Expressen > Nyheter

Friday, 25 September, 03:01

Expressen - 16 sep 20 kl. 18:55

Beskedet: Lysekil säger ja till utbyggnaden av Preemraff



Kommunfullmäktige i Lysekil är överens:De säger ja till en utbyggnad av Preemraff – och nu ligger beslutet i regeringens händer.27 röstade för utbyggnaden och tre var emot..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Preemraff, Lysekil, De

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beskedet, Lysekilsäger ja till , utbyggnadenav , Preemraff
SVT - 15 jun 20 kl. 15:05

M-kritiken – efter beskedet om Arlanda: ”Kohandel”

Moderaterna riktar nu skarp kritik mot beskedet att utbyggnaden av Arlanda stoppas. Partiets ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson menar att S har lagt sig platt för MP:s krav att stoppa utbyggnaden. – Det är olyckligt att Miljöpartiet har det inflytandet och att Socialdemokraterna ger dem det, säger Svantesson..

Supermiljöbloggen - 01 dec 18 kl. 11:41

Utbyggnad av raffinaderiet Preemraff överklagas

Nu överklagar Naturskyddsföreningen mark- och miljödomstolens dom att tillåta utbyggnaden av raffinaderiet Preemraff. Tillståndet innebär att anläggningen blir Sveriges största enskilda utsläppskälla av koldioxid - en klimatmässig katastrof. På fredagen lämnade Naturskyddsföreningen in sin överklagan mot utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preemraff.

Supermiljöbloggen - 10 jun 19 kl. 18:11

Dramat kring Preemraff: domstolen skjuter upp beslut

Mark- och miljödomstolen skjuter upp beslutet om utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preemraff i Lysekil igen. Nu är det istället 17 juni vi får veta om Preem får bygga Sveriges värsta utsläppare på västkusten. Det är andra gången domstolen skjuter upp beslutet.

Supermiljöbloggen - 27 maj 19 kl. 14:34

Ny vändning i Sveriges värsta utsläppsdrama – beslut om Preemraff skjuts upp

Kommer Sveriges värsta utsläppare byggas i Lysekil? Mark- och miljödomstolen meddelade i fredags att man håller ärendet om Preemraff öppet i ytterligare några veckor. Preem vill bygga ut sitt raffinaderi Preemraff i Lysekil, vilket skulle fördubbla dess utsläpp av svavel och koldioxid och göra det till den värsta utsläpparen i Sverige.

Supermiljöbloggen - 17 jun 19 kl. 12:25

Käppar i hjulet för Sveriges värsta utsläppare: Preemraff ska prövas igen

I förmiddags gav Mark- och miljödomstolen sitt besked: utbyggnaden av Preemraff ska prövas igen i domstol. Planerna på att fördubbla utsläppen från oljeraffinaderiet i Lysekil kan därmed stoppas. Nya huvudförhandlingar kommer preliminärt hållas i början av 2020.

Expressen - 24 maj 19 kl. 16:00

Sven Olof, 76, tvingas flytta – om Preemraff bygger ut

Beskedet om den planerade utbyggnaden av Preems raffinaderi i Lysekil närmar sig.Men för de personer som bor närmast raffinaderiet finns mer akuta frågor än framtidens miljöhot.Och grannarna påverkas på vitt skilda sätt.

SR - 15 jun 20 kl. 17:39

Besvikelse och glädje efter Preem-beskedet

Intresset var stort i Lysekil när Preemraff fick grönt ljus för utbyggnaden..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 05:05

Preemraff – gör något gott för klimatet

Preemraff i Lysekil beräknas släppa ut dubbelt så mycket koldioxid när den planerade utbyggnaden är på plats. Det vore passande att företaget klimatkompenserar genom att medverka till en modernisering av Lysekilsbanan och att satsa på järnvägstransporter, skriver bland andra Stefan Edman..

DI - 26 aug 19 kl. 12:36

Regeringsprövning av Preemraff öppnar upp för påverkan

Preem ser positivt på regeringens besked i fredags att ta över prövningen av utbyggnaden av Preemraff i Lysekil från Mark- och miljööverdomstolen..

SVT - 30 aug 20 kl. 22:34

Lövin svävande om Preemraff: ”Handlar om samhällsansvar”

Kommer Miljöpartiet (MP) göra allt för att stoppa utbyggnaden av Preemraff i Lysekil – Ja eller nej? Det svaret vill MP:s avgående språkrör Isabella Lövin inte ge..

GöteborgsPosten - 30 nov 18 kl. 10:40

Naturskyddsföreningen vill stoppa utbyggnaden av Preemraff i Lysekil

Preemraffs utbyggnad i Lysekil fördubblar koldioxidutsläppen, hävdar Naturskyddsföreningen och överklagar mark- och miljödomstolens dom. Motsvarar utsläpp för en halv miljon New-Yorkresor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.