Nyhetspressen > Nöje

Monday, 21 September, 14:25

Nyhetspressen - 16 sep 20 kl. 17:48

Miljövänligt: Billiga alternativ till rengöringsprodukter

De svenska hemmen är otroligt rena och vissa forskare menar att det är för rent. När vi inte utsätter kroppen för några bakterier blir den överkänslig och det är då vi utvecklar allergier. Det kan med all säkerhet vara en av orsakerna till att man har mycket allergier i Norden. Och när vi städer så mycket använder vi ofta kemikalier som både kan vara hälsofarliga för oss som människor men även för planeten och miljön där dessa kemikalier ofta hamnar till slut. Visste du att det finns vanliga livsmedel som kan ersätta många rengöringsprodukter. Här kan du se själv.

Putsmedel
Olika sorters föremål, inte kanske en gagball, men föremål tillverkade i mässing och koppar blir ofta skitiga efter en tid och då brukar man putsa dessa. Putsmedlet är ofta starkt och det kan vara farligt att andas in sådana starka dofter i en allt för stor utsträckning. Men häll upp cola i en skål och ställ ner ditt föremål över natten. På morgonen när du vaknar kan du ta upp föremålet igen. Diska av ditt kopparföremål och torka med papper. Nu är det som ett nytt föremål.

Kalk
Det är ett stort problem i många hem och hus med kalk. Kalk är något som finns i vattnet och det orsakar stopp i kranar och vattenventiler. Det kan vara svårt att skrubba bort kalken när den väl har satt sig och får torka in. Om man inte gör något åt kalk hopar det sig upp och till slut får man ett tjockt lager med kalt i sina rör, kaffekokare och inte minst på servisen och glasen. 

Det ser tråkigt och det kan i själva verket förstöra dina hushållsapparater. Men med ett mycket billigt och vanligt livsmedel kan du råd bukt på problemet med kalk och det är med ättika. Kalk upplöses nämligen när det kommer i kontakt med ättika. Du kan exempelvis hälla ättika i en sprayflaska och om du har kan du droppa ner några droppar av en väldoftande olja. Spraya jämnt på ytan där kalket sitter och torka sedan av. 

Myror
I en del hus och lägenheter är det problem med myror. Det man ofta använder när det kommer in myror i köket eller på badrummet är olika typer av pulver som man sprider ut. Dessa pulver är ofta giftiga och kanske till och med hälsoskadliga. Du kan istället använda kanel. Malen kanel kan du sprida ut precis som myrmedlet och då kommer myrorna att försvinna, de hatar nämligen kanel. 

Bilden delad av Nyhetspressen via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Norden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljövänligt, Billiga, alternativtill , rengöringsprodukter
DN - 11 dec 13 kl. 15:32

”Hållbar upphandling viktigt verktyg i arbete för god miljö”

Giftfri förskola för barnen, minskade utsläpp från transporter, äldreboendets julskinka från grisar uppfödda med god djuromsorg, rengöringsprodukter och textilier utan allergiframkallande ämnen, energisnåla produkter och kaffe med omsorg om odlarnas mänskliga rättigheter. Allt detta är exempel på frågor som dagligen hanteras i den offentliga upphandlingen. Att ställa krav när vi köper varor och tjänster för våra skattepengar är ett utmärkt sätt att påverka marknaden och hushålla med våra gemensamma resurser, skriver Miljöstyrningsrådets vd Sven-Olof Ryding..

Barometern - 22 feb 14 kl. 08:50

Ställ krav på maten

Mat. Nya EU-regler gör det enklare för kommuner att ställa specifika krav när de upphandlar exempelvis mat. En ­öppning som gör det möjligt att göra stora upphandlingar av närodlad och miljövänligt producerade varor.

Skånskan - 30 mar 17 kl. 06:00

Eslöv ska syna plaster i konstgräsplanerna

ESLÖV Eslövs kommun ska införa ett inköpsförbud mot hygien- och rengöringsartiklar som innehåller mikroplaster – och ta fram nya riktlinjer för konstgräsplaner, material på löparbanor och lekplatser där man tror att miljöhotet är störst. ERWP.fif(1)Mikroplaster är mycket små plastrester som till slut hamnar i havet och i de djur som lever där.

SVT Debatt - 11 jun 13 kl. 11:49

Inför policy för parfymer på alla arbetsplatser

PARFYMFRITT Kemisk intolerans är ett dolt handikapp som drabbar upp till var tredje människa. Men för den som exempelvis inte tål parfymer är det svårt att be andra människor att ?anpassa?

Kristianstadsbladet - 29 apr 14 kl. 09:00

EU-förslaget som syns på målarduken

Foto: Tommy Svensson
Från Bryssel ända till målarduken. Det kan bli effekten av ett svenskt förslag om att förbjuda kadmium i konstnärsfärger. ”Vi har ett miljökoncept som är viktigt för oss”, säger Tonny Andersén på Svenskt konstnärscentrum.

Skånskan - 01 apr 18 kl. 06:00

Konstgräsproblem efter stopp för mikroplaster

ESLÖV Konstgräsplanen vid Bergagymnasiet förfaller och Eslövs fotbollsklubbar är bekymrade.
Motståndarlagen vägrar spela på planen och man har noterat att antalet skadade spelare ökar. Men Eslövs kommun ska ta fram en policy för mikroplaster – och innan den är klar får inga reparationer göras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.