Vimmerby Tidning > Nyheter

Monday, 21 September, 08:15

Vimmerby Tidning - 16 sep 20 kl. 15:40

Rutavdrag för barnbarn som umgås med äldrePersoner som är äldre än 65 ska kunna göra rutavdrag vid betalning för tjänster som utförs av anhöriga, däribland barnbarn, föreslår regeringens utredare Ulf Rehnberg..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Ulf Rehnberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rutavdragför , barnbarnsom , umgåsmed , äldre
DN - 03 feb 17 kl. 13:05

Fängelse för ”barnbarn” som lurade äldre

Männen kontaktade äldre, låtsades vara deras barnbarn och bad att få låna pengar. På så sätt lurade de till sig smycken - och hundratusentals kronor. De dömdes på fredagen till fleråriga fängelsestraff..

Sydsvenskan - 22 jul 13 kl. 00:45

"Regeringen bör snarast införa ett mer generöst rutavdrag för äldre."

Ett utvidgat rutavdrag skulle ge fler äldre möjlighet att själva bestämma vad de vill ha hjälp med, högre livskvalitet och underlätta för deras anhöriga. Dessutom skulle det skapa fler jobb.
Det skriver Christer Nylander (FP), riksdagsledamot..

News55 - 19 sep 16 kl. 13:29

Äldre finsktalande luras på pengar i Sverige

Bedragaren ringer till äldre finsktalande personer i Sverige och utger sig för att vara en släkting från Finland som behöver hjälp i form av pengar. – De brukar börja med att säga ”hör du vem jag är?”.

GöteborgsPosten - 14 aug 14 kl. 17:33

Rutavdrag gynnar alla

En majoritet av de som använder sig av rutavdrag är barnfamiljer och äldre med medelinkomster..

Sydöstran - 11 jan 16 kl. 12:53

Olofström erbjuder torftig "julmat" till äldre

Efter att ha sett det patetiska fotot av den ytterst torftiga "julmat” som med stolthet och förnöjelse visades fram av Olofströms kommuns företrädare måste jag reagera. Det var illa nog med den del som tidigare visades upp av ett barnbarn till en äldre som bestods denna ”jultallrik” den 4 januari..

YLE - 28 apr 19 kl. 08:12

Rädda världen för våra barnbarn! Klimatet engagerar äldre i Raseborg

Temat för Värdeakademin var etiken i klimatkrisen. I år dryftades klimatångest, etiska val i vardagen och Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet. Även politikernas ansvar väckte livlig diskussion..

News55 - 20 sep 16 kl. 11:32

Umgänge med barnbarnen kan skydda mot – och förvärra – demens

I en australiensisk studie har man för första gången tittat på sambandet mellan barnbarn och deras mor- och farföräldrars hälsa. Studien visar att det både finns positiva och negativa effekter av att umgås med sina barnbarn, skriver leftsideofthebrain.se.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 05:45

Barnbarn boostar mormors hjärna

Att passa barnbarnen är bra för hjärnan. Men passa dem inte för ofta bara, då kan effekten bli den motsatta.
En australisk studie sätter fingret på nyttan för äldre personer att ingå ett socialt sammanhang och att umgås över generationsgränserna.

BT - 20 maj 14 kl. 05:45

Barnbarn boostar mormors hjärna

Att passa barnbarnen är bra för hjärnan. Men passa dem inte för ofta bara, då kan effekten bli den motsatta. En australisk studie sätter fingret på nyttan för äldre personer att ingå ett socialt sammanhang och att umgås över generationsgränserna.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 17:22

Populär samling för äldre

Sjöbo Solen lyste över seniorerna i Folkets park när Möjligheternas dag drog igång. Somliga hade åkt ända från Skurup för att fika och umgås i goda pensionärers lag.Du skulle kommit när det var Sjöbo marknad istället.

Skånskan - 16 jul 19 kl. 15:30

Falska barnbarn ville bjuda på hembakt

LANDSKRONA
Polisen varnar nu för en ny våg av bedrägerier där falska barnbarn kontaktar äldre offer.
I Landskrona har det förekommit flera fall där bedragarna vill komma hem till äldre för att bjuda på hembakt och diskutera ett lån. Så sent som i förra veckan åtalades två misstänkta bedragare från Landskrona.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.