UNT > Nyheter

Friday, 18 September, 19:35

UNT - I förrgår: 16:00

Attityder kring utbyggnaden till fyrspår undersöksTrafikverket vill veta hur Knivsta- och Uppsalabor ser på utbyggnaden av järnvägen, och i tisdags påbörjades en undersökning på stationerna..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Knivsta, Uppsalabor

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attityderkring , utbyggnadentill , fyrspår, undersöks
Politologerna - 24 jan 19 kl. 08:00

Attityder till infrastruktur och politiskt förtroende i Göteborg

Det här blogginlägget bygger på kapitlet ”Västlänken – en fråga om förtroende” av Dennis Andersson, Henrik Oscarsson och Maria Solevid i boken Hemma Väst av Anders Carlander och Björn Rönnerstrand (red) från 2018. Inlägget lyfter fram några av resultaten från kapitlet med fokus på attityder till infrastrukturfrågor (särskilt Västlänken) och förtroende för politiker i Göteborg. Resultaten bygger på svar från den västsvenska SOM-undersökningen respektive SOM-undersökningen i Göteborg.

SmålandsPosten - 26 jun 13 kl. 16:06

Svenska Jägareförbundet: Färsk undersökning om vargattityder

En alldeles färsk undersökning om attityder till varg och vargförvaltning kommer presenteras av forskaren Camilla Sandström från Umeå Universitet på måndagens seminarium om rovdjursförvaltning i Visby. - När det gäller antalet vargar tyder vår undersökning på att vi nu nått en gräns för hur många vargar som ska finnas i Sverige, säger Camilla Sandström. En alldeles färsk undersökning om attityder till varg och vargförvaltning kommer presenteras av forskaren Camilla Sandström från Umeå Universitet på måndagens seminarium om rovdjursförvaltning.

YLE - 13 jul 14 kl. 15:00

Ungas attityder mot invandring oroar politiker

Flera politiska ungdomsförbund oroar sig över ungdomarnas attityder mot invandring och politik. I en undersökning kommer det bland annat fram att hälften av ungdomarna inte vill ha mer invandring till Finland. Bara tio procent av ungdomarna tycker att Finland borde ta emot fler invandrare, visar en undersökning som Sunnuntaisuomalainen publicerat.

YLE - 13 jul 14 kl. 15:00

Ungas attityder till invandring oroar politiker

Flera politiska ungdomsförbund oroar sig över ungdomarnas attityder till invandring och politik. I en undersökning kommer det bland annat fram att hälften av ungdomarna inte vill ha mer invandring till Finland. Bara tio procent av ungdomarna tycker att Finland borde ta emot fler invandrare, visar en undersökning som Sunnuntaisuomalainen publicerat.

YLE - 22 apr 13 kl. 12:54

Hårda attityder mot romer

Enligt unga finländare är romer de som befinner sig lägst ner på skalan då det kommer till minoriteter. Det visar de första resultaten av en undersökning som gjorts av forskaren Vesa Puuronen vid Östra Finlands universitet. Cirka 900 finländare i åldern 16-25 år bosatta i städer i östra och mellersta Finland, deltog i undersökningen.

YLE - 21 sep 13 kl. 04:59

HS: Hårdare attityder mot invandrare

Finländarnas attityder mot invandrare ser ut att ha hårdnat de senaste åren, enligt en gallup i Helsingin Sanomat. Av de svarande ansåg 52 procent att invandringen bör begränsas så länge det finns arbetslöshet i Finland. Denna åsikt förfäktades av 45 procent i en motsvarande undersökning 2011.

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:12

För- och nackdelar med undersökningar

Att använda sig av undersökningar för att förstå sig på en tänkt konsumentgrupps reaktioner på sin senaste produkt är en populär metod bland många företag. Men det finns både för- nackdelar med metoden. Läs mer: En majoritet litar inte på marknadsundersökningar Kvalitativa och kvantitativ forskning är bra på sätt för att första sig på den tänkta publiken, insikter som sedan kan användas för att skapa engagerande marknadsföring.

Dagensanalys.se - 09 mar 16 kl. 12:21

Volvo Cars är mest innovativ enligt ny undersökning

En ny undersökning om innovation som genomförts av Novus på uppdrag av Dassault Systèmes, avslöjar att Volvo Cars är det företag som uppfattas som mest innovativt i Sverige. 300 beslutsfattare i svenska nyckelindustrier har deltagit i undersökningen. Deltagarna ombads besvara frågan ”Vilket svenskt företag uppfattar du som mest innovativt, oavsett bransch?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Attityder till skola och utbildning undersöks

Från kommunens sida vill man veta vad Karlskogaborna har för attityder till skola och utbildning. Nu i höst ska man börja försöka få svar på det genom enkäter och dialoger..

Dagensanalys.se - 29 mar 19 kl. 00:55

Trigga igång undersökningen beroende på var konsumenten befinner sig

Att kunna trigga igång en undersökning utifrån respondentens geografisk plats i realtid är något som Brandwatch tror på. Brandwatch som analyserar sociala medier har nyligen köpt amerikanska Qriously som har en lösning för att genomföra ”location-based public opinion surveys”. Istället för att visa annonser kan en annonsör trigga igång en undersökning med hjälp av Qriously plattform.

HBL - 12 nov 13 kl. 12:59

Studio HBL | Kyligare attityder mot svenskan

I tisdags publicerade tankesmedjan Magma sin undersökning av svenskans ställning i Finland. De två förra jämförbara enkäterna gjordes 2008 respektive 1996.  – Attityderna har blivit lite mer negativa för varje gång undersökningen gjorts, konstaterar professor Åsa Bengtsson som analyserat undersökningsmaterialet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.