Expressen > Nyheter

Friday, 25 September, 03:10

Expressen - 16 sep 20 kl. 19:40

Experterna: Stora miljörisker med Think Pinks sopbergBolaget NMT Think Pink misstänks ha dumpat stora mängder byggavfall i naturen runtom i Sverige.Det är något som kan få stora konsekvenser för den närliggande naturen. – Om så mycket blandat avfall ligger, kommer det att läcka på ett eller annat sätt, säger Martijn van Praagh, adjungerad lektor inom miljövetenskap vid Lunds universitet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Think Pinks, NMT Think Pink, Sverige, Martijn, Praagh, Lunds

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ExperternaStora , miljöriskermed , Think, Pinks, sopberg
Supermiljöbloggen - 16 apr 14 kl. 16:35

Nu får svenska kor äta GMO-foder – trots miljörisker och skeptiska konsumenter

Det är branschorganisationen LRF Mjölk som lyfter policyn om att svenska kossor inte får äta genmodifierat kraftfoder. LRF Mjölk hävdar att policyn kan vara oförenlig med konkurrensrätten, och att den hävs för att slippa eventuella handelsproblem i framtiden. Inköparna måste betala en särskild premie för GMO-fritt foder.

YLE - 14 aug 12 kl. 09:58

Miljörisker för dumpade kemiska vapen undersöks

På Östersjöns botten ligger ca femtiofem tusen tonn kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Projektet Chemsea som hör till EU:s program för skydd av Östersjön kartlägger miljörisker kring de dumpade vapnen. De kemiska vapnen innehåller bland annat tårgas och senapsgas med föreningar som innehåller arsen, säger Professor Paula Vanninen som är direktör för Verifin, en avdelning vid Helsingfors universitet som forskar kring kemiska vapen.

SR - 15 jan 20 kl. 20:45

Inför toppmötet i Davos: Miljörisker största hotet

För första gången är klimat- och miljörisker helt dominerande i den sammanställning av globala risker som Världsekonomiskt forum gör inför toppmötet i Davos nästa vecka..

Sydsvenskan - 23 aug 16 kl. 11:29

Hot om vite för miljörisker på bensinstation på Nobelvägen

Hot om vite för miljörisker på bensinstation på Nobelvägen.

SR - 07 okt 17 kl. 11:00

FN-expert: Miljörisker ett hot mot mänskliga rättigheter

Miljörisker är ett underskattat hot mot mänskliga rättigheter. Det säger FN:s särskilda utredare om mänskliga rättigheter och giftiga ämnen, till Ekot..

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 20 kl. 06:00

Boende i Maglaby slår larm om miljörisker

Nu ska miljörisker med kommunal avloppslösning i vattenskyddsområde utredas..

Supermiljöbloggen - 04 sep 16 kl. 20:59

Miljörisker från läkemedel ska minskas

Läkemedelsverket har en ny handlingsplan för att minska miljöriskerna, rapporterar Sveriges Radio. Att läkemedel spolas ut i sjöar och vattendrag efter användning och där har en stor påverkan på den biologiska mångfalden är det många som känner till. Frågan hur man ska göra för att minska utsläppen är däremot svårare att veta.

Hela Gotland - 01 mar 13 kl. 13:07

Miljörisker ska utredas på minkfarmen

Minkfarmen vid Salthamn kan vara förorenad med farliga kemikalier. Regionen ska utreda miljön i området men det lär dröja innan något görs..

DI - 19 jul 18 kl. 05:42

Miljörisker spökar inför Pajalagruvans omstart

Ledningen för Kaunis Iron trotsar Naturvårdsverket och återinviger Pajalagruvan. Men glädjen i Pajala kan bli kortvarig.  Upptäcks pågående miljöskador kan det bli aktuellt att stoppa verksamheten omedelbart.

BT - 04 apr 19 kl. 06:44

Stora miljörisker med biltvätt – viktigt att tvätta rätt

Torra vägar, soligt väder och dagsutflykter – när våren är på ingång vill många tvätta sina bilar. Miljöfarliga ämnen riskerar dock att via dagvattnet rinna ut i sjöar och vattendrag om man inte tvättar på rätt sätt. .

Barometern - 18 jun 14 kl. 07:23

Bra betyg för miljön

”Inget är så bra att det inte kan bli bättre när det gäller miljön. En av Sveriges främsta utmaningar är att arbeta mer med våra miljökvalitetsmål.” Miljöpolitik är ett komplext område, med många olika aspekter som ska hanteras och utvecklas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.