Dalarnas tidningar > Nyheter

Wednesday, 23 September, 15:33

Dalarnas tidningar - 16 sep 20 kl. 17:09

Personalbrist kan hota patientsäkerheten på operation i Falun – nu slår verksamhetschefen larm: "Det är akut och bråttom"I en skrivelse till regionledningen i måndags slår Torbjörn Roos, verksamhetschef för operation,....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Falun, Torbjörn Roos

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Personalbristkan , hota, patientsäkerheten, operationi , Falunnu , slår verksamhetschefen larm Det är akut och bråttom
NT - 07 dec 13 kl. 09:22

VIN måste förbättra patientsäkerheten

Underbemanning och bristande kommunikation mellan avdelningarna kan hota patientsäkerheten vid Vrinnevisjukhuset..

Dagens Medicin - 28 feb 20 kl. 10:45

Hala vägar hot mot patientsäkerheten

Stress och bilkörning på hala vägar är två arbetsmiljöproblem som kan hota patientsäkerheten i hemsjukvården. Fast det är få som tänker på det, visar arbetsmiljöforskning..

YLE - 09 sep 16 kl. 09:45

Vårdfel skapar rubriker – överlag har patientsäkerheten ändå blivit bättre

Smutsiga nålar, misshandel, missbruk av lustgas. Felbehandling inom vården kommer allt oftare fram i ljuset. Men katastrofrubrikerna till trots har patientsäkerheten på många sätt blivit bättre, säger man vid Valvira.

P3 - 08 jul 13 kl. 12:09

Ambulansbrist - ett hot mot patientsäkerheten

Personalbrist under sommaren gör att ambulansbilar ställs av och militär kallas in för att täcka upp. På många håll i landet vittnar ambulanspersonalen om den värsta sommaren hittills. Hur kan man låta det gå så långt att en utryckning riskerar patientsäkerheten?.

Barometern - 08 jun 19 kl. 06:10

Personalbrist skapar oro för patientsäkerheten

Personalkrisen i sjukvården ”När arbetsgivaren försöker ersätta omvårdnadskompetens med personal som helt saknar denna utbildning faller ett allt tyngre ansvar för patientsäkerheten på den kvarvarande ordinarie personalen.”.

YLE - 09 sep 19 kl. 11:00

Vårdare vittnar: Barn på Nya barnsjukhuset binds fast på grund av personalbrist - stor oro för patientsäkerheten bland personal och föräldrar

Vårdarna är oroliga över patientsäkerheten på Nya barnsjukhuset som öppnade förra året. Vårdarna som intervjuats av Yles grävande redaktion MOT vittnar om stora problem med för lite personal och själva sjukhusbyggnaden. Flera föräldrar delar också vårdarnas oro.

YLE - 02 feb 17 kl. 03:57

Soneras mobilnät äventyrade patientsäkerheten - fem frågor om fjolårets nätverksstrul vid HNS

Patientsäkerheten led när Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) tog i bruk en ny mobiloperatör i fjol våras. Det visar rapporter som Yle Nyheter har tagit del av. Nya farliga situationer uppkom också på hösten.

YLE - 18 sep 13 kl. 04:18

Facket: Patientsäkerheten måste garanteras

Patientsäkerheten måste garanteras och den goda undervisningen som har byggts upp i Raseborg får inte äventyras. Det betonar stadens huvudförtroendemän inför de stundande samarbetsförhandlingarna. Raseborgs stad inleder samarbetsförhandlingar för att skära ned personalstyrkan med allt som allt 100 årsverken under de två kommande åren.

YLE - 18 sep 13 kl. 05:29

Facket: Patientsäkerheten får inte äventyras

Patientsäkerheten måste garanteras och den goda undervisningen som har byggts upp i Raseborg får inte äventyras. Det betonar stadens huvudförtroendemän inför de stundande samarbetsförhandlingarna.
Spela upp klipp på Arenan
Raseborgs stad inleder samarbetsförhandlingar för att skära ned personalstyrkan med allt som allt 100 årsverken under de två kommande åren.

Barometern - 04 mar 14 kl. 07:53

Hyrläkare en fara för patientsäkerheten

Landstinget måste agera för att minska kostnaderna för inhyrd personal och gör det möjligt för sjuksköterskor att få heltidstjänster. Sverigedemokraterna i landstinget presenterar nu en rad krav och förslag. Vi som folkvalda för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige, har gång på gång uppmärksammat att det är ohållbart att driva sjukvård med hyrläkare.

Skånskan - 20 sep 18 kl. 05:00

”Patientsäkerheten är i fara”

HÖRBY På måndag sjösätts en ny organisation inom hemsjukvården i Hörby kommun. Detta trots skarpa invändningar från personalen.
– Patientsäkerheten är i fara, säger en av sjuksköterskorna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.