SR > Nyheter

Tuesday, 29 September, 16:51

SR - 16 sep 20 kl. 14:58

Åtalas för miljonfusk med rotavdragFlera personer åtalas nu i en stor härva med misstänkt fusk med rotavdrag i Västsverige. De misstänks för att ha lurat till sig nio miljoner kronor i felaktig rot-ersättning under fyra års tid. De misstänkta nekar till brott..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Västsverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtalas för miljonfuskmed , rotavdrag
SR - 20 sep 18 kl. 04:02

Misstänkt miljonfusk med rotavdrag

En ovanligt stor härva med misstänkt fusk med rotavdrag utreds just nu i Västsverige. Hittills är närmare 30 personer misstänkta för brott och staten ska ha lurats på flera miljoner kronor..

SVT - 20 sep 18 kl. 09:49

30 personer misstänks för miljonfusk med rotavdrag

30 personer misstänks för brott och staten ska ha lurats på flera miljoner kronor i en stor härva med misstänkt fusk med rotavdrag, uppger Sveriges radio Ekot..

BT - 23 feb 11 kl. 12:01

640 000 svenskar gjorde rotavdrag

Nästan var tionde svensk över 20 år gjorde rotavdrag under 2009. Rotavdragen var vanligast i Danderyd där 20,7 procent av befolkningen nyttjade dem. Längst ned på listan hamnade Haparanda där 4,2 procent gjorde rotavdrag, visar färsk statistik från Skatteverket.

VA - 23 feb 11 kl. 14:10

640 000 rotavdrag

23 februari Nästan var tionde svensk över 20 år gjorde rotavdrag under 2009. Rotavdragen var vanligast i Danderyd där 20,7 procent av befolkningen nyttjade dem. Längst ned på listan hamnade Haparanda där 4,2 procent gjorde rotavdrag, visar färsk statistik från Skatteverket.

NSD - 12 okt 15 kl. 06:39

Miljonfusk med EU-stöd för myrmark

Avslöjat: Systematiskt miljonfusk med EU-pengar för att slå myrar..

Dagens PS - 02 dec 16 kl. 08:17

S skumma miljonfusk: ”En viktig inkomstkälla”

Dagens PS skrev nyligen om det ”hemliga spelet” i Löfven-regeringen samt om att partiets före detta ledare Mona Sahlin var i nytt blåsväder. Och nu kommer nya avslöjanden kring partiet. I över 60 år har Socialdemokratiska Arbetarpartiet (SAP) och Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) dragit in stora pengar på lotteriförsäljning.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 11 kl. 07:16

Dubbla rotavdrag krävs tillbaka

Tusentals svenskar kan krävas på återbetalning av rotavdrag. Anledningen är att det kan ha betalats ut dubbelt i samband med att systemet lades om 2009, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. 781 000 personer fick rotavdrag men sedan fel upptäckts, antingen på grund av misstag av Skatteverket eller dem själva, granskas 4 000 närmare..

SvD - 23 feb 11 kl. 11:59

640 000 svenskar gjorde rotavdrag

Nästan var tionde svensk över 20 år gjorde rotavdrag under 2009. Rotavdragen var vanligast i Danderyd där 20,7 procent av befolkningen nyttjade dem. Lägst andel rotavdrag gjordes i Haparanda..

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 12 kl. 01:37

Fängelse för fusk med rotavdrag

En hantverkare från nordvästra Skåne döms till ett års fängelse efter att han försökt göra rotavdrag på över en miljon kronor och hittat på renoveringsarbeten som aldrig genomförts, skriver Metro. Han ska även betala 1,2 miljoner kronor till Skatteverket. Mannen är inte unik i sammanhanget.

DN - 07 apr 15 kl. 11:07

MSB: Sänkt rotavdrag kan leda till skador

Ett förändrat rotavdrag kan leda till fler skador i hemmet. Det tror Jan Schyllander, utredare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. ”Vi ser ett tydligt samband mellan införandet av rotavdrag och minskade skador bland hemmafixare”, säger han..

SR - 13 jan 11 kl. 04:40

Nio åtalade för fusk med rotavdrag

Nio personer åtalas vid Stockholms tingsrätt för att ha lurat Skatteverket på 2,3 miljoner kronor genom att begära rotavdrag för arbeten som aldrig utförts, skriver Metro..

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Uteblivna restriktioner trots flera lokala utrbrott

Det råder just nu lokala utbrott av covid-19 i flera av landets regioner. Bland annat Västerbotten, Dalarna och Stockholm. Men fast Folkhälsomyndigheten tidigare aviserat att det kan komma lokala restriktioner så är man ännu inte redo att sätta in några.

SR - 30 minuter sedan

Ungern kräver att kommissionär avgår 

EU-kommissionären Věra Jourová har kritiserat Ungern för bristande demokrati. Nu kräver premiärminister Viktor Obrán att hon avgår..

SR - 45 minuter sedan

Just nu: Region Stockholm kallar till pressträff – smittan ökar

Medverkar gör hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson, tillförordnad smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund och chefsläkare Johan Bratt..

SR - 2 timmar sedan

Tio nya dödsfall med bekräftad covid-19

Ytterligare tio personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Folkhälsomyndighetens pressträff

På Folkhälsomyndighetens pressträff idag medverkar Karin Tegmark Wisell, Malin Grape och Bitte Bråstad från Folkhälsomyndigheten, Iréne Nilsson Carlsson från Socialstyrelsen och en företrädare för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap..

SR - 3 timmar sedan

Socialstyrelsen om missade cancerfallen: ”Bekymmersamt”

Pandemin kan ha påverkat vården mer än vad man tidigare har sett. Det säger Mattias Fredricson som är enhetschef på Socialstyrelsen, med anledning av den rapport som landets regionala cancercentrum publicerade i går och som varnar för över 3500 oupptäckta cancerfall..

SR - 3 timmar sedan

Macron vill medla i Belarus

Frankrikes president Emmanuel Macron ska hjälpa till och medla i den politiska krisen i Belarus. Det lovade han idag i ett samtal med oppositioneledaren Svetlana Tichanovskaja i Litauen..

SR - 3 timmar sedan

Damberg: "Det är viktigt att vi har all fakta på bordet"

Igår kom nya uppgifter från dokumentärfilmare på Discovery kring Estoniakatastrofen 1994, om ett hittills okänt hål på ena sidan av passagerarfartyget. Inrikesminister Mikael Damberg kommenterar nu uppgifterna:.

SR - 5 timmar sedan

Ingen bojkott av parlamentet i Hongkong

I Hongkong har frågan om att bojkotta parlamentet delat den pro-demokratiska oppositionen. Men idag kom besked att majoriteten av parlamentarikerna sitter kvar..

SR - 5 timmar sedan

Pressträff om idrotten

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och Amanda Lind (MP), kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågorna, håller en gemensam pressträff kl 11..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.