Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Saturday, 26 September, 04:44

Länstidningen i Jämtland - 16 sep 20 kl. 14:24

Elever lämnade in förslag om gratis busskort - politikerna säger nejDet blir inget gratis busskort för ungdomarna i Strömsunds kommun. Ett decimerat....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland
Läs mer om:
Strömsunds

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elever, lämnadein , förslagom , gratis, busskort, politikernasäger , nej
Skånskan - 14 feb 19 kl. 15:00

Elever gestaltar Källan

ystad Elever från Östra skolan och Blekeskolan hade workshop i onsdags om den konstnärliga utsmyckningen av Källan som öppnar porten för dem vårterminen 2021.
– Det häftiga med barnen är att de har inga ramar som begränsar dem, de ser bara möjligheterna, sa Stefan Ahlbäck, samordnare för konstprojektet.Workshopen i Komteks lokaler leddes av konstnären och konstpedagogen Jasmine Cederqvist som tillsammans med elevrådet från Östra skolan och Blekeskolan arbetade kreativt med att ta fram förslag som utgår från en interaktiv vattenlek på skolgården och en mötesplats som kallas Navet på Källan.

BT - 19 aug 13 kl. 13:06

Gratis lånedatorer kan bli dyra

Snart dags för terminsstart och utdelning av lånedatorer till många av Sveriges elever. Datorer som i regel är helt gratis - men som ändå kan bli dyra historier för både elever och föräldrar. - Inte trodde jag att man skulle få en räkning på den när man lämnade in den, säger 18-åriga Theresia Renström, som när hon tog studenten i Skövde fick besked om att lånedatorn skulle kosta henne mellan 1 500 och 1 700 kronor i reparationskostnad.

Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 13:03

Gratis lånedatorer kan bli dyra


Snart dags för terminsstart och utdelning av lånedatorer till många av Sveriges elever. Datorer som i regel är helt gratis - men som ändå kan bli dyra historier för både elever och föräldrar. - Inte trodde jag att man skulle få en räkning på den när man lämnade in den, säger 18-åriga Theresia Renström, som när hon tog studenten i Skövde fick besked om att lånedatorn skulle kosta henne mellan 1 500 och 1 700 kronor i reparationskostnad.

Skånskan - 06 jul 19 kl. 05:00

Elever föreslås få omdöme i ordning

Sjöbo Sverigedemokraterna i Sjöbo vill införa omdöme i ordning och uppförande och främja en dialog mellan kommunen och elever.Det är två av fem punkter i ett initiativärende som partiet lämnade in inför det senaste familjenämndsmötet.
– Vi hör hur kränkningsfrekvensen bara ökar och ökar i kommunen och vi känner att det måste göras något på bred front, säger Kent Borgström (SD).

Barometern - 13 jun 14 kl. 07:42

Rätt vägledning i skolan leder till att elever får jobb

Nu ringer skolklockorna ut och tusentals barn och ungdomar i Kalmar avslutar sitt skolår. Det är i en skola som i flera år förändrats för att fokusera mer på kunskap och lärande. Nya läroplaner, ny skollag, tidigare och tydligare betyg, storsatsning på lärarlöner och ny lärarutbildning – det är några reformer som Folkpartiet liberalerna och Alliansen har genomfört och som de senaste tre åren äntligen börjat prägla elevernas skolgång.

Länstidningen i Jämtland - 30 jan 16 kl. 17:30

Gratis mensskydd för elever – men bara i akuta situationer

En elev i Berg skrev i slutet av 2015 till kommunen och föreslog att det borde finnas gratis mensskydd i skolorna. Flickan som lämnade in förslaget berättar att hon får lägga cirka 50 kronor i månaden på mensskydd och att hon gärna skulle lägga pengarna på något annat..

Alingsås tidning - 26 apr 18 kl. 07:25

Elever föreslår parkourpark

Skateboardrampen bakom idrottshallen i Herrljunga används inte. Det är bra, då den är i uselt skick. Ruttet trä och stora hål.

Regeringen - 21 mar 18 kl. 14:30

Alla elever i behov av stöd ska få rätt stöd i rätt tid

Alla elever i den svenska skolan som är i behov av stöd ska tidigt få det stöd de behöver. För att säkerställa detta lämnade regeringen hösten 2017 ett förslag på en åtgärdsgaranti. Regeringen beslutade dock att den 8 februari ta hem propositionen, bland annat med hänsyn till de synpunkter om administration som framkommit i riksdagens utbildningsutskott.

YLE - 14 mar 17 kl. 02:04

"De svenskspråkiga skolorna i Karleby fick ingenting"

Fullmäktige i Karleby godkände nedskärningar i skolnätet med några undantag. Rödsö, Vittsar och Kyrkbackens skolor får stryka på foten. - Vi fick ingenting, säger en besviken Kajsa Kouvo (SFP).

YLE - 14 mar 17 kl. 02:04

"De svenskspråkiga i Karleby fick ingenting"

Fullmäktige i Karleby godkände nedskärningar i skolnätet med några undantag. Rödsö, Vittsar och Kyrkbackens skolor får stryka på foten. - Vi fick ingenting, säger en besviken Kajsa Kouvo (SFP).

SVT Debatt - 19 mar 14 kl. 07:00

Socialdemokraterna sviker yrkeselever

UTBILDNING Elever i den socialdemokratiska skolan lämnade gymnasiet med en studentmössa. Vi vill att fler ska avsluta studierna med såväl en mössa som med en godkänd utbildning. Idag debatterar Sveriges riksdag gymnasieskolan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.