Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 24 September, 02:50

Vimmerby Tidning - 16 sep 20 kl. 19:30

Bättre ekonomi- satsning på unga och kulturDe tidigare beslutade personalsminskningarna inom barn- och utbildningssektorn ska till viss del återställas. Kommunen satsar på fler ungdomslotsar och en ny kulturscen..
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre ekonomi, satsning, ungaoch , kultur
Barometern - 16 feb 16 kl. 16:22

Särskild satsning på kultur för unga under våren

Ett nytt kulturellt vårprogram för barn och unga presenteras av folkbiblioteket i Torsås..

Västerbottens Folkblad - 29 apr 15 kl. 23:00

Äntligen satsning på kultur

Skapande skola, idrottsrörelsen och folkhögskolor är några området där satsningar visar sig i minskade samhällsklyftor. Det är därför viktiga satsningar vi gör på kulturen, skriver Gunilla Carlsson (S) och Björn Wiechel (S). Regeringen ökar anslagen till kulturen i vårbudgeten.

SvD - 01 jul 15 kl. 15:36

Stor skillnad i kommuners satsning på kultur

Hur mycket pengar satsar svenska kommuner på kultur? Skillnaderna är mycket stora. Nordanstig i norra Hälsingland investerade 462 kronor per invånare på kultur 2014 medan Umeå kommun lade 3 037 kronor per invånare på samma område..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Satsning på kultur ger liv

Kultur på Landsbygd har visat sig fungera väl i snart åtta år och har hjälpt till att skapa en levande och attraktiv landsbygd, skriver Boel Henckel, Lars Håkansson och Leif Persson..

UT - 01 mar 16 kl. 15:39

Kulturstrateg sågar kommunens satsning på kultur för äldre

Ulricehamns kommun hamnar på plats 239 av 290 när det gäller kommunens kostnader för kultur under 2014. Kulturstrategen upprörs över den låga summan..

Sydöstran - 09 jan 16 kl. 12:45

Ett kul Karlskrona med unga kulturögon

Med humorn som främsta vapen ger sig nu ett gäng unga filmare med invandrarbakgrund i kast med allas våra vanligaste fördomar..

Sydöstran - 12 jul 17 kl. 06:00

Banken pratar ekonomi med unga

Under våren har Sölvesborg-Mjällby sparbank träffat drygt 380 gymnasieelever för att ge kunskap och valmöjligheter när det kommer till Ung ekonomi..

YLE - 23 jan 15 kl. 11:37

Tufft för unga på bostadsmarknaden

Unga har det svårare på bostadsmarknaden än tidigare. Den svåra ekonomiska situationen syns: hyresnivån är ett större problem för unga nu än för fem år sedan och kampen om bostäderna har blivit hårdare. Många unga måste anpassa sin ekonomi till bostadskostnaderna, och allt färre unga har råd att köpa egen bostad, visar undersökningen "Toiveet ja todellisuus- Nuorten asuminen 2014".

Blekinge Läns tidning - 05 jul 18 kl. 05:00

Lucia Johansson: ”Satsa mer på kultur”

Lucia Johansson vill gärna se en större satsning på kultur. Både när det gäller nya kulturbyggnader, utbildning och nya mötesplatser. – Det är viktigt med kultur och vi unga i Karlshamn behöver fler platser att träffas på.

SR - 19 nov 13 kl. 17:28

EU satsar på kultur

EU kommer öka sin satsning på kultur de kommande sju åren - det står klart sedan EU-parlamentet idag röstade igenom unionens långtidsbudget för kultur och media. EU:s kulturkommissionär, Androulla Vassilou, kallar det här "fantastiska nyheter" för Europas kulturarbetare och kulturkonsumenter..

Västerbottens Folkblad - 17 okt 16 kl. 15:42

Så satsar din kommun på kultur

Efter Umeå är det Åsele som satsar mest kulturpengar per invånare i länet. I botten av länslistan ligger Nordmaling. Det är den färska rapporten ”Samhällets utgifter för kultur” från Myndigheten för kulturanalys som rangordnat landets kommuners satsning på kultur, räknat i pengar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.