Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 20 September, 05:44

Sydsvenskan - 16 sep 20 kl. 16:49

Omvärlden måste reagera på Kinas behandling av den mongoliska minoritetenInför höstterminen försvann det mongoliska språket bort från skolundervisningen..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kinas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvärldenmåste , reagera, Kinas, behandlingav den , mongoliska, minoriteten
Sydsvenskan - 02 mar 14 kl. 17:12

FRÅGA-SVAR: Hur ska omvärlden reagera?

Sju frågor till Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys och sakkunnig i säkerhetspolitik, om hur konflikten kan komma att påverka omvärlden..

YLE - 07 feb 14 kl. 16:00

Kjell Westö vill få omvärlden att reagera

I samband med OS i Sotji uppmärksammas Ryssland flitigt för sin stränga lagstiftning mot bland annat yttrandefrihet och homosexuell propaganda. En av dem som kritiserat de ryska myndigheterna och som vill få omvärlden att tänka till är Kjell Westö. I torsdags publicerade The Guardian ett internationellt uppmärksammat upprop som fördömer dessa lagar och manar Rysslands regering att dra dem tillbaka.

DI - 12 jan 18 kl. 07:26

Kinas handel med omvärlden större än väntat

Kinas handel med omvärlden ökade mer än väntat under december..

DN - 02 sep 13 kl. 17:00

Nato: Omvärlden måste reagera på gasattacken

Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen säger sig vara övertygad om att den rapporterade giftgasattacken i Syrien inträffat, och att den syriska regeringen låg bakom den. Fogh Rasmussen vill nu att omvärlden agerar..

Barometern - 02 feb 18 kl. 11:18

När kurderna blir måltavla måste omvärlden reagera

Det var under sommaren 2014 som terrororganisationen Islamiska staten (IS eller Daesh) påbörjade folkmordet på etniska och religiösa minoritetsgrupper, såsom kurder, zoroastrier, yazidier, shiamuslimer, kristna assyrier/syrianer/kaldéer och alawiter i Irak och syrien..

YLE - 29 aug 13 kl. 11:58

Rehn: Omvärlden har misslyckats gällande Syrien

Ministern och det tidigare FN-sändebudet Elisabeth Rehn säger till Yle nyheter att gasattacken i Syrien måste utredas som en helhet, innan man tar till en militär intervention. - I det här fallet är det väldigt viktigt, och det har ju utrikesminister Erkki Tuomioja betonat flera gånger, att man faktiskt först och främst vet vilken typ av gift som använts och vem som har använt det. Han betonade ju också att det skett tidigare giftincidenter i Syrien under tiden som kriget pågått, säger Rehn.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 13:25

Omvärlden lovar miljarder till Mali

Under den pågående givarkonferensen om Mali som hålls i Etiopien har omvärlden utlovat närmare tre miljarder i hjälp och stöd för att stabilisera landet.
En givarkonferens hålls om Mali i Addis Abeba i Etiopien i dag. Under konferensen har omvärlden utlovat 455,53 miljoner dollar, motsvarande runt 2,9 miljarder svenska kronor, i hjälp och stöd till Mali, rapporterar AFP.

Trelleborgs Allehanda - 25 jan 14 kl. 14:19

Kievförfattare vädjar till omvärlden


Den rysk-ukrainske författaren Andrej Kurkov, bosatt i Kiev, vädjar till omvärlden att visa intresse för vad som händer i Ukraina. Kurkov menar att EU övergivit landet, och att det bara är en tidsfråga innan fängelserna fylls av politiska fångar, skriver The Guardian.Författaren, i Sverige mest känd för sin roman "Döden och pingvinen", menar landet rör sig i en väldigt farlig riktning.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 14:19

Kievförfattare vädjar till omvärlden


Den rysk-ukrainske författaren Andrej Kurkov, bosatt i Kiev, vädjar till omvärlden att visa intresse för vad som händer i Ukraina. Kurkov menar att EU övergivit landet, och att det bara är en tidsfråga innan fängelserna fylls av politiska fångar, skriver The Guardian.Författaren, i Sverige mest känd för sin roman "Döden och pingvinen", menar landet rör sig i en väldigt farlig riktning.

SvD - 13 feb 15 kl. 11:56

Omvärlden bör inte lita på Burmas regim

Det svenska stödet till en burmesisk människorättskommission som kontrolleras helt av militären visar att omvärlden borde inta en mer försiktig hållning i relationerna till Burma. Demokratiseringen har avstannat. Samtidigt har omvärlden satsat allt på att ökade investeringar och diplomatiska kontakter ska räcka för att göra Burma till en fullvärdig demokrati.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.