Aftonbladet > Nyheter

Monday, 28 September, 05:21

Aftonbladet - 16 sep 20 kl. 19:01

Lysekil säger ja till utbyggnaden av Preemraff▸ Lysekils kommun godkänner Preemraffs planerade utbyggnad, efter en omröstning där rösterna räknades 27 för och endast. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Preemraff, Preemraffs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lysekilsäger ja till , utbyggnadenav , Preemraff
Supermiljöbloggen - 10 jun 19 kl. 18:11

Dramat kring Preemraff: domstolen skjuter upp beslut

Mark- och miljödomstolen skjuter upp beslutet om utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preemraff i Lysekil igen. Nu är det istället 17 juni vi får veta om Preem får bygga Sveriges värsta utsläppare på västkusten. Det är andra gången domstolen skjuter upp beslutet.

Supermiljöbloggen - 01 dec 18 kl. 11:41

Utbyggnad av raffinaderiet Preemraff överklagas

Nu överklagar Naturskyddsföreningen mark- och miljödomstolens dom att tillåta utbyggnaden av raffinaderiet Preemraff. Tillståndet innebär att anläggningen blir Sveriges största enskilda utsläppskälla av koldioxid - en klimatmässig katastrof. På fredagen lämnade Naturskyddsföreningen in sin överklagan mot utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preemraff.

Supermiljöbloggen - 27 maj 19 kl. 14:34

Ny vändning i Sveriges värsta utsläppsdrama – beslut om Preemraff skjuts upp

Kommer Sveriges värsta utsläppare byggas i Lysekil? Mark- och miljödomstolen meddelade i fredags att man håller ärendet om Preemraff öppet i ytterligare några veckor. Preem vill bygga ut sitt raffinaderi Preemraff i Lysekil, vilket skulle fördubbla dess utsläpp av svavel och koldioxid och göra det till den värsta utsläpparen i Sverige.

Supermiljöbloggen - 17 jun 19 kl. 12:25

Käppar i hjulet för Sveriges värsta utsläppare: Preemraff ska prövas igen

I förmiddags gav Mark- och miljödomstolen sitt besked: utbyggnaden av Preemraff ska prövas igen i domstol. Planerna på att fördubbla utsläppen från oljeraffinaderiet i Lysekil kan därmed stoppas. Nya huvudförhandlingar kommer preliminärt hållas i början av 2020.

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 05:05

Preemraff – gör något gott för klimatet

Preemraff i Lysekil beräknas släppa ut dubbelt så mycket koldioxid när den planerade utbyggnaden är på plats. Det vore passande att företaget klimatkompenserar genom att medverka till en modernisering av Lysekilsbanan och att satsa på järnvägstransporter, skriver bland andra Stefan Edman..

DI - 26 aug 19 kl. 12:36

Regeringsprövning av Preemraff öppnar upp för påverkan

Preem ser positivt på regeringens besked i fredags att ta över prövningen av utbyggnaden av Preemraff i Lysekil från Mark- och miljööverdomstolen..

SVT - 30 aug 20 kl. 22:34

Lövin svävande om Preemraff: ”Handlar om samhällsansvar”

Kommer Miljöpartiet (MP) göra allt för att stoppa utbyggnaden av Preemraff i Lysekil – Ja eller nej? Det svaret vill MP:s avgående språkrör Isabella Lövin inte ge..

GöteborgsPosten - 30 nov 18 kl. 10:40

Naturskyddsföreningen vill stoppa utbyggnaden av Preemraff i Lysekil

Preemraffs utbyggnad i Lysekil fördubblar koldioxidutsläppen, hävdar Naturskyddsföreningen och överklagar mark- och miljödomstolens dom. Motsvarar utsläpp för en halv miljon New-Yorkresor..

GöteborgsPosten - 01 dec 18 kl. 11:14

Naturskyddsföreningen vill stoppa utbyggnaden av Preemraff i Lysekil

Preemraffs utbyggnad i Lysekil fördubblar koldioxidutsläppen, hävdar Naturskyddsföreningen och överklagar mark- och miljödomstolens dom. Motsvarar utsläpp för en halv miljon New-Yorkresor..

Nyteknik - 23 aug 19 kl. 10:07

Regeringen prövar utbyggnad av Preemraff i Lysekil

Regeringen kommer att pröva om den kritiserade utbyggnaden av Preems raffinaderi i Lysekil ska tillåtas eller ej..

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 12 kl. 12:44

Stort varsel på Preemraff

Totalt 130 anställda varslas inom oljeraffinaderiet Preemraff; 60 i Göteborg, 60 i Lysekil och 10 i Stockholm, enligt uppgifter till P 4 Väst och Göteborg. Företagets anställda får information om läget under dagen. Totalt arbetar 900 personer på Preemraff i Lysekil och Göteborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.