Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Sunday, 20 September, 03:42

Länstidningen i Södertälje - 16 sep 20 kl. 17:30

Åtalas för penningtvätt – hävdar att han agerade under hotJärnabons konto användes av brottslingar som lurade till sig pengar från tio personer. Nu åtalas....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtalas för penningtvätthävdar att han , ageradeunder , hot
Cornucopia - 27 feb 19 kl. 09:01

Misstänkt insidergynnande hos Swedbank - gav storägare information om penningtvätt i förväg

Penningstvättsbanken Swedbank har eventuellt begått ytterligare olagligtheter i samband med de senaste veckans avslöjanden om miljardtvätten av pengar i bankens regi. Man informerade i förväg flera storägare om SVT:s granskning av bankens illegala penningtvätt, men inte samtliga aktieägare. Aktien har nu fallit över 20% och storägare fick chansen att sälja i förväg.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 11:12

Greps misstänkt för penningtvätt – frisläppt under morgonen

Malmö En person anhölls i helgen misstänkt för penningtvätt. Under måndagen frisläpptes mannen men han är fortfarande misstänkt.Det var under söndagsnatten, vid 01.

Dagens PS - 09 okt 18 kl. 08:21

Nordea agerade inte – trots FBI-varning

Förstagskund som ägnade sig åt penningtvätt fick vara kvar hos storbanken. Det var en dansk företagskund som amerikanska FBI slog larm om till Nordea – utan framgång. Nordea behöll företagskunden fyra och ett halvt år efter varningen, skriver Di med hänvisning till den danska tidningen Børsen, som uppger att företaget som stod i fokus, Dan Consulting Strand House, ska ha sysslat med penningtvätt av kapital från Östeuropa.

Skånskan - 23 jul 19 kl. 05:00

Tonårsflicka dömd för penningtvätt

HÖRBY En tonårsflicka i Hörby har dömts till 30 dagsböter för penningtvättsförseelse efter att ha upplåtit sitt bankkonto för pengar från ett bedrägeri mot en 80-årig man i Anderstorp.
Flickan agerade penningmålvakt och lät 15 000 kronor från bedrägeriet passera hennes bankkonto.I september i fjol blev den 80-årige mannen i Anderstorp uppringd av en okänd person som påstod sig representera Nordeas spärrservice.

Kristianstadsbladet - 09 apr 13 kl. 15:12

FI ser penningtvättrisk med bitcoin

Finaninspektionen varnar för att den virtuella valutan bitcoin öppnar för anonyma betalningar och därför kan utnyttjas för penningtvätt. Inspektionen kräver därför registrering av företag som säljer och köper valutan.
Registreringskravet infördes redan i slutet av 2012, enligt Karin Boman Röding, pressekreterare på FI.

BT - 09 apr 13 kl. 15:14

FI ser penningtvättrisk med bitcoin

Finaninspektionen varnar för att den virtuella valutan bitcoin öppnar för anonyma betalningar och därför kan utnyttjas för penningtvätt. Inspektionen kräver därför registrering av företag som säljer och köper valutan. Registreringskravet infördes redan i slutet av 2012, enligt Karin Boman Röding, pressekreterare på FI.

YA - 11 feb 19 kl. 12:24

Polisanmälan: fick pengar på kontot – hotad och tvingad till penningtvätt

Polisen utreder nu en anmälan om penningtvätt, olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak och olaga hot. Det handlar om en ung man som fick pengar insatta på sitt konto – som han sedan under hot tvingades köpa varor för i Tomelilla..

Skånskan - 27 jun 16 kl. 06:00

Kvinna åtalas för penningtvättsbrott

HÄSSLEHOLM En 56-årig kvinna åtalas för inblandning i ett bedrägeri på annonssajten Blocket.Hon misstänks ha upplåtit sitt bankkonto för en överföring på 25 000 för försäljning av en skogsmaskin som inte fanns. Penningtvätt, enligt åklagaren.

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 12:28

Moodys: Stora böter för penningtvättande banker

Amerikanska myndigheter står för över 75 procent av bötesbeloppen. USA utreder nu Danske Bank som har erkänt vissa brister när det gäller arbetet mot penningtvätt i Estland. Swedbank undersöks också för svaga kontroller kring penningtvätt i Baltikum, samtidigt som det pågår preliminära undersökningar av andra nordiska banker.

Skånskan - 06 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot – avsnitt 13

SOMMARFÖLJETÅNG Vi gick ut på den breda terrassen. Utsikten över Stockholm i kvällssol var fantastisk. Frihamnen med Finlandsfärjorna som stora vita ankmammor, Djurgårdens tunga grönska och Kaknästornets grå pekfinger mot himlen.

Skånskan - 17 jul 19 kl. 09:00

Dödligt hot- 18

Just som jag satt ner brickan på bordet rasslade nycklar i ytterdörren, Francine.Just som jag satt ner brickan på bordet rasslade nycklar i ytterdörren, Francine.
Hon gick fram till Jonas, slog armarna om hans hals och kysste honom på båda kinderna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.