Världen Idag > Nyheter

Monday, 28 September, 13:53

Världen Idag - 16 sep 20 kl. 14:00

”Att den helige Ande trivs är en viktig nyckel till förnyelse”För åtta år sedan pensionerades Carl-Erik Sahlberg från sin prästtjänst i S:ta Clara kyrka i Stockholm och bosatte sig i Tanzania, där han och frun, Overa, bedriver ett omfattande arbete. Men hjärtat för Sverige finns kvar, och just nu är han på ett av sina regelbundna besök i hemlandet..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Ande, Carl-Erik Sahlberg, Clara, Stockholm, Tanzania, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att den helige, Ande, trivsär en , viktig, nyckel till förnyelse
Världen Idag - 29 maj 20 kl. 00:00

Som ung präst visste jag egentligen väldigt lite om den helige Ande.

Jag är rädd, väldigt rädd, för att inte vara beroende av den helige Ande. När man som jag varit präst i över femtio år och ”kan” ritualerna och ordningarna så kan man inbilla sig att man klarar sig utan den helige Ande. Det går ju ändå.

Världen Idag - 17 dec 19 kl. 00:00

Låt den helige Ande få bli din vän, din bästa vän.

Vad har du för relation till den helige Ande? Vem är han för dig? Umgås och talar du med honom?

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

"Det finns en rädsla för den helige Ande" Långström: Sanningen står inte högt i kurs i svenska kyrkor längre

kungsbacka. - Sommarkonferensen är nu insjungen med tillbedjan. Det förklarade Joachim Holmgren, kyrkoherde i Kungsbacka, efter lovsången under Oasmötets inledning på tisdagskvällen.

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

"Det finns en rädsla för den helige Ande"

- Svenska kyrkan är mer liberal än Engelska kyrkan. Bibeltroheten sitter trängre i Sverige. Det hävdar biskop Graham Dow, 69, en av huvudtalarna på Oasmötet.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Mer av helige Ande på konferens för EFK- och Allianspastorer

I dag möts 200 pastorer från Evangeliska frikyrkan och Svenska alliansmissionen för gemensamma medarbetardagar. - Det blir ingen konferens om metoder, utan snarare om drivkraften i det vi gör, säger Christer Roshamn, ordförande i Evangeliska frikyrkans medarbetarförbund.

Vid det halländska havet, på Gullbrannagården utanför Halmstad, blir det mycket helig ande från och med i dag.

Världen Idag - 02 jun 17 kl. 00:01

Helige Ande, gör vad du vill!

”Det där med den helige Ande gör man som man vill med”. Orden kom från en ung person till mig för några år sen när jag hade undervisat om hur Gud kommer till oss genom just den helige Ande. Möjligen var mitt försök till kunskapsförmedling inte så där alldeles övertygande, men jag tror tyvärr att orden också beskrev en individualiserad och väl skeptisk hållning.

Dagen - 09 jun 11 kl. 03:00

Ekumeniken - en gåva av den helige Ande

Om några få dagar är det pingst, den helige Andes fest! Pingsten handlar framför allt om frihet. Dopet i helig Ande frigjorde Guds liv i lärjungarna, vilket befriande dem från rädslans instängdhet.

Världen Idag - 05 jun 19 kl. 07:46

De kastade flaskan och fick en ny glädje i den helige Ande

Övernaturligt lösta från mångårigt missbruk, lever Kari och Lili-Ann Karppinen i dag med den helige Ande som sin allra bästa vän. – Den helige Ande är en färskvara som man måste fylla på varje dag, säger paret och vittnar om ett spännande och rikt vardagsliv..

Världen Idag - 17 maj 18 kl. 00:00

När den helige Ande får utföra sitt arbete i oss, leder det till en djup frid som består.

Joh 14:25–29 Vad underbart det är att ha någon som hjälper en när vägen känns lång och bördan tung. Jag hade vandrat med Jesus några år. Jag hade även läst teologi och tagit mig genom Bibeln ett antal gånger, men allteftersom tiden gick kändes vägen till himlen alltför lång och bördan av det kristna livet var rätt outhärdlig.

Världen Idag - 13 jun 19 kl. 00:00

Lina Nielsen: Jag kan ärligt säga att jag inte vet om jag hade klarat det utan den helige Ande.

Joel 2:28–29 Jag var tio år gammal när jag blev andedöpt. Jag minns fortfarande detaljerna från den kvällen. Jag var med på ett läger för missionärsbarn och just den kvällen hade de berättat om den helige Ande, om att man kunde bli andedöpt, och sedan erbjöd de förbön för dem som ville bli andedöpta.

Dagen - 28 nov 17 kl. 15:05

Professor i teologi: ”helige Ande” är inte ”hon”

Det är ett alltför vanligt missförstånd att Anden skulle vara "en hon", senast nu från Svenska kyrkans kyrkomöte. Faktum är att den helige Ande inte alls är feminimum, skriver Anders Ekenberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.