GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 19 September, 21:46

GöteborgsPosten - 16 sep 20 kl. 09:13

Carl Johan De Geer: En metafor för dödenEtt postapokalyptiskt Stockholm där muterade råttor vill ta makten över världen. Allkonstnären Carl Johan De Geer har skrivit "Råttornas herre", en spretig dystopi med illustrationer av Jan Lööf, hans parhäst sedan 61 år..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Johan De Geer, Stockholm, Carl Johan De Geer, Råttornas, Jan Lööf

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carl, JohanDe , GeerEn , metaforför , döden
DalaDemokraten - 09 feb 17 kl. 07:00

Carl Johan De Geer i full frihet – ställer ut i Falun

Konstnären Carl Johan De Geer kommer till Falun i helgen för att föreläsa på Carl Larssongården och öppna sin utställning på Galleri Se Konst.
– Det var Karin Larsson som framför allt var konstnären och designern. Carl var henne reklamagent, tycker Carl Johan De Geer..

Expressen - 26 okt 17 kl. 12:34

Carl Johan De Geer om kärleken till Marianne: "Det slog till direkt"

När Carl Johan De Geer och Marianne Lindberg De Geer träffades hade han redan varit gift tre gånger och hon levt ihop med musikern Björn Afzelius.  Nu har de varit ihop i över 30 år – och Marianne Lindberg De Geer tror inte att de hade hållit så länge om de träffats tidigare.    – Det jag kände för Björn och det jag känner för Carl Johan går liksom inte att jämföra, säger hon i SVT:s "En kärlekshistoria"..

SVT - 18 jun 20 kl. 18:54

Carl Johan De Geer vill komplettera kritiserad staty

I spåren av Black lives matter-protesterna har en staty i Norrköping föreställande köpmannen Louis De Geer, som var involverad i svensk slavhandel på 1600-talet, ifrågasatts: riva eller bevara? Konstnären Carl Johan De Geer vill med hjälp av en ny skulptur sätta statyn av sin släkting i en kontext..

Sydsvenskan - 02 apr 13 kl. 06:30

Carl Johan De Geer hade fel

"Vi hade fel", konstaterar Carl Johan De Geer när han blickar tillbaka på 1967, då han, journalisten Rebecka Tarschys och stylisterna/modellerna Gunila Axén och Marie-Louise Ekman (då fotografens fru) fick uppdraget att för Dagens Nyheters räkning bevaka höstmodet i den franska huvudstaden..

SR - 13 maj 14 kl. 06:00

Carl Johan De Geer på Färgfabriken

Carl Johan De Geer gick ut Konstfack 1963 och är en av våra allra mest produktiva konstnärer. Han har arbetat som fotograf, textilformgivare, gjort barnprogram som klassiska Tårtan och film i både kort- och långfilmsformatet och så vidare. Så här vid fyllda 75 är den gamle kulturradikalen närmast folkkär, och det är dags för hans första retrospektiva utställning.

ÖstersundsPosten - 03 nov 14 kl. 20:07

Hon har gjort filmen om Carl Johan De Geer

Carl Johan De Geer har i flera år jobbat med både foto, film, litteratur, måleri och textilkonst. I Kersti Grunditz dokumentär får vi möta mannen bakom bland annat tv-klassikern "Tårtan", affischen "Skända flaggan" och filmen "Mormor, Hitler och jag"..

SR - 12 dec 14 kl. 13:00

Carl Johan de Geer mitt i språnget

CJDG - bakom den initialerna döljer sig konstnären Carl Johan De Geer och den här bokstavskombinationen är också titeln på en ny dokumentär gjord av Kersti Grunditz..

Expressen - 03 jun 15 kl. 16:10

Carl Johan De Geer skändar flaggan – igen

Konstnären Carl Johan De Geer gör en nytolkning av sitt ikoniska verk till nya numret av Magasinet Arena. Den här gången är udden riktad mot Sverigedemokraterna..

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 13:16

Carl Johan De Geer på bio

Fredagens visning av dokumentärfilmen "CJDG" introduceras av ingen mindre än huvudpersonen Carl Johan De Geer själv..

SVT - 12 maj 17 kl. 20:33

Carl Johan De Geer recenserar Italiens Eurovision-gorilla

Italiens ESC-bidrag har hyllats för sin text – men också för att scenshowen innehåller en man i gorilladräkt. Men hur väl sköter han sig? Konstnären Carl Johan de Geer som spelat apa i barnprogrammet Tårtan reder ut..

Regeringen - 19 okt 17 kl. 13:31

Carl Johan De Geer, Livia Fränkel och Britta Marakatt-Labba tilldelas regeringens belöningsmedalj Illis quorum meruere labores

Regeringen tilldelar konstnären Carl Johan De Geer, konstnären Britta Marakatt-Labba samt förintelseöverlevaren Livia Fränkel belöningsmedaljen Illis quorum meruere labores för deras kulturella insatser på riksplanet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.