News55 > Nyheter

Tuesday, 22 September, 20:35

News55 - 16 sep 20 kl. 15:36

Rutavdrag för sällskap till äldrePersoner som är äldre än 65 ska kunna göra rutavdrag för sällskap och bakning. Tjänsterna ska omfattas av rutavdraget om de köps av en anhörig till de äldre, dock måste en extern aktör utföra dem, föreslår regeringens utredare Ulf Rehnberg. Rehnberg för. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Ulf Rehnberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rutavdragför , sällskaptill , äldre
Sydsvenskan - 22 jul 13 kl. 00:45

"Regeringen bör snarast införa ett mer generöst rutavdrag för äldre."

Ett utvidgat rutavdrag skulle ge fler äldre möjlighet att själva bestämma vad de vill ha hjälp med, högre livskvalitet och underlätta för deras anhöriga. Dessutom skulle det skapa fler jobb.
Det skriver Christer Nylander (FP), riksdagsledamot..

GöteborgsPosten - 14 aug 14 kl. 17:33

Rutavdrag gynnar alla

En majoritet av de som använder sig av rutavdrag är barnfamiljer och äldre med medelinkomster..

Skånskan - 21 jan 19 kl. 16:20

Viktiga reformer för Skåne med i paketet

Efter fyra månaders diskussioner har Sverige äntligen fått en regering.
Vi fyra gick till val med en förhoppning om att kunna skapa en stabil alliansregering, men har fått acceptera att alliansen inte vann valet. De senaste månader har Centerpartiet kämpat för att få till en alliansregering med stöd över blockgränserna, men det har tyvärr stoppats av andra partier.

PrivataAffärer - 01 jul 19 kl. 05:00

Rutavdraget höjs – bensinskatten sänks

På måndag, den 1 juli, träder en rad viktiga ändringar i kraft som påverkar många svenskar. Slopad särskild löneskatt för äldre: Dagens löneskatt för äldre betalas på lön, förmåner och andra ersättningar till personer som fyllt 65 år. Särskild löneskatt tas även ut på bland annat inkomst av aktiv näringsverksamhet för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år.

YA - 29 jul 13 kl. 15:36

Simrishamn högt i rutranking

Simrishamnsborna är flitiga på att göra rutavdrag. Bara 15 svenska kommuner gör fler avdrag än invånarna i Simrishamn.
Invånarna i Simrishamns kommun drar av fler hushållsnära tjänster på skatten än både Tyresö och Ekerö.

Skånskan - 07 sep 19 kl. 17:00

Rent hus i Sverige – 150 år av städning

Från golvskrapa till robotdammsugare, från hemmafru till rutavdrag, från vädring och piskning till ordningskonsulter och städfilosofier. Vår syn på hur hemmen ska städas och vad som egentligen är rent har förändrats mycket de senaste 150 åren.Vem bryr sig om lite djurbajs på golvet?

Sydsvenskan - 04 okt 15 kl. 21:12

Pensionärer ska få råd att flytta

Seniorer bor ofta i lägenheter som andra vill ha, samtidigt som husen är dåligt anpassade för äldre. Varannan ålderpensionär saknar hiss till lägenheten och de som har hiss har oftast trappsteg i entrén.Nu lägger regeringens utredare fram en rad förslag för att förbättra bostadsmarknaden.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 15 kl. 21:12

Pensionärer ska få råd att flytta

Seniorer bor ofta i lägenheter som andra vill ha, samtidigt som husen är dåligt anpassade för äldre. Varannan ålderpensionär saknar hiss till lägenheten och de som har hiss har oftast trappsteg i entrén.Nu lägger regeringens utredare fram en rad förslag för att förbättra bostadsmarknaden.

Trelleborgs Allehanda - 03 maj 13 kl. 04:00

Låt nytt system slå rot

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Missbruk av rotavdraget snedvrider konkurrensen. Skatterabatterna behöver rensas upp.
Höga skatter på arbete gjorde det dyrt att köpa hjälp med städning eller altanbygge.

Barometern - 30 jan 14 kl. 06:03

Sänkt rot och rut ger inte fler bostäder

Det råder stor brist på bostäder, framför allt i storstäderna, men även på många andra håll i landet fungerar bostadsmarknaden mycket dåligt. En ny statlig utredning föreslår nu att ett avskaffande av fastighetsavgiften på hyresrätter ska öka byggandet genom ett sänkt tak för rot- och rutavdrag. Förslaget lider av stora tankefel.

Skånskan - 14 dec 15 kl. 21:39

Städning hos gamla 85 procent dyrare

Kävlinge Med röstsiffrorna 27 mot 21 höjde femklövern på måndagskvällen priset på städning och andra servicetjänster för äldre med 85 procent.Höjningen, som Skånskan skrivit om tidigare, föregicks av en debatt där Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet kritiserade höjningen.
Annsofie Thuresson (M), ordförande i socialnämnden, hävdade att höjningen bara drabbar 21 procent av de 768 pensionärer i kommunen som får hemvård – personer som har en relativt hög pension och inte når upp till taket för maxtaxan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.