Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 22 September, 20:26

Dagens Medicin - 16 sep 20 kl. 14:56

Nyskapande forskningslabb öppnar i västVästra Götalandsregionen sjösätter ett nytt medicintekniskt forskningslaboratorium på Sahlgrenska universitetssjukhuset i maj 2021. Kliniknära forskning och nyskapande medicinteknik väntas gynna alltifrån onkologi till psykiatri..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Götalandsregionen, Sahlgrenska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyskapande, forskningslabböppnar i , väst
Nyteknik - 09 sep 11 kl. 14:55

LKAB satsar 80 miljoner på nytt forskningslabb

Gruvföretaget LKAB har invigt ett nytt forskningslabb i Malmberget för att utveckla framtidens pellets..

DI - 22 nov 17 kl. 22:23

Brummer & Partners finansierar KTH:s nya forskningslabb

Kungliga Tekniska högskolan öppnar ett nytt forskningslabb. Fokus ligger på matematik för komplexa data, en av grundstenarna inom AI. Bakom står Brummer & Partners som går in med 15,5 miljoner kronor..

YLE - 10 apr 17 kl. 13:32

Musik skapas på löpande band i Svenskfinland - frågan är om den också är nyskapande

Det musiceras och skapas ny populärmusik i Svenskfinland som aldrig förr. En stor del av den har också möjligheter att nå ut utanför landets gränser. I hur stor grad den sedan för med sig nytänkande och nyskapande inom genren är inte lika självklart.

Skånskan - 09 apr 18 kl. 10:52

Støv ett nödvändigt nyskapande

Scen/recension SCEN
Støv
Opera med musik av: Peter Kohlmetz Møller och libretto av Neill Cardinal Furio
Inscenering: Jesper Pedersen
Scenografi: Kristian Knudsen
Kostym: Lise Kitten och Line Bech
Ljus: Mikkel Jensen
Medverkande: Nina Sveistrup Clausen, sopran; Svend E Kristensen, dockhanterare och koncept
Gästspel av Sew Flunk Flury Wit på Skuespilhuset i Köpenhamn den 7 aprilDet går inte att komma från en ödeläggelse av jorden, förr eller senare väntar den totala miljökatastrofen. Vad händer då med människorna? Förintelse, eller finns det ett liv efteråt?

Kristianstadsbladet - 16 sep 13 kl. 07:00

Konstnärligt och politiskt nyskapande

Foto: Nickolas Muray
Mexikanska konstnären Frida Kahlo har blivit en konstens superstar med ett liv som fascinerar och som även riskerar skymma det färgstarka måleriet. Konstskribent Carolina Söderholm åker till Arken och ser hur museet balanserar mellan Frida Kahlos liv och konst. Själv fokuserar hon på konsten, som är både medveten och nyskapande.

Regeringen - 12 apr 11 kl. 13:15

Kulturbryggan för nyskapande och banbrytande initiativ

Idag, tisdag den 12 april, lanserades Kulturbryggan som ska vara ett alternativ till andra statliga bidragsgivare. Kulturbryggan ska ge stöd till nyskapande och banbrytande initiativ och därför stödja idéer som andra institutioner är obenägna eller oförmögna att satsa på. Pressmeddelande: Kulturbryggan lanseras Mer om Kulturbryggan Dir.

BT - 09 maj 12 kl. 09:24

Nyskapande mix från New York

New York-baserade Hazmat Modine imponerade förra året med sin unika mix av blues, jazz, gospel och funk. Nu gör delvis New York-baserade Heritage Blues Orchestra något liknande på sitt debutalbum. Man håller på enastående vis de afroamerikanska musiktraditionerna vid liv med sina nyskapande rytmer.

Resume - 28 feb 14 kl. 11:25

Supersexistiskt eller nyskapande?


Air New Zealand har fått mycket uppmärksamhet för sina nyskapande säkerhetsfilmer, men i det här samarbetet med tidningen Sports Illustrated får bolaget nu stark kritik för sexism..

Sydsvenskan - 26 mar 14 kl. 05:30

Staffan Storm: Nyskapande tonsättaren Harrison Birtwistle, 80 i år, firas med flera nya skivor.

Den brittiske tonsättaren Harrison Birtwistle fyller 80 i år, något som kommer att uppmärksammas stort med festivaler, uruppföranden och flera nya skivor med hans musik.Birtwistle tillhör den generation som bröt med den äldre engelska traditionen och istället tog intryck av den kontinentala modernismen under efterkrigstiden.Till skillnad från medstudenten Peter Maxwell Davies, som tidigt fick ett genombrott, hade Birtwistle en relativt lång mognadsprocess.

SmålandsPosten - 30 sep 14 kl. 07:19

Nyskapande sexualkunskap i serieformat

MED VÅR TIDS märkliga medielogik, den som säger att någon som blir älskad av alla till slut måste knuffas ner från piedestalen och få smisk, borde Liv Strömquist rimligen drabbas av någon sorts den-svåra-andra-skivan, fast fyrtionde seriealbumet, snart. Läget i landet Sverige är så knasigt nu att folk skriver hela krönikor om att det är dumt att vara dum. Men dukar hon under?

SVT - 27 okt 14 kl. 13:10

Konstnärer anpassar sig för att vara nyskapande

Konstnärer och kulturarbetare anpassar sig till Kulturbryggan och Musikplattformens krav på nyskapande för att få stöd. Men bara i ansökningarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.