SVT > Utrikes

Sunday, 20 September, 07:22

SVT - 16 sep 20 kl. 20:50

Ingen ökning av dödsfall under andra covidvågen i EuropaPå flera håll i Europa har sommarens nedåtgående kurva plötsligt vänt och antalet coronafall ökar nu kraftigt. Men samma utveckling syns inte i dödsfallsstatistiken. Den ligger istället kvar på samma låg nivå som i juni..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ökningav , dödsfallunder andra , covidvågeni , Europa
YLE - 19 jul 13 kl. 12:17

Dödsfall på grund av hjärt- och kärlsjukdomar har minskat

I många europeiska länder har dödsfall som beror på på hjärt- kärlsjukdomar halverats, jämfört med 1980-talet. Det visar en ny studie. Studien är gjord av universitetet i Oxford.

YLE - 16 jun 17 kl. 18:03

Rapport: Jihadismen det största terrorhotet mot Europa, allt fler aktiva kvinnor och barn

Den europeiska polissamarbetsorganisationen Europol har gett ut sin årliga rapport om terrorismläget inom EU. Enligt rapporten dödades 142 personer i terrorattacker inom EU-området ifjol. Sammanlagt 379 personer skadades i attackerna.

Supermiljöbloggen - 01 sep 16 kl. 16:26

Så kan luftföroreningarna minska – och miljontals liv räddas

Årligen dör cirka 6,5 miljoner människor av luftföroreningar.  Det kan jämföras med att 180 000 personer dog i krig och konflikter 2014, vilket är en ovanligt hög siffra. Det innebär att ungefär 36 gånger fler människor dör av luftföroreningar än av krig och konflikter.

Sydsvenskan - 13 jun 20 kl. 05:45

Över 425 000 coronadöda i världen

Coronapandemin har krävt över 425 000 människors liv sedan utbrottet i Kina i slutet av förra året, enligt en sammanräkning av officiella siffror. I Europa har över 186 000 dödsfall rapporterats, medan Sydamerika är den del av världen där pandemin just.

Helsingborgs Dagblad - 13 jun 20 kl. 05:45

Över 425 000 coronadöda i världen

Coronapandemin har krävt över 425 000 människors liv sedan utbrottet i Kina i slutet av förra året, enligt en sammanräkning av officiella siffror. I Europa har över 186 000 dödsfall rapporterats, medan Sydamerika är den del av världen där pandemin just.

YLE - 27 aug 17 kl. 12:44

Subutex dödar knarkare i Finland - i övriga EU är det heroin

Buprenorfin, som bland annat säljs under namnet Subutex, är det ämne som flest finländska knarkare dör av. Buprenorfin används inom substitutionsvården och risken för överdos är liten om man inte tar något annat. Men om missbrukaren samtidigt använder alkohol och lugnande bensodiazepin kan buprenorfin vara dödligt.

HBL - 05 maj 14 kl. 04:48

Kontaktsport tredubblar skaderisk

Att hoppa fallskärm är inte farligare än att jogga – men det är helt andra olycksrisker som är inblandade. När försäkringsbolagen bedömt riskerna för en del idrottsgrenar är det inte alla som får köpa försäkring.Trots en bruten armbåge och en krossad axel fortsatte Larsmobon Björn Ahlskog, 24, med amerikansk fotboll.

Supermiljöbloggen - 25 feb 16 kl. 23:57

Luftföroreningar dödar 5,5 miljoner människor årligen

Cirka 5,5 miljoner människor dör årligen på grund av luftföroreningar. Mer än hälften av dessa dödsfall sker i Kina och Indien. I Kina orsakar luftföroreningar från kolkraft cirka 366 000 dödsfall årligen, därmed den största orsaken till dödsfall på grund av luftföroreningar i Kina.

BT - 16 okt 14 kl. 20:38

Obama och Löfven diskuterade ebola

USA:s president Barack Obama ringde statsminister Stefan Löfven på torsdagen för att tala om insatser mot ebolaepidemin. Antalet människor som smittas och dör ökar nu kraftigt.- Vi pratade en hel del om vad vi kan göra mer tillsammans, när det gäller personal därnere och andra insatser, sade Löfven som är på ett toppmöte mellan EU och Asien i Milano.

Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 12:15

FN:s rapport om klimatet och framtiden

Mängden koldioxid, metan och lustgas är högre än under de senaste 800 000 åren. Utsläppen, tillsammans med annan mänsklig påverkan, är extremt sannolikt den största orsaken till den globala uppvärmningen sedan mitten av 1900-talet. Fortsatta utsläpp kommer att fortsätta uppvärmningen och effekterna på klimatsystemet.

Supermiljöbloggen - 16 nov 19 kl. 18:35

Ny rapport: Barn drabbas hårdast av klimatkrisen

Värmeböljor, luftföroreningar, extremväder, matbrist och infektionssjukdomar. Klimatkrisen innebär hälsorisker som kan komma att påverka kommande generationers hela liv, och det är barnen som kommer påverkas särskilt hårt.  Det var en efterlängtad rapport som släpptes i veckan av Lancet Countdown, ett internationellt samarbete mellan forskare och institutioner som sedan 2016 årligen rapporterar om hur klimatförändringen påverkar människors hälsa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.