken att få stopp på den över två veckor långa konflikten mellan Israel och Hamas fortsätter - och "några steg" har tagits mot att få ett slut på den, säger USA:s utrikesminister från Tel Aviv.
USA:s utrikesminister John Kerry landade i Israel i morse och ska träffa FN-chefen Ban Ki-Moon och senare den palestinske presidenten Mahmud Abbas på Västbanken. - Vi har säkerligen tagit några steg framåt, men det återstår jobb som måste göras, säger han efter några timmar i landet.

SVT - 08 mar 11 kl. 15:38

Högskolan Dalarna störst på arabiska

100 helårsstudenter gör Högskolan Dalarna störst i landet på arabiska. Medverkande: Nejood Al-Rubaye lektor Högskolan Dalarna. Lars-Gunnar Larsson reporter..

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 12:52

EU-direktiv skapar israelisk oro


Ett nytt EU-direktiv har skapat förstämning och ilska i Israel. Det kan medföra mycket stora problem i samarbetet med EU i framtiden, rapporterar den israeliska tidningen Haaretz.Direktivet stadgar att alla framtida avtal mellan EU och Israel måste innehålla en klausul om att bosättningar på den ockuperade Västbanken inte är en del av Israel och att avtalet därför inte gäller där.

BT - 16 jul 13 kl. 12:54

EU-direktiv skapar israelisk oro

Ett nytt EU-direktiv har skapat förstämning och ilska i Israel. Det kan medföra mycket stora problem i samarbetet med EU i framtiden, rapporterar den israeliska tidningen Haaretz. Direktivet stadgar att alla framtida avtal mellan EU och Israel måste innehålla en klausul om att bosättningar på den ockuperade Västbanken inte är en del av Israel och att avtalet därför inte gäller där.

Fler nyheter från DN

DN - 19 timmar sedan

Den som inte är dömd ska inte behandlas som kriminell

I Sverige ska man straffas för det man har gjort. Inte för det man kan komma att göra..

DN - Igår: 05:15

Öppenhet är vårt bästa skydd mot nya kriser

Europas akuta behov av medicinsk skyddsutrustning har snabbt mättats av globala marknader..

DN - I förrgår: 16:14

Tydliga regler krävs när polisen kartlägger vårt dna

Tack vare den nyaste dna-tekniken fick dubbelmordet i Linköping sin lösning. Det är bra att polisen får dessa verktyg – men det kräver….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.