Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Tuesday, 29 September, 02:17

Vestmanlands Läns Tidning - 16 sep 20 kl. 14:37

Här kommer namnen – nu blir det folkomröstning om flygplatsen18 539 personer har skrivit på för en folkomröstning. Det är en god marginal för de 12 000....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kommer namnennu blir det , folkomröstningom , flygplatsen
Skånskan - 05 sep 18 kl. 18:00

2 200 vill ha en lokal folkomröstning

SVEDALA Ja eller nej till ett fängelse i Svedala kommun?
Föreningen Fängelsefritt Svedala tar med 2 200 namnunderskrifter ett kliv närmare förverkligandet av en lokal folkomröstning i frågan.– Det krävs namnunderskrifter från tio procent av Svedalas röstberättigade, vilket är runt 1 600.

HBL - 05 feb 14 kl. 14:22

Det blir extra möten om folkomröstning

Över tio procent av Lappträsks röstberättigade vill att det blir en omröstning om Porlomskolans framtid.Tvåhundrasjuttiotre personer skrev på namnlistan för en folkomröstning om Porlom skolcenters framtid. Det var i januari som en grupp på omkring tolv personer aktiverade sig och började samla in namn för att arrangera folkomröstningen.

Länstidningen i Jämtland - 06 okt 16 kl. 15:08

Över 20 000 länsbor skrev på för en folkomröstning

Strax över 20 000 personer – i princip var femte röstberättigad länsbo – har skrivit på för att få till en folkomröstning kring Stornorrland.
– Imponerade, sa Margareta Winberg (S) som tog emot namnen och spådde att det kan bli omröstning om sex månader.
Det imponerade dock inte på allianspolitikerna..

YLE - 07 mar 13 kl. 05:57

Ledande politiker vill inte ha folkomröstning om kommunreformen

En folkomröstning om de reformförslag som presenterades i metropolutredningen får ett svalt mottagande hos ledande kommunalpolitiker. Det här visar Yle Huvudstadsregionens rundringning till beslutsfattare i Esbo, Vanda, Kyrkslätt och Grankulla. Tidigare har stadsstyrelsens ordförande i Helsingfors, Tatu Rauhamäki (Saml) sagt att det borde ordnas en folkomröstning i frågan.

YLE - 01 jun 16 kl. 16:05

Folkomröstning om Nato delar SFP:s ordförandekandidater

Kandidattrion är rörande enig om det mesta, så det är frågan om publiken i Borgå får någon egentlig vägkost när det gäller de politiska skillnaderna mellan kandidaterna. Såväl i fråga kritiken av den sittande regeringens integrationspolitik som i frågor som berör vårdreformen är kandidaterna påfallande eniga. De tre som kandiderar för ordförandeposten inom Svenska Folkpartiet träffades i Borgå på tisdag kväll.

Kristianstadsbladet - 25 sep 12 kl. 13:28

För få krävde folkomröstning


Det blir ingen folkomröstning om en privatisering av handikappomsorgen i Falkenberg, uppger P4 Halland. 3 300 namnteckningar hade samlats in, men bara 373 visade sig vara giltiga enligt de krav som finns. Nästan 90 procent av de protesterande höll med andra ord inte måttat, rent juridiskt.

DalaDemokraten - 01 feb 16 kl. 14:09

Här lämnar de in namnen som ska ge en folkomröstning

Det är åtminstone initiativtagaren Joel Romppainens förhoppning. Strax efter lunch lämnade han och Grängesföräldern Anna Bojnander in listorna till stadshuset, med krav på en folkomröstning..

Dalarnas tidningar - 01 feb 16 kl. 14:09

Här lämnar de in namnen som ska ge en folkomröstning

Det är åtminstone initiativtagaren Joel Romppainens förhoppning. Strax efter lunch lämnade han och Grängesföräldern Anna Bojnander in listorna till stadshuset, med krav på en folkomröstning..

Kristianstadsbladet - 20 maj 16 kl. 14:38

Inlämnade namn räcker inte för en folkomröstning

Valnämnden har gått igenom som lämnats in med krav på en folkomröstning om musikpaviljongen. Namnen räcker inte..

Kristianstadsbladet - 20 maj 16 kl. 19:47

Namnen räcker inte till för en folkomröstning

De inlämnade namnunderskrifterna har granskats av valnämnden. Antalet accepterade namn räcker inte för en folkomröstning. Endast 354 namn av 4 266 inlämnade var godkända enligt lag..

YLE - 12 apr 18 kl. 05:52

Namninsamlingen för folkomröstning i Korsholm lämnas till fullmäktige

Namninsamlingen för att det ska ordnas en folkomröstning i Korsholm om en sammanslagning med Vasa har samlat drygt 2100 namn. Namnen lämnas över till fullmäktige under fullmäktiges aftonskola på torsdag kväll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.