News55 > Nyheter

Sunday, 20 September, 17:04

News55 - 16 sep 20 kl. 13:50

EU-bas vill ha nya regler om asylNyhetsbomben kom i efterorden i EU-basen Ursula von der Leyens linjetal om läget i unionen. – Vi kommer att avskaffa Dublinreglerna och ersätta dem med ett nytt europeiskt migrationshanteringssystem, lovar von der Leyen i Bryssel. Utspelet kommer när de. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
EU, Ursula, Leyens, Dublinreglerna, Leyen, Bryssel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-basvill ha nya , reglerom , asyl
Dagen - 21 feb 12 kl. 03:00

Tydligare regler för när konvertiter ska få asyl

Sen konvertering gör det svårare att få asyl. Den tolkningen går att göra när Migrationsverket nu gjort ett rättsligt ställningstagande angående religion som asylskäl.

Frågan hur konvertiter ska behandlas i asylsystemet har länge varit under diskussion.

Nyan - 03 feb 17 kl. 13:18

Tydliga regler i jävsfrågorna

När är en fullmäktigeledamot eller den tekniska chefen i en kommun jävig?

Svaren finns i kommunförbundets nya handbok om jäv.
Harry Jansson (C), lagtingsman, kommunpolitiker och före detta kommundirektör, har tagit initiativet till att revidera den tio år gamla åländska handboken om jäv.

Sydsvenskan - 05 nov 15 kl. 17:19

Alla EU-regler ska följas

Om jag har förstått EU:s regler rätt så får man tillbringa tre månader i ett annat Schengenland om man kan försörja sig själv och har ett ordnat boende.De människorna som bodde i lägret vid Industrigatan i Malmö hade tagit över privat mark, hade skräpat ner området och nu när man tvingas därifrån så lämnar man skiten så att skattebetalarna får stå för städning och uppröjning. Jag hörde en man som sa att han hade bott där i två år.

Regeringen - 13 mar 17 kl. 11:24

Basårsutbildningar ska ge behörighet till fler högskoleutbildningar

Utbildningsdepartementet skickar nu ut en promemoria med förslag på nya regler för behörighetsgivande basår på remiss. Syftet är att skapa fler vägar till högskolestudier och öka flexibiliteten för studenter och lärosäten. Förslaget går ut på att basårsutbildningar ska utformas bredare än i dag så att de ger behörighet till fler än en enskild högskoleutbildning..

Barometern - 13 jan 14 kl. 11:22

Stöldligor söker asyl i Hultsfred

Hultsfredspolisen har stora problem med utländska snattar- och stöldligor som drabbat butiker i flera orter den senaste tiden. Enligt en polisman i en av Hultsfreds­patrullerna har ligorna den senaste tiden satt i system att söka politisk asyl för att skaffa sig ett tillfälligt boende och använder sedan denna som operativ bas.
– Tyvärr svärtar dessa människor ner ryktet för de asylsökande som flyr för sina liv.

Världen Idag - 15 jan 14 kl. 15:22

Ateist beviljas asyl i Storbritannien

Den afghanske mannen flydde som barn till Storbritannien på grund av en konflikt där hans familj var inblandad. Han begärde asyl 2007, då han var 16 år, vilket inte medgavs, men han fick rätt att stanna kvar i Storbritannien till 2013 på grund av de regler som skyddar ensamkommande flyktingbarn. Under tiden i Storbritannien ska han gradvis ha vänt sig bort från islam och till slut ha förklarat sig vara ateist.

Polisen - 21 sep 15 kl. 15:21

Regler för vistelse i Sverige

Utländska medborgare som saknar tillstånd att vistas i Sverige men vill ansöka om asyl ska vända sig till Migrationsverket. Den som söker asyl har rätt att stanna i Sverige så länge som ansökan prövas av Migrationsverket..

Polisen - 21 sep 15 kl. 15:21

Regler för vistelse i Sverige

Utländska medborgare som saknar tillstånd att vistas i Sverige men vill ansöka om asyl ska vända sig till Migrationsverket. Den som söker asyl har rätt att stanna i Sverige under hela den tid som ansökan prövas.

BT - 25 feb 18 kl. 17:44

Dansk Folkeparti stöder S-utspel om asyl

Danska Socialdemokraternas utspel om hårdare regler för asyl och invandring får stöd av Dansk Folkeparti (DF). Partiledaren för DF Kristian Thulesen Dahl kan tänka sig att göra upp med S - utan regeringen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 25 feb 18 kl. 17:44

Dansk Folkeparti stöder S-utspel om asyl

Danska Socialdemokraternas utspel om hårdare regler för asyl och invandring får stöd av Dansk Folkeparti (DF). Partiledaren för DF Kristian Thulesen Dahl kan tänka sig att göra upp med S - utan regeringen.(TT).

Sydsvenskan - 25 feb 18 kl. 17:44

Dansk Folkeparti stöder S-utspel om asyl

Danska Socialdemokraternas utspel om hårdare regler för asyl och får stöd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.