GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 22 September, 08:46

GöteborgsPosten - 16 sep 20 kl. 12:29

Ort vill byta namn – förknippas med cancerDen kanadensiska orten Asbestos vill inte längre förknippas med det cancerframkallande silikatet och ska byta namn – antingen till något franskklingande, efter en liten sköldpadda, eller kort och gott till Jeffrey..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Asbestos, Jeffrey

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ortvill , byta, namn, förknippasmed , cancer
YLE - 26 okt 16 kl. 04:34

Åbo flygplats borde ha ett mer lockande namn

Åbo flygplats borde heta något mer lockande, något som kunde bli ett varumärke och som utländska turister genast skulle förknippa med Åbo. Det föreslås i en insändare i Helsingin Sanomat. Det finns berömda ställen och det finns ett hundratal män och några kvinnor som har gett namn åt flygplatser, och visst låter det trevligare att resa till Leonardo da Vinci, Amelia Earhart, Johannes Paulus II eller W.

Supermiljöbloggen - 01 apr 17 kl. 12:56

Miljöminister Karolina Skog byter namn – ”Vill inte förknippas med industrin”

De senaste veckorna har en vild debatt förts om den svenska skogsnäringen. Nu svarar miljöminister Karolina Skog med att byta namn. Karolina Skog (MP), tidigare Algotsson, säger nu i en intervju att hon byter tillbaka till sitt tidigare namn.

Aftonbladet - 25 aug 14 kl. 13:23

”Jag vill inte att mitt namn förknippas med honom för evigt”

Wozniacki berättar om uppbrottet från Rory McIlroy.

UNT - 02 jan 20 kl. 09:03

Djävulslika namn får underkänt av domstol

Att byta till namn som kan förknippas med Satan godkänns inte av myndigheterna..

YA - 07 sep 14 kl. 10:34

Företagare vill inte förknippas med SD

Foto: Hanna F.Ellborg
I Sverigedemokraternas lokala kampanjmaterial som i dagarna skickas ut till samtliga hushåll i Ystads kommun är det första man ser en bild på Per Helsas gård – med flera företagsnamn klart synliga. Det gillar inte företagarna.

DI - 01 okt 13 kl. 11:54

Saab Parts byter namn

Saab Automobile Parts byter namn till Orio. Reservdelsbolaget, som numera ägs av staten, vill förknippas mindre med den konkursade biltillverkaren och på så sätt göra det lättare att växa..

Computer Sweden - 04 sep 14 kl. 06:12

Isis Wallet byter namn till Softcard

Mobilbetalningsföretaget Isis Wallet byter namn till Softcard, för att slippa förknippas med den militant islamiska gruppen Isis.

.

SvD - 05 mar 15 kl. 07:56

Udda namn i mobilvärlden

Det finns mobilmärken de flesta aldrig hört talas om och ännu mindre sett. Sedan finns det namn som inte alls förknippas med mobiler..

Alingsås tidning - 11 dec 15 kl. 12:01

Horsbygator får namn efter blommor

Ängsmark, jordbruk och växter har varit inspiration när bygg- och miljönämnden namngett de nya gatorna i Horsby.
Just nu pågår försäljning av de första tomterna i det planerade nya bostadsområdet i Södra Horsby. Ytterligare ett område kommer så småningom att styckas av.

BT - 15 apr 17 kl. 06:00

Nu är Holmén ett namn även för Herrljunga

Holmén är ett namn som förknippas med Annelund. Men släkten börjar sprida ut sig. I år är Tobias Holmén tränare i gamla arvfienden Herrljunga, och kommer att ställas mot Annelund, som leds av kusinen Kristoffer Holmén..

SVT - 04 apr 19 kl. 21:33

EU vill förbjuda köttliknande namn på vegetarisk mat

“Bönburgare”, “sojakorv” och “vegofärs” – snart kan de charkanspelande namnen på vegetariska rätter ha nått sitt bäst före-datum. EU:s jordbruksutskott vill nämligen införa ett förbud för växtbaserade produkter att ha namn som traditionellt förknippas med kött..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.