Expressen > Nyheter

Monday, 21 September, 05:56

Expressen - 16 sep 20 kl. 10:58

EU-kommissionen: Slopa Dublinförordningen heltEU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen höll sitt första ”tal till unionen” på onsdagen.Kommissionen föreslår nu att Dublinförordningen ska upphävas, rapporterar AFP.Leyen vill också att koldioxidutsläppen ska minska med 55 procent i stället för 40 procent fram till 2030..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Dublinförordningen, Ursula, Leyen, AFP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kommissionen, Slopa, Dublinförordningen, helt
YLE - 21 jan 16 kl. 08:28

Stubb: Dublinförordningen slopas inte

Finansminister Alexander Stubb (Saml) tror inte att den så kallade Dublinförordningen kommer att slopas. Den viktigaste frågan för EU just nu är övervakningen av de yttre gränserna. Stubb kommenterade Dublinförordningen i Yles Morgon-tv på torsdag morgon.

DN - 05 apr 16 kl. 16:35

Nu börjar skrotningen av Dublinförordningen

Om EU någonsin haft en gemensam asylpolitik ligger den i spillror efter flyktingkrisen. Den så kallade Dublinförordningen fungerar inte längre. EU-kommissionen förbereder en nyordning, men frågan är så känslig att den börjar med att lägga fram några öppna alternativ..

YLE - 30 jan 16 kl. 17:16

KD: Finland ska hålla fast vid Dublinförordningen

Kristdemokraterna förutsätter att Finland håller fast vid Dublinförordningen. Kristdemokraternas styrelse vill att Finlands regering entydigt avvisar alla försök att häva avtalet. Enligt Dublinförordningen är det land som en asylsökande först har kommit till ansvarigt för att behandla flyktingens asylansökan.

SR - 25 aug 15 kl. 17:51

Tyskland upphäver Dublinförordningen

Tyskland har som första land i EU beslutat att upphäva den så kallade Dublinförordningen för asylsökande från Syrien. Det innebär att syrier som kommer till Tyskland inte kommer att skickas tillbaka till exempelvis Ungern och Bulgarien, utan får sin sak prövad i Tyskland..

ÖstersundsPosten - 11 sep 15 kl. 13:46

Dublinförordningen skapar ett nordiskt triangeldrama

Enligt Dublinförordningen ska den som flyr till ett EU-land söka skydd i det första säkra land som den kommer till. Det här har skapat ett nordiskt triangeldrama mellan Sverige, Danmark och Finland..

DN - 11 sep 15 kl. 13:48

Folkrättsexpert: Dags att skrota Dublinförordningen


Det är dags att skrota Dublinförordningen. Den är i praktiken satt ur spel. Det menar professorn i folkrätt Gregor Noll, som i stället tycker att EU borde börja utfärda humanitära visum..

DN - 12 sep 15 kl. 21:35

Fakta: Så fungerar Dublinförordningen

Vad är Dublinförordningen och hur fungerar den egentligen? DN reder ut begreppen med hjälp av Migrationsverket..

DI - 11 nov 15 kl. 18:01

Löfven vill skrota Dublinförordningen

Statsminister Stefan Löfven vill riva upp Dublinförordningen som säger att flyktingar ska söka asyl i det första EU-landet de kommer till. Det säger han till SVT..

DN - 11 nov 15 kl. 16:52

Löfven vill skrota Dublinförordningen


Statsminister Stefan Löfven, (S), vill skrota Dublinförordningen. I stället vill han att ett nytt system införs. Enligt källor till SVT Nyheter handlar det om att flyktingar och migranter ska söka asyl vid EU:s yttre gräns, till hela EU och inte i enskilda länder som i dag..

DN - 11 nov 15 kl. 16:52

Löfven vill skrota Dublinförordningen


Statsminister Stefan Löfven, (S), vill skrota Dublinförordningen. I stället vill han att ett nytt system införs. Enligt källor till SVT Nyheter handlar det om att flyktingar och migranter ska söka asyl vid EU:s yttre gräns, till hela EU och inte i enskilda länder som i dag..

Dagen - 27 jan 16 kl. 03:00

Traffickingoffer får asyl i Sverige – mot Dublinförordningen

Migrationsdomstolen gör ett undantag från Dublinförordningen för en kvinna i Malmö som utsatts för sextrafficking i flera år.– Hon riskerade att föras tillbaka till det land där hon sålts som sexslav, säger juristen Ruth Nordström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.