Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 22 September, 07:18

Aftonbladet - 16 sep 20 kl. 15:59

Miljöpartiet och jakten på ett nytt språkrör▸ I slutet av augusti meddelade Isabella Lövin att hon lämnar politiken och positionen som en av två språkrör för Miljöpartiet. I januari måste hennes ersättare vara på plats och nu är jakten på nästa kvinnliga språkrör i full gång. Vem ska kunna lyfta Miljöpartiet? Vem ska leda ett krisande parti tillsammans med Per Bolund efter årsskiftet? Detta talar vi med Lena Mellin om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Isabella Lövin, Miljöpartiet, Per Bolund, Lena Mellin, Aftonbladet Daily, Olivia Svenson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartietoch , jaktenpå ett , nytt, språkrör
SmålandsPosten - 22 dec 17 kl. 04:00

Miljöpartiet ett nytt Ny Demokrati?

Miljöpartiet mår inte bra. Dag efter annan kommer rapporter om avhopp, anklagelser och dålig stämning i partiets ledande skikt. Till och med ett språkrör har avgått – eller rättare sagt fått sparken..

Expressen - 04 maj 19 kl. 13:52

Miljöpartiet väljer nytt manligt språkrör

I dag presenter Miljöpartiet sitt nya språkrör som ska ersätta Gustav Fridolin.  Favoriten är finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund. Utmanaren är Magnus P Wåhlin, präst och kommunpolitiker..

SR - 26 mar 18 kl. 04:00

Miljöpartiet och språkrören syns minst i medierna

Miljöpartiet och dess språkrör har stora problem i medierna. Partiet syns allt mindre på sociala och i traditionella medier och det som skrivs om dem är mest negativt. Det visar Sifos mediemätare som avser januari och februari..

SVT Debatt - 13 sep 18 kl. 17:12

”Miljöpartiet behövs i regeringen för att hålla SD stången”

”Erfarenheten säger ju att små partier som regerar med stora partier i koalition nästan alltid bestraffas av väljarna, även om dom gör ganska bra ifrån sig i regeringssamarbetet. Det betyder inte att Miljöpartiet inte gjort några som helst snedsteg, det har dom”, säger Per Gahrton, medgrundare av Miljöpartiet, f d språkrör..

Expressen - 19 maj 16 kl. 22:45

Miljöpartiet till nytt krismöte på torsdagen

Miljöpartiets ledning höll under torsdagskvällen ett möte om hur partiet ska ta sig ur krisen..

Skånskan - 07 aug 18 kl. 08:42

Miljöpartiet vill se färre bilar i stadens centrum

lund Begränsad biltrafik i centrum och bostadsbyggande på parkeringsplatser är några av de frågor som Miljöpartiet i Lund går till val på.
– Omställningarna till ett klimatsmart samhälle kommer att innebära höjda skatter, sade riksdagsledamoten Karin Svensson Smith när hon presenterade partiets valmanifest under måndagen.Miljöpartiet har lagt av sig silkeshandskarna.

News55 - 21 apr 16 kl. 10:42

PR-experten: Avgå Miljöpartiet

Det är ord och inga visor när Paul Ronge i ett nytt blogginlägg ”ger krisråd” till Miljöpartiet, som på senare tid drabbats av en rad motgångar. Den senaste uppdagades på onsdagen när SVT avslöjade att Miljöpartiets planeringschef försökt få Aktuellt att tysta kritiken mot den avhoppade bostadsministern Mehmet Kaplan.       LÄS MER: Löfven: Mehmet Kaplan avgår som minister Ifrågasätter språkrören Paul Ronge menar att skandalerna i sig är illa nog men att partiets två språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolins hantering av, framförallt Kaplan-krisen, också får honom att fundera på hur säkra språkrören själva är i sin demokratiska kompass.

Dagens PS - 26 maj 17 kl. 07:44

Senaste nytt: Miljöpartiet blir miljöparti

Som DagensPS berättade för ett par veckor sedan har MP nu, enligt senaste Novusmätningen, snart ingen marginal alls till riksdagsspärren. Framför allt är ungas flykt från Miljöpartiet uppseendeväckande. Där har också stödet för MP halverats.

News55 - 26 aug 20 kl. 11:22

Nu jakten efter nytt språkrör

Miljöpartiet siktar på att utse en efterträdare till Isabella Lövin i början på 2021. Sökandet efter ett nytt språkrör börjar redan i nästa vecka. MP:s partisekreterare Märta Stenevi vill inte gå in på när hon fick beskedet om att Lövin vill lämna polit….

Helsingborgs Dagblad - 08 jan 16 kl. 18:05

Ge Miljöpartiet mer stryk. De gröna verkar tåliga.

Det fanns en tid för inte så länge sedan då Miljöpartiet slog betydligt tyngre än sin viktklass. De grönas förmåga att få igenom sina förslag översteg vida partiets storlek i riksdagsmandat räknat.Det var då, när MP agerade stödparti åt en socialdemokratisk minoritetsregering.

Sydsvenskan - 08 jan 16 kl. 18:05

Ge Miljöpartiet mer stryk. De gröna verkar tåliga.

Det fanns en tid för inte så länge sedan då Miljöpartiet slog betydligt tyngre än sin viktklass. De grönas förmåga att få igenom sina förslag översteg vida partiets storlek i riksdagsmandat räknat.Det var då, när MP agerade stödparti åt en socialdemokratisk minoritetsregering.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.