Corren > Nyheter

Sunday, 20 September, 22:34

Corren - 16 sep 20 kl. 19:40

Tunnelarbetare får arbeta 28 dagar i sträckDagliga tolvtimmarspass fyra veckor åt gången – danska fackföreningar rasar mot arbetsvillkoren för dem som ska bygga tunneln under Fehmarn bält mellan danska Rødby och tyska Puttgarden..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Fehmarn, Rødby, Puttgarden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tunnelarbetarefår , arbeta28 , dagari , sträck
Magazin24 - 24 apr 13 kl. 14:58

Spetskompetens av världsklass till Ridskolan Strömsholm

Strömsholms satsar på mer spetskompetens på ridskolan med nya rutinerade ryttare och tränare. Just nu är Ridskolan Strömsholm i en utvecklingsfast där de expanderar och investerar i anläggningen. De har en stark utveckling inom Utbildning och Sport och nu tar de nästa steg då de kommer att ha ett nära samarbete med två rutinerade ryttar-, tränar- och domar, Louise Nathhorst och Lars Andersson.

Expressen - 07 mar 16 kl. 14:46

Kvinna hittades död i hiss efter 30 dagar

En kvinna hittades död inne i en hiss efter att ha varit instängd i 30 dagar. Strömmen till hissen hade stängts av på grund av en ombyggnation, skriver The Guardian. Nu misstänks byggarbetarna för att ha dräpt kvinnan genom sitt slarv..

YLE - 13 feb 14 kl. 17:23

Stuk: Man måste alltid arbeta med säkerheten

Strålningen är fortfarande ganska hög i Fukushima - snart tre år efter kärnkraftsolyckan där. Finländska Strålsäkerhetscentralen besökte Japan förra veckan för att lära sig att undvika liknande olyckor. Ett grundvattenprov som togs på reaktorområdet i Fukushima i går uppvisade en rekordhög dos av radioaktivt cesium - 600 gånger högre än gränsvärdet för vatten som får släppas ut i havet.

BT - 15 aug 14 kl. 12:45

Salt mätte strålning i Fukushima

Svenska forskare har mätt radioaktiv strålning efter kärnkraftsolyckan i Fukushima med hjälp av vanligt salt. Nu är förhoppningen att kunna använda salt för att mäta strålning efter exempelvis ett utsläpp. - Om någon har gått med salta nötter i fickan så kan vi mäta radioaktivitet på det, förutsatt att det varit mörkt, berättar Maria Christiansson, doktorand vid institutionen för kliniska studier vid Lunds Universitet.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 12:45

Salt mätte strålning i Fukushima

Svenska forskare har mätt radioaktiv strålning efter kärnkraftsolyckan i Fukushima med hjälp av vanligt salt. Nu är förhoppningen att kunna använda salt för att mäta strålning efter exempelvis ett utsläpp.
- Om någon har gått med salta nötter i fickan så kan vi mäta radioaktivitet på det, förutsatt att det varit mörkt, berättar Maria Christiansson, doktorand vid institutionen för kliniska studier vid Lunds Universitet.

YA - 06 dec 13 kl. 20:00

Väntan på el kan bli flera dagar

Foto: Fredrik Sjöstrand
Helikoptern som elbolaget Eon beställt för att inspektera skadorna efter stormen Sven i sydöstra Skåne kunde inte lyfta på grund av hårda vindar under fredagseftermiddagen. På elbolagets tillfälliga informationskontor i Skurup kom drabbade villaägare för att få filtar, dricka lite varmt och ladda mobiltelefoner.
Det var ingen större variation på frågorna som Eon och andra elbolag fick ta emot under fredagen.

SmålandsPosten - 11 jan 15 kl. 12:04

Många strömlösa efter Egon

5 000 hushåll i Kronoberg var strömlösa på söndagsmorgonen efter nattens storm. Vid lunchtid hade hälften av dem fått tillbaka strömmen. Enligt Eons avbrottskarta fanns drabbade i samtliga kommuner i länet.

PI - 22 apr 11 kl. 16:01

?Låt muslimer arbeta på påsken utan OB-ersättning?

LEDIGHET Magnus Kendel, rådgivare på Almega, resonerar kring muslimer och deras högtider på SVT Debatt i dag. Han frågar sig om de inte kan arbeta på påsken, utan OB-tillägg, för att få ledigt på muslimska högtidsdagar som Eid al-fitr. Sverige är världens mest sekulariserade land, ändå har vi i våra kollektivavtal regler om obekväm arbetstid som strikt anknyter till det svenska kyrkoåret.

YA - 10 aug 13 kl. 04:01

Strävsamhetens solidaritet

Foto:
Den strävsamma medelklassen är ett ständigt hatobjekt på kultursidor och i vänsterpress.
Människorna i denna grupp är materialistiska, egoistiska, obildade, smygrasistiska och löjliga figurer som tycker att sådant som familj, villa, bil och bra semesterresor är viktiga ingredienser i livet. Ständig på jakt för att berika sig själva utan att bry sig om omgivningen.

Skånskan - 09 sep 19 kl. 20:30

Han högg chansen att få arbeta med vin

DRÖMJOBB. – Det tog inte många sekunder innan jag bestämde mig för att säga ja. Kommer det en sådan här chans måste man ta den.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 08:03

Om 10 dagar väljer vi vilket Europa vi vill ha

Foto: Maja Suslin / TT
Den 25 maj väljer vi väg och avgör då om vi ska välja tillväxt och förnyelse eller hinder och regleringar, skriver debattskribenten Gunnar Hökmark (M) .
Europa behöver nu en ny giv som tar sikte på reformer för jobb och tillväxt i Europa, Sverige och i Kristianstad. Den 25 maj väljer vi väg och avgör då om vi ska välja tillväxt och förnyelse eller hinder och regleringar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.