Expressen > Nyheter

Friday, 18 September, 10:03

Expressen - Igår: 17:54

Dokument: Testpersonen blev inte sjuk av vaccinetNervsjukdomen som drabbade en av Astra Zenecas testpersoner var troligen inte kopplad till coronavaccinet.Det framkommer i dokument som skickats ut till deltagare i vaccinstudien, enligt Bloomberg.Läkemedelsbolaget valde att pausa studien efter att sjukdomsfallet upptäckts..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Astra Zenecas, Bloomberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dokument, Testpersonenblev inte , sjukav , vaccinet
BT - 29 feb 12 kl. 08:13

Blev sjuk efter vaccineringen - nu lever hon i mörker

2009 vaccinerade Susanne Lund sig med Pandemrix mot svininfluensa och spädde på med en ny dos året därpå. I dag lever hon med den neurologiska sjukdomen ME/CFS, ibland kallad kroniskt trötthetssyndrom, och tillbringar 20?22 timmar om dygnet i sängen i ett mörkt rum.

YLE - 25 feb 17 kl. 18:17

Viruset vann över vaccinet den här vintern - effekten sjönk med en tredjedel

Institutet för hälsa och välfärd, THL, har utvärderat effekten av influensavaccinet genom att jämföra vaccinationsregistret med sjukdomsregistret. Då A-influensaviruset bröt ut i december fick hälften av de vaccinerade skydd av vaccinet. Men efter nyår förändrades läget.

YLE - 25 feb 17 kl. 18:17

Viruset vann över vaccinet den här vintern - effekten sjönk till en tredjedel

Institutet för hälsa och välfärd, THL, har utvärderat effekten av influensavaccinet genom att jämföra vaccinationsregistret med sjukdomsregistret. Då A-influensaviruset bröt ut i december fick hälften av de vaccinerade skydd av vaccinet. Men efter nyår förändrades läget.

SvD - 08 maj 16 kl. 08:33

Tv: Daniela blev sjuk av vaccinet – så lever hon i dag

Kataplexierna, när musklerna slutar fungera, har blivit vardag för Daniela Dahl. Hon var en av de över 300 barn som fick narkolepsi av vaccinet mot svininfluensan. Se henne berätta om vardagen med narkolepsi..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 10:00

Prisad dokumentär om omskrivet experiment

I våras blev den bästa dokumentär på CPH Dox i Köpenhamn och denna veckan tävlar Marcus Lindeens Flotten på dokumentärfilmfestivalen Nordisk Panorama i Malmö. Samtidigt får den svensk biopremiär.
– Jag är jättestolt över att vara med i Nordisk Panorama och det sammanföll så bra att jag också kan gästa den publika premiären på Folkets Bio i Malmö på fredag.

YLE - 26 jan 15 kl. 06:34

Sju av tio flickor tar HPV-vaccinet

Det finns stora regionala skillnader i intresset för HPV-vaccinet, det vill säga vaccinet mot humant papillomvirus. I huvudstadsregionen vaccinerar man sig ivrigast. Institutet för hälsa och välfärd THL uppskattar att runt sju flickor av tio tar vaccinet som blev en del av det nationella vaccinationsprogrammet år 2013.

YLE - 27 nov 13 kl. 05:43

HPV-vaccinet väcker frågor om sex

Två av tre elever som i Helsingforsregionen erbjudits HPV-vaccin har tagit det. I Mattliden undrar flickor som redan haft sex om de ska ta vaccinet. - Mycket har flickorna frågat om biverkningar, att vad man får för biverkningar.

YLE - 26 nov 13 kl. 04:59

HPV-vaccinet delar flickornas åsikter

Hela 66 procent av flickorna i nian i högstadiet i Nykarleby har låtit vaccinerna sig mot humant papillomvirus. Det är den största andelen bland åtta högstadier i svenska Österbotten. I de allra flesta högstadier säger ungefär hälften av niorna ja till vaccin, hälften säger nej.

YLE - 22 nov 13 kl. 13:35

Många tveksamma till HPV-vaccinet

Vaccinet mot humant papillomvirus (HPV) har i Österbotten tagits emot med tveksamhet. Hittills har hälften av flickorna i nionde klass i Vasa och Seinäjoki tackat nej till vaccinet. HPV-vaccinet ingår från och med i år i det nationella vaccinationsprogrammet och erbjuds därför gratis till alla flickor i grundskolans sjätte till nionde årskurs.

Sydsvenskan - 04 feb 11 kl. 06:30

Vaccinet mot vårtvirus skyddar även pojkar

Vaccinet mot vårtviruset HPV, som ska ges till alla flickor, kan ge visst skydd även för pojkar. Men en allmän vaccinering av pojkar är inte aktuellt. Och flickorna får fortsätta vänta på kostnadsfri spruta.

Aftonbladet - 18 mar 12 kl. 23:06

Elisabeths liv blev förstört av vaccinet

Trodde hon blivit psykiskt sjuk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.