Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 27 September, 05:59

Cornucopia - 16 sep 20 kl. 19:02

Uppföljning tangentbordslösningDags för en liten uppföljning av hur det gick med tangentbordsproblematiken. Jag har nu testat den i Sverige tillgängliga Twelve South MagicBridge respektive en separatimporterad The Tré.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Twelve South MagicBridge, The Tré, South MagicBridgeSom, Gislaved, Macbook Pro, Apple Magic Keyboard, Magic Keypad, MagicBridge, USA, Tré, Macbook

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppföljning, tangentbordslösning
Cornucopia - 08 apr 15 kl. 10:10

Uppföljning Nicole Foss och deflationen

Kanske är det dags för en liten uppföljning av Nicole Foss prognoser från 2011? Som alla prognoser är de mestadels fel, men på ett antal punkter har Foss fått rätt. Dit hör deflationstrycket och den tillhörande likviditetsfällan, samt fallande råvarupriser.

YLE - 24 jan 14 kl. 05:13

Medicinsk uppföljning för hästar måste bli striktare

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt, trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel. Sonja Leskinen har utvecklat ett system som bättre kontrollerar hästarnas medicinska historia och som ska göra det svårare att förfalska information.

Ekonomistas - 15 apr 15 kl. 06:55

Vaccin mot externaliteter – en uppföljning

I ett tidigare inlägg här på Ekonomistas diskuterade jag frågan om huruvida det ska vara tillåtet för föräldrar att låta bli att vaccinera sina barn utan giltiga skäl (ett giltigt skäl är t.ex. att barnet har nedsatt immunförsvar exempelvis på grund av en cancersjukdom).

Dagensanalys.se - 21 feb 18 kl. 10:01

”Försäljning via e-post ökat med cirka 70 procent det senaste halvåret”

APSIS har varit en del av KitchenTimes automatiseringsprocess sedan ett år tillbaka och nu väljer man att fördjupa samarbetet för att därmed automatisera ännu fler arbetsflöden, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det nya avtalet skrivs efter att företagets försäljning via e-post ökat med cirka 70 procent det senaste halvåret. KitchenTime satsar nu på en mer omfattande lösning kring automatiserad marknadsföring genom APSIS.

Dagensanalys.se - 15 apr 16 kl. 11:35

Målsättning med digitalt stöd

Att sätta mål är det första steget, men sedan ska målen följas upp och medarbetarna behöver få uppmärksamhet när målen nåtts. Som chef kan det vara svårt att hinna med allt detta, men lyckligtvis finns det flera verktyg som kan hjälpa till i processen. Vill du lära dig mer om målsättning startar vi nu utbildningar i detta.

Uppsalanyheter.se - 19 okt 15 kl. 20:00

Bowlingrestaurang får kritik av inspektör

Bowlingrestaurangen i Fyrishov fick kritik på sammanlagt åtta punkter vid en oanmäld inspektionen av miljöförvaltningen.Bowlingrestaurangen i Fyrishov fick kritik på sammanlagt åtta punkter vid en oanmäld inspektionen av miljöförvaltningen.   Det var vid ett oanmält besök av Miiljöförvaltningen i slutet av september som Bowlingrestaurangen fick totalt åtta avvikelser.

Uppsalanyheter.se - 20 okt 15 kl. 06:30

Bowlingrestaurang får kritik av miljöinspektör

Bowlingrestaurangen i Fyrishov fick kritik på sammanlagt åtta punkter vid en oanmäld inspektionen av miljöförvaltningen.Bowlingrestaurangen i Fyrishov fick kritik på sammanlagt åtta punkter vid en oanmäld inspektionen av miljöförvaltningen.   Det var vid ett oanmält besök av Miiljöförvaltningen i slutet av september som Bowlingrestaurangen fick totalt åtta avvikelser.

Skånskan - 20 jul 16 kl. 18:30

Föreläggande mot skola

lund Åtgärder mot kränkande behandling och förbättring av stödinsatser till en enskild elev.
Skolinspektionen har beslutat att en grundskola i Lunds kommun har till den 17 oktober på sig att vidta de åtgärder som föreläggs dem.Skolinspektionen är inte nöjd med hur skolan har hanterat flera incidenter där en elev har utsatts för kränkande behandling.

Cornucopia - 28 nov 15 kl. 10:27

Alla vill undervisa, ingen vill vara lärare

Som utrett igår råder det ingen brist på utbildade lärare i Sverige. Vad det råder brist på i skolans pågående och fortgående kollaps är personer som vill jobba som lärare. Två exempel för dagen är en debattartikel hos Bonnier/DN och bloggrannen och författarkollegan Lotta Lexén som nu går ner i arbetstid och lön för att alls orka med läraryrket.

Kristianstadsbladet - 13 nov 12 kl. 06:30

Bra resultat av årets nior

Niondeklassarnas slutbetyg från i våras är munter läsning för Östra Göinge kommun. Inte sedan år 2003 har det genomsnittliga meritvärdet varit så högt och fler når målen i alla ämnen än riksgenomsnittet. Det visar statistik från Skolverket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.