Expressen > Nyheter

Saturday, 19 September, 15:18

Expressen - I förrgår: 17:08

Rädslan i Kalifornien: ”Kommer bli värre”Den amerikanska västkusten står i brand och oroliga amerikaner undrar om detta är det nya normala.Klimatforskarnas svar är:– Nej, det kommer att bli värre.Men det är inte bara klimatförändringarna som ligger bakom årets rekordbränder i Kalifornien och Oregon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kalifornien, Oregon

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rädslani , KalifornienKommer bli , värre
IDG - 17 feb 15 kl. 06:19

Elallergi: "Rädslan en större hälsorisk än själva strålningen"


Elallergins vara eller icke vara har debatterats häftigt. Vi har gått till botten med frågorna - finns elallergi verkligen?.

YLE - 24 jan 16 kl. 15:20

Rädslan väcker grottmannen i oss

Att vara rädd är en uråldrig överlevnadsinstinkt som härstammar från grottmannen. Men vår instinkt har inte anpassats till dagens samhälle. - Rädslan förvränger vår verklighetsuppfattning och gör oss mera aggressiva och misstänksamma, säger psykologen Axel Aminoff, med anledning av att vi finländare känner oss otryggare än någonsin.

YLE - 27 sep 14 kl. 06:05

HS: Rädslan för Ryssland har fördubblats

Finländarnas rädsla för Ryssland har fördubblats på fyra år, visar Helsingin Sanomats nya gallup. Sammanlagt 42 procent av finländarna anser att finländarna har anledning att vara rädda för Ryssland, visar enkäten. För fyra år sedan var motsvarande siffra 21 procent.

YLE - 01 sep 15 kl. 09:03

Färre brott - ändå oroar sig folk mera

Finländarna är allt mera rädda för brottslighet - det här trots att antalet brott har minskat. Både antalet brott och antalet trafikolyckor som anmäldes till polisen eller andra myndigheter förra året var färre än året innan. Sammanlagt anmäldes ungefär 507 000 brott, vilket är två procent färre än föregående år.

Supermiljöbloggen - 13 sep 15 kl. 18:31

Klimatförändringarna förvärrar torkan i Kalifornien

70 procent av Kalifornien har extrem torka och torkan är den värsta på över 1200 år. Det är särskilt allvarligt eftersom Kalifornien producerar två tredjedelar USA:s frukt och en fjärdedel av USA:s livsmedel. En forskningsrapport från augusti säger att klimatförändringarna har förvärrat torkan i Kalifornien.

YLE - 21 aug 17 kl. 07:56

Psykolog: Rädslan kan inte tvingas bort

Det är naturligt att känna rädsla efter knivdåden i Åbo och gör man det ska man inte försöka beordra bort den, säger krispsykologen Eija Palosaari. Flera som uttalat sig efter händelserna i Åbo har sagt att människor inte ska låta rädslan få övertag. Palosaari håller med, men det kan vara lättare sagt än gjort.

YA - 07 jan 14 kl. 04:00

Rädslan för att drabbas

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Kriminalitetens största hot är raserad tillit i samhället.
Åklagare Claes Backe våndas mellan högarna av nedlagda fall och hemma i bostadsområdet är känslan uppgiven när inbrottsvågen rullar in över villamattorna. Huvudpersonen i Torbjörn Flygts skönlitterära roman ”Verkan” sätter fingret på vår tids upplevda otrygghet: Rädslan för att drabbas och skräcken inför att rättssystemets vallgravar inte längre garanterar vår säkerhet.

Cornucopia - 12 jul 15 kl. 09:48

Ryssland flög an mot Kalifornien med kärnvapenbärande bombflyg

På USA:s nationaldag den 4:e juli flög Ryssland an mot Alaska och Kalifornien med strategiska kärnvapenbärande bombplan av typen Tu-95 Bear. Antagligen var det ett test av hur USA:s beredskap är under en amerikansk storhelg.

Tu-95 Bear är avsedd att bära kärnvapenbärande kryssningsrobotar, och beroende på modell ta sex kryssningsrobotar internt och upp till tio stycken externt.

SVT - 12 nov 18 kl. 17:31

Därför blir bränderna i Kalifornien allt värre

Skogsbränderna i Kalifornien blir allt större och förödelsen allt värre. Nio av de tio största skogsbränderna i delstaten har inträffat efter millennieskiftet. SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret förklarar varför skogsbränderna blir allt värre – och vad som är att vänta..

DN - 25 nov 18 kl. 17:04

Därför har bränderna i Kalifornien blivit värre

En rad faktorer förklarar varför årets skogsbränder i Kalifornien är värre än tidigare. Klimatförändringar har gjort skogen torrare och vindarna från Stilla havet kraftigare, vilket förvärrar bränderna. Växtligheten i Kalifornien har också förändrats av det allt varmare klimatet.

Sydsvenskan - 02 jul 15 kl. 07:34

Kalifornien lyckas spara vatten

Det svårt torkdrabbade Kalifornien har lyckats spara vatten över förväntan. Under maj månad var förbrukningen 29 procent lägre jämfört med maj 2013, visar siffror från myndigheterna.Nu hoppas man att sparsamheten med vattnet håller i sig under sommarmånaderna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.