Sydsvenskan > Sport

Tuesday, 29 September, 15:27

Sydsvenskan - 16 sep 20 kl. 20:00

Asylsökande ska gå tvångskurs i demokrati och jämställdhetSatsning på integration i statsbudgeten..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asylsökandeska , , tvångskursi , demokratioch , jämställdhet
YLE - 20 apr 16 kl. 10:00

Asylsökande och raseborgare kan få bättre kontakt

Kommunikationen kan bli bättre än den är i dag mellan flyktingförläggningarna och samhället runt omkring. Det är tanken i ett försök som Justitieministeriet nu kör igång i samarbete med sju flyktingförläggningar i Finland. En av dem är Raasepori Resort i Antby utanför Karis.

Aftonbladet - 22 aug 16 kl. 04:00

Ge asylsökande och papperslösa rösträtt

Debattören: Grundtanken med en representativ demokrati är att alla grupper ska få rösta.

YLE - 25 aug 17 kl. 14:36

Desperata asylsökare i dokumentär på Yle Fem: "Någonting inom mig har dött"

Sedan hösten 2015 har jag som dokumentärfilmare följt med flyktingprocessen i Finland. I våras ville jag göra en dokumentär om de finländare som under dessa två år blivit vänner med asylsökande. Men då jag insåg hur kuslig processen såg ut kring asylbesluten förstod jag att jag måste ändra infallsvinkel.

SvD - 12 jun 16 kl. 23:00

Forskare: Nya asyllagar gröper ur vår demokrati

Rege­ringen har valt att vidta akuta lagstiftnings­åtgärder när det gäller asylsökande, som sätter rättsstatliga och demo­kratiska principer på undan­tag. Detta visar hur signal­politik får företräde och mänsk­liga rättigheter blir sekundära, skriver sex forskare i juridik vid Göteborgs universitet..

YLE - 24 jan 16 kl. 16:47

Milena Parland om otryggheten: Jag kan tänka mig att flytta bort från Finland

Jag är glad över att bo i Helsingfors och inte i Kemi eller Torneå där gatupatrullerna trampar omkring. Om vårt land inte håller fast vid öppenhet, demokrati och rättsstaten så flyttar vår familj, säger verksamhetsledare Milena Parland. Parland har mångkulturell familj och släktband i Ryssland.

Nerikes Allehanda - 15 apr 16 kl. 05:15

Ska vi säga ajöss till rättsstaten?

Det finns nu en officiell utredning om händelserna i Köln på nyårsnatten, där ett stort antal kvinnor blev utsatta för sexuella och andra övergrepp. Enligt utredarna var det 1 218 personer som utsattes för någon form av brott. 529 av dem utsattes för sexualbrott.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 15 kl. 15:58

Den värsta massmediala hets jag har upplevt under mina 10 år som polis

Under torsdagen kände jag en enorm stolthet samtidigt som en äcklande känsla smög sig på. Låt mig förklara: Klockan 12 infördes gränskontroll i Sverige för att kunna ge de asylsökande ett värdigt mottagande i vårt land men med bättre kontroll. En kontroll för att säkerställa demokratins grunder.

Sydsvenskan - 13 nov 15 kl. 15:58

Den värsta massmediala hets jag har upplevt under mina 10 år som polis

Under torsdagen kände jag en enorm stolthet samtidigt som en äcklande känsla smög sig på. Låt mig förklara: Klockan 12 infördes gränskontroll i Sverige för att kunna ge de asylsökande ett värdigt mottagande i vårt land men med bättre kontroll. En kontroll för att säkerställa demokratins grunder.

YLE - 13 nov 16 kl. 09:08

Drogad och våldtagen - flera HBT-personer som sökt asyl trakasseras i Helsingfors

Våldtäkter, misshandel och trakasserier är vardag i huvudstadsregionen bland asylsökande som tillhör sexuellla minoriteter. Heseta, Setas lokalavdelning i Helsingfors, har varit en räddning för många. Yle Huvudstadsregionen har pratat med tre personer som fått asyl.

YLE - 26 okt 16 kl. 16:20

Skolböckernas världsbild ger intryck av överlägsna västerlänningar

De finländska läroböckerna för fram dolda värderingar om västerlänningar, och definierar dem som överlägsna jämfört med andra folk i världen, hävdar Pia Mikander som disputerar för doktorsgraden vid Helsingfors universitet den 28 oktober. - Den finländska läroplanens värdegrund slår fast att all undervisning baserar sig på människors lika värde, demokrati och mänskliga rättigheter, konstaterar Pia Mikander. Ändå används det enligt henne skolböcker som innehåller avsnitt där västerlänningar presenteras som överlägsna andra.

Sydsvenskan - 01 jan 16 kl. 20:23

Lyssna på Bert Karlsson. För humanismens skull.

Förra året var historiskt, konstaterar Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson i en TT-intervju. Aldrig förr har Sverige tagit emot så många asylsökande. Ökningen var inte minst markant då det gällde antalet ensamkommande flyktingbarn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.