SR > Nyheter

Tuesday, 29 September, 16:40

SR - 16 sep 20 kl. 15:19

EU-kommissionen vill skrota DublinförordningenFör en stund sedan kom beskedet att EU-kommissionen vill skrota den så kallade Dublinförordningen, som reglerar hur asylfall ska hanteras inom EU, till exempel vilket land en flykting får söka asyl i..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Dublinförordningen, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kommissionenvill , skrota, Dublinförordningen
DN - 11 sep 15 kl. 13:48

Folkrättsexpert: Dags att skrota Dublinförordningen


Det är dags att skrota Dublinförordningen. Den är i praktiken satt ur spel. Det menar professorn i folkrätt Gregor Noll, som i stället tycker att EU borde börja utfärda humanitära visum..

DN - 11 nov 15 kl. 16:52

Löfven vill skrota Dublinförordningen


Statsminister Stefan Löfven, (S), vill skrota Dublinförordningen. I stället vill han att ett nytt system införs. Enligt källor till SVT Nyheter handlar det om att flyktingar och migranter ska söka asyl vid EU:s yttre gräns, till hela EU och inte i enskilda länder som i dag..

DN - 11 nov 15 kl. 16:52

Löfven vill skrota Dublinförordningen


Statsminister Stefan Löfven, (S), vill skrota Dublinförordningen. I stället vill han att ett nytt system införs. Enligt källor till SVT Nyheter handlar det om att flyktingar och migranter ska söka asyl vid EU:s yttre gräns, till hela EU och inte i enskilda länder som i dag..

DI - 11 nov 15 kl. 18:01

Löfven vill skrota Dublinförordningen

Statsminister Stefan Löfven vill riva upp Dublinförordningen som säger att flyktingar ska söka asyl i det första EU-landet de kommer till. Det säger han till SVT..

YLE - 21 jan 16 kl. 08:28

Stubb: Dublinförordningen slopas inte

Finansminister Alexander Stubb (Saml) tror inte att den så kallade Dublinförordningen kommer att slopas. Den viktigaste frågan för EU just nu är övervakningen av de yttre gränserna. Stubb kommenterade Dublinförordningen i Yles Morgon-tv på torsdag morgon.

DN - 05 apr 16 kl. 16:35

Nu börjar skrotningen av Dublinförordningen

Om EU någonsin haft en gemensam asylpolitik ligger den i spillror efter flyktingkrisen. Den så kallade Dublinförordningen fungerar inte längre. EU-kommissionen förbereder en nyordning, men frågan är så känslig att den börjar med att lägga fram några öppna alternativ..

YLE - 30 jan 16 kl. 17:16

KD: Finland ska hålla fast vid Dublinförordningen

Kristdemokraterna förutsätter att Finland håller fast vid Dublinförordningen. Kristdemokraternas styrelse vill att Finlands regering entydigt avvisar alla försök att häva avtalet. Enligt Dublinförordningen är det land som en asylsökande först har kommit till ansvarigt för att behandla flyktingens asylansökan.

SR - 25 aug 15 kl. 17:51

Tyskland upphäver Dublinförordningen

Tyskland har som första land i EU beslutat att upphäva den så kallade Dublinförordningen för asylsökande från Syrien. Det innebär att syrier som kommer till Tyskland inte kommer att skickas tillbaka till exempelvis Ungern och Bulgarien, utan får sin sak prövad i Tyskland..

ÖstersundsPosten - 11 sep 15 kl. 13:46

Dublinförordningen skapar ett nordiskt triangeldrama

Enligt Dublinförordningen ska den som flyr till ett EU-land söka skydd i det första säkra land som den kommer till. Det här har skapat ett nordiskt triangeldrama mellan Sverige, Danmark och Finland..

DN - 12 sep 15 kl. 21:35

Fakta: Så fungerar Dublinförordningen

Vad är Dublinförordningen och hur fungerar den egentligen? DN reder ut begreppen med hjälp av Migrationsverket..

Dagen - 27 jan 16 kl. 03:00

Traffickingoffer får asyl i Sverige – mot Dublinförordningen

Migrationsdomstolen gör ett undantag från Dublinförordningen för en kvinna i Malmö som utsatts för sextrafficking i flera år.– Hon riskerade att föras tillbaka till det land där hon sålts som sexslav, säger juristen Ruth Nordström..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Ungern kräver att kommissionär avgår 

EU-kommissionären Věra Jourová har kritiserat Ungern för bristande demokrati. Nu kräver premiärminister Viktor Obrán att hon avgår..

SR - 30 minuter sedan

Just nu: Region Stockholm kallar till pressträff – smittan ökar

Medverkar gör hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson, tillförordnad smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund och chefsläkare Johan Bratt..

SR - 2 timmar sedan

Tio nya dödsfall med bekräftad covid-19

Ytterligare tio personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Folkhälsomyndighetens pressträff

På Folkhälsomyndighetens pressträff idag medverkar Karin Tegmark Wisell, Malin Grape och Bitte Bråstad från Folkhälsomyndigheten, Iréne Nilsson Carlsson från Socialstyrelsen och en företrädare för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap..

SR - 3 timmar sedan

Socialstyrelsen om missade cancerfallen: ”Bekymmersamt”

Pandemin kan ha påverkat vården mer än vad man tidigare har sett. Det säger Mattias Fredricson som är enhetschef på Socialstyrelsen, med anledning av den rapport som landets regionala cancercentrum publicerade i går och som varnar för över 3500 oupptäckta cancerfall..

SR - 3 timmar sedan

Macron vill medla i Belarus

Frankrikes president Emmanuel Macron ska hjälpa till och medla i den politiska krisen i Belarus. Det lovade han idag i ett samtal med oppositioneledaren Svetlana Tichanovskaja i Litauen..

SR - 3 timmar sedan

Damberg: "Det är viktigt att vi har all fakta på bordet"

Igår kom nya uppgifter från dokumentärfilmare på Discovery kring Estoniakatastrofen 1994, om ett hittills okänt hål på ena sidan av passagerarfartyget. Inrikesminister Mikael Damberg kommenterar nu uppgifterna:.

SR - 4 timmar sedan

Ingen bojkott av parlamentet i Hongkong

I Hongkong har frågan om att bojkotta parlamentet delat den pro-demokratiska oppositionen. Men idag kom besked att majoriteten av parlamentarikerna sitter kvar..

SR - 5 timmar sedan

Pressträff om idrotten

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och Amanda Lind (MP), kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågorna, håller en gemensam pressträff kl 11..

SR - 6 timmar sedan

Åtal väcks i Macchiarini-fallet

Nu åtalas kirurgen Paolo Macchiarini för grov misshandel i fallet med syntetiska luftstrupar vid Karolinska universitetssjukhuset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.