DI > Ekonomi

Tuesday, 29 September, 06:34

DI - 16 sep 20 kl. 17:02

Minimilöner välter inte svensk modell
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minimilöner, välterinte svensk , modell
BT - 30 okt 14 kl. 11:35

Minimilöner skulle rädda kollektivavtalens trovärdighet

Nej. Det är inte schysst att tvingas jobba gratis för att få en chans att få ett jobb. Och det är orimligt att riskera att drabbas av 250.

Nerikes Allehanda - 26 feb 16 kl. 04:15

Krypskyttet mot svensk modell

Anders Ferbe är ordförande för IF Metall. Han är bekymrad. Avtalsrörelsen är i full gång.

YLE - 13 feb 15 kl. 09:52

”Minimilönen räcker inte till”

Finländska företag kan göra sig skyldiga till människorättsbrott genom att endast betala den lokala minimilönen till sina arbetstagare utomlands, rapporterar Finnwatch. Minilönen i flera länder går inte att leva på och därför måste det finnas klarare kriterier, menar organisationen. Medborgarorganisationen Finnwatch rapporterar om att flera företag bryter mot de mänskliga rättigheterna då de inte betalar en tillräckligt hög lön till sina arbetstagare.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 10:06

Majoriteten står utanför kollektivavtal

Foto: LEIF R JANSSON / TT
Om någon vecka står vi utan kollektivavtal i byggbranschen eftersom Byggnads har sagt upp avtalet, skriver Anders Fredriksson, chef för Sveriges byggindustrier.
Kommer den svenska modellen segla på framtidens hav – eller blir den av svenska byggnadsarbetareförbundet borrad rakt ned i kvav?Om någon vecka står vi utan kollektivavtal i byggbranschen eftersom Byggnads har sagt upp avtalet.

BT - 26 sep 13 kl. 11:35

Rejält lyft för H & M

Hennes & Mauritz redovisar en betydligt bättre vinst än väntat för sitt tredje kvartal. Aktien stack i väg med 6-7 procent när börsen öppnade. Klädjätten redovisar en vinst före skatt på 5 830 miljoner kronor för det tredje kvartalet i företagets brutna räkenskapsår.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

HBL - 13 feb 15 kl. 19:24

Företag kritiseras för bristande hållbarhetsplaner

Palmolja, trycksaker, skogsprodukter. Inom dessa branscher finns finländska företag som inte betalar en lön det går att leva på i utvecklingsländer. Finnwatch har tagit fram kriterier för hur lönerna ska räknas ut och hoppas på förbättring.

YLE - 17 feb 17 kl. 16:02

"Spännande tider" säger forskare om den nya eran utan centrala avtal

Att arbetsgivarcentralen EK säger upp flera avtal mellan centralorganisationerna och lämnar förhandlingsbordet betyder inte att makten försvinner utan att någon annan tar den, säger Tapio Bergholm, forskare och expert på arbetsmarknadshistoria. Många frågor ligger öppna inför framtiden, menar han. Bergholm är inte överraskad över att Finlands Näringsliv EK säger upp de 22 avtalen.

YLE - 22 maj 14 kl. 15:45

Bättre beredskap för utländska bärplockare?

Vi är bättre förberedda på sommarsäsongens thailändska bärplockare, lovar Arbets- och näringsministeriet. Än så länge handlar åtgärderna om ett brev "i klarspråk" till bärplockarna och förhandlingar mellan ministeriet, facken och företagen. "Du har ansökt om och beviljats visum för att plocka vilda bär i Finland.

YLE - 11 dec 14 kl. 10:17

FFC: Skattelättnader för de lägstavlönade

Fackcentralen FFC vill införa skattelättnader för de lägsta lönerna. FFC presenterade sin modell för att får Finland ekonomi att växa igen på torsdagen. Sysselsättningsgraden i Finland släpar efter de övriga nordiska länderna och Finland behöver nu krafttag för att öka både efterfrågan och utbudet på arbete.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.