News55 > Nyheter

Tuesday, 22 September, 09:46

News55 - 16 sep 20 kl. 17:41

Att vara viking – mer identitet än ursprungNy forskning ställer våra föreställningar om vikingarna på ända. Att vara viking, visar det sig, byggde mer på kulturell identitet, snarare än att ha "rätt" ursprung. Ett internationellt forskarlag har analyserat arvsmassan hos 442 skelett tillhörande v. .
Läs mer på News55

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att vara viking, mer, identitet, än, ursprung
SR - 26 okt 18 kl. 13:16

Halvdan Viking mer en Romeo och Julia än vikingabröl

Martin Widmarks vikingapojke Halvdan Viking har nu blivit film, och det är mer pirrig vänskap än spänning..

GöteborgsPosten - 16 sep 13 kl. 18:24

Mer identitet än sexualitet

SmålandsPosten - 12 maj 14 kl. 06:00

Svårt att skapa en europeisk identitet

På 1980-talet börjar det i EU-dokument talas om en europeisk identitet. EU-integrationen tycks behöva något utöver det blott ekonomiska och juridiska samarbetet – känslan av en kulturell gemenskap.
Men professor Mats Andrén, som forskar i ämnet, är skeptisk till identitet som politiskt instrument.

News55 - 13 sep 17 kl. 15:16

Kjell, 66, anmäler Viking Line för åldersdiskriminering – placerades vid “gubbordet”

Kjell Lundgren, 66, från Uppsala åker regelbundet på kryssningar med rederiet Viking Line. Han har under sina resor lagt märke till att personalen på fartyget tillämpar åldersdiskriminering. Kjell har vid flertalet tillfällen noterat att ensamma äldre män placeras vid ett så kallat ”gubbord” i restaurangen.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

Viking Line intygar: Vi har en ansvarsfull spritpolicy ombord

Sveriges polis vill förebygga våldtäkter och misshandel på färjorna i Östersjön, och vill stoppa supande och slarvig alkoholförsäljning ombord, rapporterar SVT. Här hemma intygar Viking Line att utskänkningspolicyn är ansvarsfull ombord. Den svenska polisen är bekymrad över våldtäkter och andra våldsbrott ombord på färjor i Östersjön.

Nyan - 17 mar 20 kl. 14:35

Viking Line ställer in Helsingfors-trafiken

Viking Line ställer in trafiken på linjen Helsingfors – Stockholm från och med 18 mars På grund av den rådande situationen och oron kring coronaviruset (covid-19) kommer Viking Line att ställa in trafiken på Mariella och Gabriella mellan Helsingfors och Stockholm från och med 18 mars till 13 april 2020. (Mariella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 17.3, Gabriella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 18.

Nyan - 07 apr 15 kl. 18:59

Viking Grace drar upp största vågsvallet

När Viking Grace körs i vissa hastigheter drar den upp betydligt grövre sjö än alla andra färjor som trafikerar mellan Finland och Sverige. Tidningen Skärgården har undersökt svallvågorna av färjorna som passerar genom Furusundsleden i Stockholms skärgård och konstaterar att det är ”miljöfartyget” Viking Grace som är värst. Enligt Viking Line ska fartygets hydrodynamiskt formade skrov göra att vågbildning minimeras.

Cornucopia - 22 dec 15 kl. 12:24

Viking Line satsar ytterligare på Climeons teknik

Det svenska energiteknikbolaget Climeons revolutionerande teknik för elproduktion från låggradig spillvärme har visat sig fungera bättre än väntat. Viking Line har därför beslutat sig för att utöka samarbetet med bolaget och bygga systemet det från början i nya skepp och utreda möjligheterna att installera det på samtliga befintliga fartyg.
Climeons teknik kan producera nästan den teoretiskt maximala mängden el ur låggradig spillvärme med temperaturer om 70 - 120 grader, som annars bara går förlorad.

Nyan - 06 jul 17 kl. 16:00

Viking Line satsar på kinesiska turistgrupper

För att nå ut till den kinesiska marknaden har Viking Line bland annat en kinesisk version av sin hemsida. Även tjänsterna ombord är anpassade för att möta kinesernas behov.
Viking Lines informationschef Johanna Boijer-Svahnström berättar hur de nått ut till Kina.

Nyan - 14 aug 17 kl. 06:00

Medlem i Viking Lines etiska råd kritiseras

Katerina Janouchs twitteruppdatering kan få konsekvenser.
I våras anlitades den svenska författaren Katerina Janouch av Viking Line för att ingå i ett etiskt råd vars uppgift är att förebygga övergrepp och sexualbrott på färjorna. I fredags lade Janouch upp en smygtagen bild på den svenska riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) när hon sitter på trappan på Medborgarplatsen i Stockholm och deltar i en sittmanifestation.

Nyan - 19 jun 19 kl. 21:08

Ny storägare i Viking Line-Rafaels säljer aktier

Det svenska bolaget Maelir AB har i dag, onsdag, köpt drygt 17,1 procent av Viking Line Abp. Säljare är bland annat bolagen Ab Rafael och Rafael Investering ab. Efter transaktionen uppgår Maelirs ägande i Viking Line till 17,75 procent, berättas i ett pressmeddelande som skickades ut sent på onsdagskvällen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.