IDG > IT

Sunday, 27 September, 05:21

IDG - 16 sep 20 kl. 13:57

Kortbedrägerier ökade något i Sverige – men minskade i Europa
Antalet kortbedrägerier ökade med 2 procent i Sverige under 2019, meddelar analysföretaget Fico. Men för Europa som helhet ser det ljusare ut..
Läs mer på IDG
Läs mer om:
Sverige, Europa, Fico

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kortbedrägerier, ökadenågot i , Sverigemen minskade i , Europa
DI - 29 maj 20 kl. 09:30

EnterCard trotsar trend med ökade kortbedrägerier i Sverige genom 60-procentig minskning

Analysprogramvaruföretaget FICO släppte vid årsskiftet siffror som visar att kortbedrägerier i Sverige ökade med en procent under 2018 och….

DI - 01 jul 17 kl. 13:04

Rekordökning av kortbedrägerier i Sverige

Det växande antalet kortbedrägerier har nått skyhöga nivåer i Europa. Sverige är det land som drabbas hårdast av brottsvågen..

Realtid - 20 dec 19 kl. 16:45

Kortbedrägerier ökar

Kortbedrägerier i Sverige ökade med 1 procent under 2018 och bröt därmed en nedåtgående trend sedan 2015..

Realtid - 20 aug 18 kl. 07:07

Trendbrott för svenska kortbedrägerier

Trenden med allt fler kortbedrägerier i Sverige bröts under fjolåret. Enligt nya siffror från Fico uppgick summan för kortbedrägerierna i Sverige till 249 miljoner kronor under 2017..

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 15:52

Kortbedrägerier, Wallenbergs oro och bud på Kappahl

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna
Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik: 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

Cornucopia - 12 jul 15 kl. 12:13

De vanligaste anledningarna till kortbedrägerier

Enligt uppgift från personer i banksektorn med insyn i kortbedrägerier är de vanligaste anledningarna att man besökt USA eller använt kort på oseriösa Internetsajter. Kortskimning är fortfarande mycket stort i USA, medan risken för skimning är mycket låg hemma i Sverige.
En grov och förenklad bedömning landar i att 50% av alla kortbedrägerier som når banksystemet beror på att kunder använt kort på oseriösa sajter, som sedan drar mer än överenskommet eller fortsätter debitera kortet även efter köpet.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 07:29

Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna

Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik. Det här uppger SvD Näringsliv och förklarar, med hänvisning till Brå, att 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 16:09

Ny EU-lag kan försvåra kortbedrägerier

Enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet anmäldes 67 300 kortbedrägerier under det första året.  Ifjol var ett rekordår för bedrägerier med kortuppgifter som stulits på nätet vid olika dataintrång. Under det första halvåret 2019 utgör det fortfarande den vanligaste formen av bedrägeri.

Cornucopia - 23 jan 16 kl. 14:38

Kraftiga ökningar av kortbedrägerier mot Handelsbanken och Nordea - resesajter misstänkta?

Efter gårdagens uppgifter om kraftigt ökade kortbedrägerier mot Swedbank, har jag fått in uppgifter om att det samma gäller hos Handelsbanken och Nordea. Gemensam nämnare för de drabbade jag varit i kontakt med verkar vara någon resesajt.

Enligt uppgift ska Nordea sagt att de hade ovanligt mycket bedrägerier just nu.

YLE - 26 maj 16 kl. 04:00

Polisen utreder rekordmånga kortbedrägerier – fördubbling på ett år

Det har skett en rekordstor ökning av betalkortsbedrägerier som drabbar finländare - främst på internet. De här bedrägerierna har mer än fördubblats jämfört med i fjol, och det syns inget klart slut på trenden. - Ur finländskt perspektiv är de allt fler betalkortsbedrägerierna ett unikt fenomen.

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:14

Gängen fixar pengar med kortbedrägerier

Kortbedrägerier blir allt vanligare när gängen i Sverige ska finansiera sin verksamhet. Polisen tror att 2019 går till historien som ett rekordår. Förra året stals 210 miljoner kronor från betalkort, där de kriminella endast hade tillgång till kortuppgifter – en siffra som Polisen tror kan ha ökat i år, skriver Sveriges Radio.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.