NT > Nyheter

Tuesday, 22 September, 03:10

NT - 16 sep 20 kl. 14:00

Så många barn saknades vid skolstartenVid förra årets skolstart i Norrköpings kommun saknades 24 barn, som borde varit på plats i skolbänken. I år är siffran betydligt lägre - tre stolar står tomma.
Läs mer på NT
Läs mer om:
Norrköpings

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: många , barn, saknadesvid , skolstarten
SmålandsPosten - 25 nov 14 kl. 06:12

Barn saknades ? fritidsavdelning anmäld

Personal på en fritidsavdelning i Uppvidinge ska vid flera tillfällen inte ha märkt att ett barn saknats i gruppen. Dess­utom ska barnet ha skickats hem utan att föräldrarna fått besked. Nu har händelserna anmälts till Skolinspektionen.

HBL - 04 aug 14 kl. 19:27

Börja tänka på skolstarten redan nu

Sommarlovet är snart slut – nu är det tid att förbereda sig inför skolstarten. För föräldrar är det viktigaste att ge stöd och visa intresse.Särskilt för dem som ska börja skolan för första gången är veckan innan skolstarten spännande.

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 11 kl. 20:25

Barn fick olämpliga presentpåsar

I helgen delade Ica Maxi på Regementsvägen ut presentpåsar till barn inför skolstarten. Men påsarna var avsedda för vuxna, och innehöll bland annat munskölj med åldersgränsen 12 år..

Hela Gotland - 29 aug 13 kl. 14:08

Två barn försvann från dagis

När personalen på förskolan Linden i södra Visby skulle samla barnen för lunch gjordes upptäckten. Två barn saknades..

YLE - 10 aug 14 kl. 09:49

Stödtelefonerna laddar upp inför skolstarten

Skolbyte, förlorade vänner och en känsla av utanförskap. Det ställs många barn och unga inför när skolorna inleder höstterminen nästa vecka. Skolstarten innebär bråda tider för stödtelefoner och -chattar.

YLE - 18 aug 15 kl. 05:57

Ettor välsignas inför skolstarten

Många evangelisk-lutherska församlingar välsignar ettorna vid skolstarten och traditionen ordnas allt oftare kvällstid. Ordnas den under religionsundervisningen ska föräldrarna vara medvetna om välsignelsen, säger Maria Björkgren-Vikström på Kyrkostyrelsen. Det är måndag kväll och cirka 65 festklädda vuxna och barn har samlats i kyrkbänkarna i Esbo domkyrka.

Kristianstadsbladet - 07 aug 14 kl. 14:06

Skolstarten kassako för handeln

Skolstarten är inte bara en stor händelse för eleverna. Handlarna gnuggar händerna då nya kläder, datorer och block ska införskaffas inför det nya läsåret.
- Skolstarten är en bra period för framförallt branscherna kläder, skor och sport och fritid, då vi handlar mer kläder inför skolstarten, säger Elin Gabrielsson, analytiker på HUI Research.

TA - 07 aug 14 kl. 14:06

Skolstarten kassako för handeln

Skolstarten är inte bara en stor händelse för eleverna. Handlarna gnuggar händerna då nya kläder, datorer och block ska införskaffas inför det nya läsåret.
- Skolstarten är en bra period för framförallt branscherna kläder, skor och sport och fritid, då vi handlar mer kläder inför skolstarten, säger Elin Gabrielsson, analytiker på HUI Research.

BT - 07 aug 14 kl. 14:06

Skolstarten kassako för handeln

Skolstarten är inte bara en stor händelse för eleverna. Handlarna gnuggar händerna då nya kläder, datorer och block ska införskaffas inför det nya läsåret. - Skolstarten är en bra period för framförallt branscherna kläder, skor och sport och fritid, då vi handlar mer kläder inför skolstarten, säger Elin Gabrielsson, analytiker på HUI Research.

YLE - 11 mar 14 kl. 04:56

Lekfullt stöd inför skolstarten

I höst startar Folkhälsan i Jakobstad ett projekt som ska hjälpa föräldrar att stöda förskoleelever inför skolstarten. Det är det första i sitt slag i landet. Phille-projektet baserar sig på internationell modell.

Kristianstadsbladet - 17 aug 13 kl. 08:30

Tryggt och stabilt inför skolstarten

Foto: Bosse Nilsson
Nu på tisdag den 20 augusti startar grund- och gymnasieskolorna i Hässleholms kommun höstterminen.
? Det känns väldigt roligt att skolstarten närmar sig, många längtar ?

Fler nyheter från NT

NT - 45 minuter sedan

EU-sanktioner mot misstänkt vapensmuggling

EU inför sanktioner mot ett turkiskt rederi som anklagas för att ha brutit mot FN:s vapenembargo mot Libyen. Utpekandet riskerar att ytterligare spä på spänningarna mellan Turkiet och EU..

NT - 1 timme sedan

Amnesty: Twitter borde skydda kvinnor bättre

Twitter gör inte tillräckligt för att skydda kvinnor mot trakasserier på nätet, säger människorättsorganisationen Amnesty i en ny rapport. Redan 2018 kritiserade Amnesty Twitter för att inte göra tillräckligt och i samband med rapporten "Toxic Twitter" presenterades förslag på åtgärder..

NT - 2 timmar sedan

80 kilo kokain flöt i land i Skåne

Två män misstänks för narkotikasmuggling sedan väskor innehållande kokain värt cirka 100 miljoner kronor hittades i vattnet utanför skånska Nyhamnsläge i början av september, skriver Helsingborgs Dagblad..

NT - 2 timmar sedan

Dödsdömd knarklangare flydde genom avlopp

En kinesisk medborgare som dömts till döden för narkotikainnehav i Indonesien har flytt genom fängelsets avloppssystem..

NT - 3 timmar sedan

Serien "The dark crystal" läggs ned

Det blir inga fler säsonger av "The dark crystal: Age of resistance" på Netflix..

NT - 3 timmar sedan

Över 240 migranter omhändertagna av Tunisien

Tunisien sade på måndagen att dess kustbevakning under ett dygn hejdat 19 fartyg med sammanlagt 246 personer ombord..

NT - 4 timmar sedan

Nedgång på Wall Street

De ledande indexen på de amerikanska börserna sjönk under handelsveckans första dag..

NT - 5 timmar sedan

Stabsläge för krisande kriminalvård

Krisen inom kriminalvården är nu så allvarlig att den ansvariga myndigheten har beslutat att gå upp i så kallat stabsläge..

NT - 5 timmar sedan

Brottsmisstanke efter olycka mellan bil och motorcykel

Motorcyklist misstänks för brott efter trafikolycka..

NT - 5 timmar sedan

Rattfull missade garageporten – då kom polisen

Mannen misslyckades med att köra in bilen i garaget – gång på gång. Efter att polisen ingripit åtalas han nu för grovt rattfylleri..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.