GT > Nyheter

Thursday, 24 September, 07:04

GT - 16 sep 20 kl. 16:33

Nya oroande siffror för Göteborgs arbetslöshet33 100 personer stod registrerade som arbetslösa i Göteborg under augusti. Arbetslösheten är därmed värre än efter finanskrisen 2008, enligt GP.Det visar ny statistik från Arbetsförmedlingen. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, GP, Arbetsförmedlingen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya oroande, siffrorför , Göteborgs, arbetslöshet
Alliansfritt Sverige - 08 jan 13 kl. 14:05

Svensk arbetslöshet ökade mest i hela EU

ARBETSLINJEN. Från högerhåll försöker man alltid bortförklara regeringens misslyckande med jobben genom att säga ?men titta på resten av Europa?.

Cornucopia - 22 aug 19 kl. 10:17

Konjunkturen: Svensk arbetslöshet skenar - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten skenar nu, och i juli såg vi den största säsongsmässiga förändringen sedan den akuta finanskrisen 2008 - 2010. Ökningen i arbetslöshet är nu värre än även under lågkonjunkturen efter skuldkrisen. Frågan är vad den socialistiska regeringen ska skylla på nu, eftersom arbetslöshet endast är regeringens fel när de själva sitter i opposition.

YLE - 20 dec 16 kl. 08:29

Något lägre arbetslöshet - se läget i din kommun

Arbetslösheten minskade något i november, enligt färska uppgifter från Arbets- och näringsministeriet. Jämfört med samma period i fjol är det 13 600 färre arbetslösa arbetssökande. Nu är 328 500 personer arbetslösa.

Cornucopia - 22 apr 20 kl. 13:43

Arbetsförmedlingen: Mer än 95 000 nya arbetslösa sedan första mars - på väg mot 10% arbetslöshet

I måndags hade 95 443 nya arbetslösa skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen sedan första mars, vilket är en ökning med drygt 30%. Antalet inskrivna arbetslösa är därmed 409 257 personer. Allt annat lika bör officiell arbetslöshet stigit från 7.

Cornucopia - 04 aug 20 kl. 09:13

Sverige har EU:s sjätte högsta arbetslöshet - näst snabbaste ökningen

Eurostat rapporterar att Sverige har den sjätte högsta arbetslösheten i EU, och maj-juni ökade arbetslösheten i Sverige näst snabbast i unionen, så den socialdemokratiska regeringen har goda möjligheter att fortsätta kämpa om tätpositionen och EU:s högsta arbetslöshet om detta fortsätter. Särskilt som krisåtgärderna nu avskaffas. Säsongsjusterad arbetslöshet i EU mfl länder.

Cornucopia - 22 aug 13 kl. 15:33

Svensk arbetslöshet faller - ingen risk för räntesänkning

Julisiffrorna över den svenska arbetslösheten kom in bättre än väntat och den officiella arbetslösheten föll något. Detta bör innebära att de som fortfarande drömmer om en ytterligare räntesänkning från Riksbanken i september nog kan fortsätta att drömma.

Samtidigt gömmer sig djävulen i detaljerna och när det gäller arbetslöshet kan man alltid diskutera om glaset är halvtomt eller halvfullt.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 15:00

Lägre arbetslöshet i Ystad än snittet

sydost Andelen arbetslösa har ökat marginellt till 6,8 procent i Ystads kommun jämfört med förra året. Ökningen motsvarar ett 40-tal personer.
Bland utrikesfödda har arbetslösheten ökat något och ligger nu på 21,2 procent.

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 12 kl. 10:27

Norges arbetslöshet 2,4 procent

Arbetslösheten i Norge sjönk till 2,4 procent i september, ned från 2,6 procent i augusti, visar siffror från landets arbetsmarknadsmyndighet (NAV). Räknat i antal arbetsföra invånare uppgår därmed Norges arbetslöshet till 65 412 personer, enligt säsongsrensade siffror. Nedgången för arbetslösheten i september var väntad.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 09:30

Arbetslöshet bland unga högst i landet

Foto: Johanna Wallin
Bromölla leder en lista som inte är så önskvärd att toppa. Färska siffror visar att kommunen har störst andel arbetslösa ungdomar i Sverige med 36,4 procent. I Skåne ligger Landskrona närmst på 29, 1 procent.

TA - 05 jun 14 kl. 14:17

Något lägre arbetslöshet i Grekland


Greklands arbetslöshet sjönk marginellt till 26,8 procent i mars, enligt siffror från den grekiska statistikbyrån Elstat. I februari låg den på 26,9 procent, enligt reviderade siffror.Den höga grekiska arbetslösheten, som byggts upp under sex år av recession och en djup statsfinansiell kris, kan jämföras med ett snitt i eurozonen på 11,7 procent..

Kristianstadsbladet - 05 jun 14 kl. 14:17

Något lägre arbetslöshet i Grekland


Greklands arbetslöshet sjönk marginellt till 26,8 procent i mars, enligt siffror från den grekiska statistikbyrån Elstat. I februari låg den på 26,9 procent, enligt reviderade siffror.Den höga grekiska arbetslösheten, som byggts upp under sex år av recession och en djup statsfinansiell kris, kan jämföras med ett snitt i eurozonen på 11,7 procent..

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Länsstyrelsens blunder kan stoppa nattliga sprängningar

De nattliga sprängnigarna under centrala Göteborg kan stoppas.Orsaken är en blunder av länsstyrelsen: De hade missat att informera de boende på korrekt sätt..

GT - 12 timmar sedan

”Är ju inte hans fel att spelarna missade mål”

VARBERG. Junes Barny lämnade IFK Göteborg hastigt förra sommaren. Sedan en månad tillbaka är han åter i allsvenskan, denna gång hos nykomlingen Varberg.

GT - 13 timmar sedan

Prins Daniel tittade på Sveriges första elflyg

Prins Daniel ”inspekterade” Sveriges första elflyg på Säve flygplats på onsdagen.Det är företaget Heart Aerospace som står bakom elflyget som man hoppas ska vara i bruk redan om några år..

GT - 14 timmar sedan

JUST NU: Allsvensk domare anhållen

En allsvensk domare har anhållits i ett stort polistillslag misstänkt för penningtvätt, uppger Fotbollskanalen.Domaren har dömt på internationell nivå..

GT - 15 timmar sedan

JUST NU: Skrällen – El Kabir klar för Öis

GÖTEBORG. Moestafa El Kabir, 31, är tillbaka i svensk fotboll.Anfallsprofilen är klar för Öis i superettan.

GT - 16 timmar sedan

Två ryska krigsfartyg kränkte Sveriges kust

Två ryska krigsfartyg kränkte under måndagen den 14 september Sveriges västkust vid Vinga, rapporterar Försvarsmakten på sin hemsida. Sverige har protesterat mot den ryska kränkningen uppger försvarsminister Peter Hultqvist (S) för TV4. .

GT - 17 timmar sedan

Trafikstörningar på E6 – olycka med tappat släp

På onsdagseftermiddagen har en trafikolycka inträffat på E6 i Mölndal.En personbil som tappat ett mindre släp och ett annat fordon har då kört in i släpet.– Det är trafikstörningar, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

GT - 18 timmar sedan

”Skapade en splittring i blåvita supporterleden”

Efter IFK Göteborgs förlust mot Kalmar riktades det dödshot och rasistiska tillmälen mot spelare i laget.Samtidigt skapades en splittring i supporterleden, noterade Patrik Glimberg som är programledare för BBpodd.– Det var jävligt tråkigt att se, säger han i senaste avsnittet av podcasten..

GT - 19 timmar sedan

Ung man dödades med 66 knivhugg – två män döms

I december förra året hittades en död man av förbipasserande i närheten av en förskola i Lövgärdet.Han hade dödats med 66 knivhugg som utdelats mot huvud, hals och nacke.I tingsrätten dömdes två unga män för brottet – den ena till ungdomsvård för mord och rån, den andre för rån och grovt skyddande av brottsling.

GT - 21 timmar sedan

Gängledaren Eddie Jobe får sänkt straff i Högsta domstolen

I februari 2020 dömdes gängledaren Eddie Jobe för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri till fängelse sex år och ett halvt år. Domen har överklagats till Högsta domstolen som nu sänker straffet till fängelse i fyra år och två månader..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.