Corren > Nyheter

Sunday, 20 September, 21:39

Corren - 16 sep 20 kl. 18:00

Kommunens viteskrav upprör bostadsbolagenHeimstaden och Stångåstaden har tänkt bygga 400 lägenheter på Djurgården. Men nu kräver kommunen nya, tuffare avtalsvillkor – och företagen vägrar skriva på..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Stångåstaden, Djurgården

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunens, viteskrav, upprör, bostadsbolagen
Alliansfritt Sverige - 16 sep 13 kl. 08:12

Stockholms kommun plundrar bostadsbolagen för att betala skattesänkningar

I Stockholm, där bostadsbristen är som mest akut i hela landet, tar nu den alliansstyrda kommunen ut 3,3 miljarder kronor 2013 från de allmännyttiga bostadsbolagen. Lagen ändrades av Alliansen för två år sedan, då det blev tillåtet för kommunen att ta ut hela vinsten ur bolaget. Dagens Nyheter: Politiker i Stockholms stad tolkar lagen som att de i år kan föra över 3,3 miljarder från sina kommunala bostadsbolag och använda en del av pengarna till sådant som infrastruktur, hotell, och affärslokaler.

Expressen - 13 feb 13 kl. 08:26

Kommunens bolag kartlägger de boende

GÖTEBORG. "Alkoholiserad", "mytoman", "somalier" och "förvirrad". I dag avslöjar SVT:s Västnytt att de kommunala bostadsbolagen i Göteborg lagrat rasistiska och i vissa fall kränkande uppgifter om sina hyresgäster.

Skånskan - 23 nov 19 kl. 05:30

1 000 i protest mot miljonuttag

Svalöv På måndag ska fullmäktige i Svalöv besluta om miljonuttag ur de kommunala bostadsbolagen Svabo och Svalo.
Totalt tolv miljoner kronor, ett förfarande som Hyresgästföreningen motsatt sig hela tiden.Inte minst ur Svabo där fyra miljoner kommer att försvinna in i den kommunala kassan.

SmålandsPosten - 18 sep 13 kl. 06:13

Kommunen vill åt lägenheter

Kommunledningen vill att Migrationsverkets lämnar sina lägenheter i bland annat Braås. Kommunen vill ha dem själv. Och enligt Bo Frank (M) kommer avtalet om mottagandet av ensamkommande flyktingbarn att sägas upp i veckan.

SmålandsPosten - 14 dec 13 kl. 11:35

Överskott i allmännyttan förs över till arbete och välfärd

Kommunledningen vill föra över 34 miljoner kronor från de kommunala bostadsbolagen till Nämnden för arbete och välfärd.
– Det är ungefär 300 kronor i månaden som varje kommunägd lägenhet skall bekosta kommunal verksamhet, säger Socialdemokraternas Gunnar Storbjörk som är irriterad över förslaget. På tisdag har kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträde bland de beslut som skall fattas finns punkten "Värdeöverföring från kommunala bostadsbolag".

SmålandsPosten - 10 sep 13 kl. 06:14

?Vart ska vi ta vägen??

Ett drygt 30-tal utsatta människor riskerar sakna tak över huvudet när Växjöhem säger upp hyreskontraktet för barackerna på Norr. ? Vart ska vi ta vägen?

Kristianstadsbladet - 31 maj 14 kl. 07:30

Kritik mot vinstuttag från Hässlehem

Foto: Tommy Svensson
Hässleholm är en av två kommuner i landet som utpekas av Boverket. Detta för att de inte tillräckligt tydligt talar om vad de använder vinsten till som de tar ut från Hässlehem. Därmed kan det vara olaglig vinstöverföring.

Skånskan - 18 apr 17 kl. 06:00

Grannen ska slå larm om våld

ESLÖV I ett samarbete som är unikt i Skåne har kommunen och fastighetsbolaget Ebo gått samman för att motarbeta våld i nära relationer. Tanken är att hyresgäster och Ebos bovärdar ska få ökad kunskap för att kunna hålla utkik och slå larm när relationsvåldet visar sitt fula tryne. ERWP.

YLE - 19 jul 13 kl. 12:01

Balkonggrillare trotsar reglerna

Grillning på balkongen i Helsingfors stads hyreslägenheter är totalförbjudet men vissa ivriga grillare bryr sig inte om husbolagens regler. Fem av stadens 21 bostadsbolag uppger att de flera gånger under sommaren tar emot klagomål angående grillning på balkonger. Resterande 16 bolag säger att de handlar om ett fåtal gånger under flera år eller att de aldrig haft liknande problem.

Skånskan - 07 dec 16 kl. 14:00

”Hyresgästerna kan få betala notan”

ESLÖV/STOCKHOLM Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder ifrågasätter Ebotopparnas argument om att Mälöaffären skulle haft en så gynnsam effekt på Eslövs bostadsmarknad.
Hon ser en risk med att utförsäljningen av allmännyttan kan leda till spekulationer där hyresgästerna till sist får betala notan. ERWP.

Alliansfritt Sverige - 19 sep 13 kl. 09:08

Alliansen går inte så bra i Stockholmsopinionen

Stockholm har länge varit det moderata skyltfönstret för ideologin att privatisera, skänka bort och förminska allmän egendom, men det vände när vanligt folk insåg konsekvenserna i vad de gjorde. Nu rapporterar DN att om det vore val idag skulle Alliansen vara tvungna att lämna ifrån sig makten över Stockholms stadshus.Flertalet medarbetare har redan lämnat det sjunkande skeppet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.